fbpx

JIPPO on solminut jatkosopimuksen keskikentällä ja laiturina viihtyvän Niko Niemeläisen, 23, kanssa. Kausi 2024 tulee olemaan LehPassa ensiaskeleensa jalkapalloilun saralla ottaneelle JIPPOn omalle kasvatille jo seitsemäs seuran edustusjoukkueessa. Joukkueen luottomiehiin hän on kuulunut kahden viime kauden ajan, joskin päättyneellä kaudella loukkaantuminen vähensi miehen peliminuutteja.

– Todella hyvät fiilikset jatkosta. Selvittelyä minulla oli lähinnä työkuvioiden puolesta. Valmistun jouluna fysioterapeutiksi, joten nyt koulun jälkeen muun elämän sovittaminen ja järjestely on ollut haastavampaa. Koko ajan olen ollut halukas jatkamaan tutussa seurassa, ja tämänhetkinen tilanne pienen pohdinnan jälkeen mahdollisti jatkon tekemisen, Niemeläinen kertoo.

– Odotukset tulevalle kaudelle niin kuin aiemmillekin on nauttia sekä kehittyä ja totta kai voittaa mahdollisimman monta matsia. Sarjatason koventuessa on myös mukava päästä mittaamaan omaa ja joukkueen tasoa huippuvastustajia vastaan.

Niemeläinen teki läpimurtonsa edustusjoukkueen avauskokoonpanoon kaudella 2022 viimeistellen Kakkosessa seitsemän maalia. Viime kauden ensimmäisen puoliskon hän pelasi vaihtelevalla vastuulla vasemmalla laidalla, mutta heinä-elokuussa hän otti kiinnityksen avauskokoonpanon paikkaan keskustassa Yoshiaki Kikuchin vierellä. Muutaman erinomaisen ottelun jälkeen lento tyssäsi kuitenkin loukkaantumiseen, jonka vuoksi Niemeläinen oli puolitoista kuukautta sivussa, palaten joukkueen vahvuuteen vasta kauden ratkaisuhetkillä. Hän teki kauden aikana kaksi maalia.

– Alkukaudesta olin hieman eri roolissa, ja muokatun pelitavan vuoksi omat vahvuuteni eivät ehkä tulleet koko ajan parhaiten joukkueen käyttöön. Selkeämmin keskikentän rooliin tultuani rooli tuntui luontaisemmalta ja peli lähti kulkemaan saman tien. Polvivamma keskeytti tuon hyvän tilan kuitenkin hetkeksi, mutta olen kiitollinen, että pääsin vielä lopun ratkaisupeleissäkin pelaamaan.

Päävalmentaja Mikko Hallikainen harmittelee Niemeläisen viime kauden rikkonaisuutta, ja näkee miehessä potentiaalia kehittyä edelleen.

– Tärkeä jatkosopimus. Nikon viime kausi ei ollut sellainen kuin moni toissa kauden jälkeen varmasti odotti, ja sitä varjostivat pre-seasonilla sekä loppukesästä koetut loukkaantumiset. Lisäksi rooli uudessa systeemissä vaihtui kesken kauden. Keskikentältä löysimme Nikolle selkeästi luonnollisimman roolin viime kauden sapluunassa, ja siinä hän täytti kaikki odotukset. Laadukas ja kokonaisvaltainen pelaaja, joka on kehittynyt kausi kaudelta, enkä näe mitään syytä, miksei kehittyisi jälleen ensi kaudellakin. Toivon ja uskon, että saamme ehjän pre-seasonin kautta mitattua parhaan version Niko Niemeläisestä ensi kaudella!

Lue lisää Niemeläisen taustoista ja ajatuksista viime helmikuussa julkaisemastamme henkilökuvasta:
Mehtimäen Sneijder – henkilökuvassa Niko Niemeläinen

 

Sopimustilanne 2024

 

Päävalmentaja: Mikko Hallikainen

Pelaajat (17): Anton Eerola, Erol Erguner, Niklas Haataja, Matias Juurikainen, Topi Kela, Joona Malinen, Niko Niemeläinen, Atte Nuutinen, Erkka Oikarinen (mv), Janne Partanen, Oskar Pihlaja, Pyry Piirainen (mv), Terrence Smith, Eemil Tanninen, Nuutti Tykkyläinen, Verneri Vainikainen (mv), Eetu Viitaniemi

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen