fbpx

JIPPOn tärkeimpiin pelaajiin viime kaudella kuulunut Niko Niemeläinen (22) on solminut kasvattajaseuransa kanssa vuoden mittaisen jatkodiilin. Niemeläinen on JIPPOn yhdeksäs sopimuspelaaja ensi kautta silmällä pitäen.

“Uudesta sopimuksesta olen innoissani! Minulla on ensi vuosi vielä opintoja jäljellä Joensuussa, joten päätös oli aika helppo. JIPPO on ollut hyvä paikka kehittyä ja kilpailla tähän asti, ja uskon että tulee olemaan ensi kaudellakin. Tottakai viime kaudesta lähdetään parantamaan, mutta ensin täytyy tehdä pitkä jakso talven aikana hyvin töitä”, keskikentällä ja laitahyökkääjänä viihtyvä Niemeläinen kommentoi tuoretta sopimustaan.

Niemeläinen on kasvattanut tasaisesti rooliaan kaudesta 2018 lähtien JIPPOn edustusjoukkueessa. Vielä “koronakaudella” 2020 Niko pelasi JIPPOn edustuksessa vain yhdessä ottelussa keräten enimmäkseen minuutteja Kolmosessa farmijoukkue LehPassa. Seuraavalla kaudella Niemeläinen edusti JIPPOa neljässätoista ottelussa Ykkösessä, enimmäkseen vaihtomiehen roolissa. Viime kaudella Niemeläinen oli avauksen vakiokalustoa pelaten Kakkosessa yhteensä 21:ssä ottelussa, joissa syntyi komeat seitsemän maalia. Tuo määrä oikeutti kolmanteen sijaan joukkueen sisäisessä maalipörssissä.

“Viime kaudesta jäi käteen paljon hyviä hetkiä, mutta myös paljon opittavaa. Oli todella hienoa pelata koko kauden ajan kärkisijoista varsinkin, kun sain mahdollisuuden olla paljon kentällä. Pettymys oli tottakai iso viimeisen pelin jälkeen, mutta täytyy muistaa kokonaiskuva ja positiiviset asiat viime kauden ajalta. Oli hienoa, miten saatiin homma joukkueena rullaamaan kauden alussa, vaikka viime talven aikana oli isojakin haasteita esimerkiksi harjoittelumahdollisuuksien suhteen”, muistelee Niemeläinen viime kautta ja talvea.

JIPPO-kannattajillekin Niemeläinen jakaa kiitosta aktiivisesta osallistumisesta niin kotona, kuin vieraissa:

“JIPPO-faneille iso kiitos viime kauden kannustuksesta, oli ilo nähdä hyvin porukkaa myös vieraspeleissä! Erityisesti lämmitti junioreiden aktiivisuus matseissa, toivon että samanlainen kannustus jatkuu ja lisääntyy ensi vuonna”

 

Sopimustilanne 2023

 

Pelaajat (9): Pyry Piirainen (mv), Remu Koikkalainen (mv), Jens Harju, Topi Kela, Eetu Viitaniemi, Niklas Sottinen, Niko Niemeläinen, Janne Partanen, Eemil Tanninen

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen