fbpx

JIPPO-miehistö alkaa olla valmiina sarjakauteen, kun Ykkösliigan starttaamiseen on aikaa enää kaksi ja puoli viikkoa. Seura on viime metreillä täydentänyt maalivahtikalustoaan solmimalla kauden 2024 kattavan sopimuksen maalivahti Otso Linnaksen, 22, kanssa. Linnas toimi viime kaudella kabinetin kautta Veikkausliigaan nousseen IF Gnistanin kakkosmaalivahtina päästen tositoimiin neljässä Ykkösen ottelussa.

– Liityn hyvillä mielin JIPPOn mukaan. Kauden alkamiseen ei ole enää kauaa, joten minun pitää päästä nopeasti joukkueeseen sisään. Kävin muutama viikko sitten täällä jo treenaamassa. Treenit menivät hyvin, ja meillä vaikuttaa olevan hyvä porukka kasassa. Uskon, ettei ole mitään ongelmia päästä joukkueeseen mukaan, ja pääsen pian näyttämään taitojani faneille ja koko Ykkösliigalle, Linnas tuumii.

Linnas on Vantaan Jalkapalloseuran kasvatti, jonka tililtä löytyy muutama maaottelu U17-ikäluokassa. Linnas siirtyi kasvattajaseurastaan 16-vuotiaana FC Espoon riveihin, jossa hän pelasi ensimmäiset ottelunsa aikuisten sarjoissa Kolmosessa ja Kakkosessa kausina 2018–2020. Viimeiset kolme kautta Linnas edusti IF Gnistania, jossa hän pääsi pelaamaan yhteensä kahdeksan Ykkösen ottelua. Lisäksi hän pelasi kahden viime kauden aikana kuusi Kakkosen ottelua lainasopimuksilla FC Futuran ja NJS:n paidassa.

– Tavoitteenani on, että olemme hyvä joukkue Ykkösliigassa, voitamme mahdollisimman paljon pelejä ja olen itse isossa roolissa. Haluaisin, että saisimme nostettua jalkapallon profiilia Joensuussa. Olisi kiva, jos fanit ja paikalliset innostuisivat katsomaan JIPPOn pelejä vielä isommin tällä kaudella, kun pelaamme Ykkösliigaa ja meillä on hyvä joukkue kasassa. Toivottavasti peleissä olisi paljon katsojia.

Linnas tuo mukanaan tervetullutta kilpailua ja leveyttä JIPPOn maalivahtiosastolle. Kapteeni Pyry Piirainen on avannut tähän asti kaikissa harjoituskauden otteluissa, ja kun viime kaudella debyyttinsä edustusjoukkueessa tehnyt Erkka Oikarinen on ollut koko talven ja kevään sivussa loukkaantumisen takia, on B-juniori-ikäinen Verneri Vainikainen toiminut Piiraisen ainoana varamiehenä.

– Etsimme pitkään maalivahtia, joka täyttää kriteerimme ja on sitä kautta valmis taistelemaan peliajasta sekä voittamaan pisteitä. Otson lisäksi meillä oli pari muutakin vaihtoehtoa, mutta on hienoa, että pääsimme juuri Otson kanssa sopimukseen. Hän täydentää maalivahtiosastoamme, lisää kilpailua sisäisesti ja tietenkin myös joukkueemme kilpailukykyä ulkoisesti. Maalivahtina Otso ei ole se kentän pisin pelaaja, mutta hän on todella aggressiivinen puolustamaan aluetta ja teknisesti hyvä maalivahti, joka on myös jalalla vahva. Lisäksi hänellä on nuoresta iästään huolimatta jo kokemusta myös Ykkösen peleistä, päävalmentaja Mikko Hallikainen kertoo.

Linnas on pelannut koko aiemman uransa pääkaupunkiseudulla, joten Joensuuhun-muutto on miehelle iso hyppy kohti tuntematonta. Joukkueessa on kuitenkin muutama pelaaja, jotka ovat hänelle tuttuja aikaisemmilta kausilta.

– Joensuu ei ole entuudestaan ollenkaan tuttu kaupunki minulle. Pitää varmasti opetella vähän paikkoja, miten täällä liikutaan ja millaisia ihmisiä täällä on, mutta vaikuttaa ihan mukavalta paikalta, ja on varmasti kesällä tosi kaunis, kun on joen vartta ja muuta. Pelaajista Yoshiaki Kikuchi ja Jyri Kiuru ovat minulle tuttuja Gnistanista, jossa pelasimme kauden yhdessä, ja Janne Partasen kanssa olimme muutama vuosi sitten FC Espoossa samaan aikaan, Linnas kertoo.

TERVETULOA, OTSO!

 

Sopimustilanne 2024

 

Päävalmentaja: Mikko Hallikainen
Valmentajat: Jalmari Sivonen, Timo Ronkainen

Pelaajat (28): Sami Aho, Anton Eerola, Erol Erguner, Lassi Forss, Niklas Haataja, Roope Huhtala, Matias Juurikainen, Topi Kela, Yoshiaki Kikuchi, Jyri Kiuru, Otso Linnas (mv), Joona Malinen, Victor Matheus, Niko Niemeläinen, Atte Nuutinen, Yusei Ohashi, Erkka Oikarinen (mv), Janne Partanen, Oskar Pihlaja, Pyry Piirainen (mv), Santeri Saarenkunnas, Terrence Smith, Eemil Tanninen, Nuutti Tykkyläinen, Verneri Vainikainen (mv), Junnosuke Watanabe, Eetu Viitaniemi, Aake Yletyinen

 

 

Artikkelin kansikuva: Kalevi Hämäläinen