fbpx

JIPPO pelaa lauantaina Jyväskylässä kevään viimeisen harjoitusottelunsa. Kenraaliharjoitusta isännöi FC Vaajakoski, joka pelaa tulevalla kaudella Kakkosen C-lohkossa. Comets’ Parkilla pelattava ottelu käynnistyy klo 14.00.

JIPPO kohtasi toissa viikonloppuna viimeisessä kauteen valmistavassa kotiottelussaan Lehmon Pallon. Joensuulaiset hallitsivat odotetusti pelitapahtumia, ja kurinalaisesti puolustanut LehPa taisteli vastaan. Eetu Viitaniemi vapautti puolen tunnin pelin kohdalla Santeri Saarenkunnaksen maalintekoon, mutta enempää maaleja ei avausjaksolla nähty.

Toisella jaksolla sarjaporrasta ylempänä pelaava JIPPO sai väsytettyä lehmolaiset. Viitaniemi vei JIPPOn 2-0-johtoon vartti ennen loppua Nuutti Tykkyläisen nappikeskityksestä, ja Sauli Kettunen lisäsi pian johtoa rangaistuspotkusta. Loppulukemat 4-0 syntyivät 25 syötön ketjun päätteeksi. Ratkaisevan syötön antoi lopulta Kettunen, ja maalinteosta vastasi jälleen Saarenkunnas.

– Aika suunnitelmien mukaan meni LehPa-peli. Selvisimme ilman isompia loukkaantumisia, pidimme nollan omissa, ja teimme itse neljä maalia, vasempana pakkina tuttuun tapaan urakoinut Nuutti Tykkyläinen kiteyttää.

Ykkösen kaudella 2021 JIPPOlle viisi maalia tehnyt seuran oma kasvatti Tykkyläinen vietti viime kauden Helsingissä PK-35:n riveissä. Kausi oli niin Tykkyläiselle itselleen kuin takaisin Kakkoseen pudonneelle PK-35:lle pettymys, ja Tykkyläinen palasi kauden jälkeen takaisin kotikonnuilleen. Harjoituskausi tutussa punapaidassa on sujunut mieheltä positiivisissa merkeissä.

– Harjoittelu ja arki ovat olleet meillä hyvällä tasolla koko talven, ja pyrimme pitämään siitä kiinni kauden mittaan. Hommia paiskitaan kyllä joka reeneissä, niin kuin pitääkin. Uskon, että olemme todella valmiita kauden alkaessa, ja siitä tietysti iso kiitos valmennukselle!

 

“Pääsemme varmasti painimaan”

 

Lauantain ottelun vastustaja FC Vaajakoski sijoittui kaudella 2021 Kakkosen C-lohkossa neljänneksi, mutta viime kaudella se romahti. Sijoitus sarjataulukossa oli lopulta kahdeksas, mutta matkaa putoamisviivan väärälle puolelle jäi vain neljä pistettä. Nyt se hakee seuran 30-vuotisjuhlakaudella uutta nousua uuden päävalmentajansa Antti Neuvosen johdolla.

FCV:n avainpelaajiin kuuluu seuran johtokunnassakin vaikuttava hyökkääjä, kolme kautta putkeen joukkueen sisäisen maalitilaston voittanut Matias Sarlin, JJK-taustainen keskikenttäpelaaja Janne Kuhmonen, toppari Niilo Pirttinen sekä kevään harjoitusotteluissa maaliverkkoja ahkerasti heiluttanut laituri Miska Verkko.

FCV on hankkinut Kolmoseen pudonneesta paikallisvastustajastaan Komeetoista jopa puoli tusinaa pelaajaa, joiden joukossa sen viime kauden paras maalintekijä Rasmus Häkkinen, luottopuolustaja Juuso Sarkkinen ja ykkösmaalivahti Akseli Kiiskinen. Lisäksi FCV:n riveihin on liittynyt useita JJK:n reservijoukkueessa sekä B-junioreissa pelanneita pelaajia, PKKU:n luottopakki Viljami Suihkonen sekä ehkä tärkeimpänä vahvistuksena Atlantis FC:n mikkeliläislähtöinen toppari Santeri Suutari.

Vaajakoskelaiset ovat voittaneet kevään aikana kolme Kolmosen joukkueita vastaan pelaamaansa harjoitusottelua selvin lukemin ja kokeneet kaksi odotettua tappiota Ykkösen joukkueille. Kakkosen joukkueista FCV on kohdannut Lahden Reippaan ja Ilves/2:n. Reipasta vastaan helmikuussa vaajakoskelaisten 1-2-johto kääntyi viime hetkillä 3-2-tappioksi, mutta FCV:n edellisessä ottelussa Ilveksen reservijoukkue sai joukkueelta kyytiä 4-1-lukemin.

Nuutti Tykkyläiselle FCV on tuttu vastustaja kaudelta 2020, jolloin JIPPO pelasi sen kanssa Kakkosen C-lohkossa. Joensuulaiset kävivät Vaajakoskella kahteen kertaan kauden aikana, ja molemmista otteluista tuotiin kotiin pisteet Tykkyläisen voittomaalilla.

– Ihan hauskoja muistoja noista peleistä kyllä on. Lauantain matsi tulee olemaan kovaa kamppailua, ja pääsemme varmasti painimaan. Meidän pitää kuitenkin pystyä tuomaan niitä hyökkäyspään juttuja, mitä olemme treenanneet talven mittaan, oli pelin kuva mikä hyvänsä. Totta kai pienen lisälatauksen tuo se, että vikaa harkkamatsia kohti mennään, ja kauden alku lähenee, Tykkyläinen toteaa.

 

 

 

 

FCV – JIPPO lauantaina 15.3. klo 14.00 Comets’ Parkilla, Jyväskylässä

 

Artikkelin kansikuva: Vesa-Pekka Reponen