fbpx

JIPPOlla on edessään toinen ottelu lyhyen ajan sisään, kun joukkue matkustaa keskiviikkona Helsinkiin. Vastaan Töölön pallokentällä asettuu HJK Klubi 04. Ottelu käynnistyy klo 18.30, ja sitä voi seurata kotikatsomoista suorana Ruutu+:n selostetusta lähetyksestä.

Takkuisa tuloskunto oli muisto vain, kun JIPPO viime lauantaina kohtasi kotonaan EIF:n. Ottelua oli pelattu vain pari hassua minuuttia, kun Joona Hiltunen vei kotijoukkueen johtoon. JIPPO pelasi hyvin molempiin suuntiin, eikä vahvana pallonhallintajoukkueena tunnettu EIF saanut ottelua haltuunsa, vaikka Jirko Sorsa joutui JIPPO-maalilla venymään pariin näyttävään torjuntaan. Vajaa vartti ennen täyttä aikaa JIPPO meni 2-0-johtoon Joona Hiltusen toisella maalilla. Ottelu myös päättyi näihin lukemiin, ja JIPPOn pitkä voitoton jakso katkesi.

– Ensimmäinen maali tuli vastustajan harhasyötöstä, josta oli helppo työ pistää pallo maaliin. Toisessa maalissa saimme hyvän nopean hyökkäyksen, jossa pääsin puikahtamaan pakkien välistä maalipaikkaan ja laittamaan pallon jälleen maaliin, kertaa Joona Hiltunen voiton tuoneita osumiaan.

Viime kaudella Kakkosessa JIPPOn sisäisen maalipörssin voittanut ja lohkon parhaaksi pelaajaksi valittu Hiltunen missasi keväällä liki koko harjoituskauden loukkaantumisen vuoksi, mutta otti heti Ykkösen avauskierroksesta lähtien paikkansa joukkueen avauskokoonpanossa. Niin hyökkäyksessä kuin keskikentän puolellakin pelannut Hiltunen ei toistaiseksi ole päässyt heiluttamaan maaliverkkoja aivan yhtä tiuhaan tahtiin kuin sarjaporrasta alempana, mutta nosti maalisaldonsa EIF-ottelun maaliensa myötä neljään, jolla irtoaa taas piikkipaikka joukkueen sisäisessä maalipörssissä. Ensimmäistä kauttaan Ykkösessä pelaava Hiltunen on pärjännyt aiempaa kovemmassa sarjassa.

– Kausi on ollut nousujohteinen. Uskon, että parempaa on tulossa. Sarjataso ja vastustajat ovat kovia, mutta ihan hyvin koen sopeutuneeni Ykkösen vauhtiin, Hiltunen näkee.

JIPPO kohtaa keskiviikon vierasottelussaan siis Klubi 04:n, jonka ohi kymmenenneksi joukkue nousi sarjataulukossa lauantaisen voittonsa myötä. JIPPOlla on nyt siis hyvä sauma yrittää repiä eroa helsinkiläisiin sekä jumbosijaa sarjassa pitävään KPV:hen, ja tavoitella putoamisviivan yläpuolelle kipuamista. Helppoa se ei kuitenkaan tule olemaan. Sarjakauden ensimmäisessä kohtaamisessa toukokuisella Mehtimäellä Klubi 04 hyökkäsi hanakasti, mutta JIPPO puolusti tarkkaan ja nappasi Wilterlynd Inalienin maalilla tärkeän 1-0-voiton.

– Klubi on nuori ja aktiivinen paljon palloa pitävä joukkue, jossa on paljon taitavia pelaajia. Meidän täytyy jatkaa työntekoa ja pelin kehittämistä, niin sitä kautta tulosta tulee, Joona Hiltunen tuumii.

 

Vastassa aina arvaamaton reservijoukkue

 

Ex-Huuhkajapelaaja Mika Väyrysen valmentaman Klubi 04:n kausi Ykkösessä on sujunut toistaiseksi jokseenkin odotetusti. Veikkausliigaa kirkkaasti johtavan HJK:n reservijoukkueen kokoonpano on vaihdellut runsaasti ottelusta toiseen, ja vaihdelleet ovat tuloksetkin. Nuori joukkue on kokenut useita selviä tappioita, mutta pelannut myös tasaisia kamppailuja kärkipään joukkueitakin vastaan ja napsinut muutaman hienon voiton. Hieman yllättäen joukkue on ollut keskimäärin parempi vieraissa kuin kotona. Kotikentällään Klubi on voittanut yhden ottelun ja hävinnyt neljä, kun taas joukkueen seitsemään vieraissa pelattuun otteluun on mahtunut kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä.

Klubi voitti heinäkuun alussa TPS:n vieraissa 0-1, jonka jälkeen joukkue pelasi vierasottelussa KPV:tä vastaan 2-2-tasapelin. Edellisessä kotiottelussaan toissa viikonloppuna Klubi hävisi FF Jarolle 0-1. Joukkue lähtee keskiviikon JIPPO-otteluun kaksi tappiota niskassaan, sillä joukkue kävi sunnuntaina Mikkelissä, jossa MP oli parempi maalein 2-0.

Klubin paras maalintekijä on tällä kaudella ollut liukas laitahyökkääjä Samuel Anini jr kolmella osumallaan. 18-vuotias hyökkääjä Kai Meriluoto on osunut kahdesti, samoin HJK:n edustusjoukkueen puolelta pelituntumaa kolmen ottelun verran hakenut keskikenttäpelaaja Sebastian Dahlström. HJK:n edustuksen pelaajia on harva se ottelu nähty vahvistamassa Klubi 04:n kokoonpanoa. Viime kierroksella pelituntumaa loukkaantumisen jäljiltä haki keskikentän ankkuri Bubacar Djaló, joka tosin pelasi reservijoukkueessa topparin paikalla.

Klubi on viime aikoina pelannut 4-3-3-muodostelmalla, jossa hyökkäyksen pelipaikoilla on nähty Anini jr:n ja Meriluodon lisäksi Robbie Azodo. Keskikentällä vakioavaajia viime kierroksilla ovat olleet taitava Saku Heiskanen ja puolustavampi Denis Cukici. Puolustuslinjassa usein pelanneita ovat norsunluurannikkolainen toppari/keskikenttäpelaaja Didi Gaucho, kapteeni Johannes Kytilä sekä laitapakki Juho Lehtiranta. Klubin ykkösmaalivahti on Elmo Henriksson, joka pelasi loistavasti Klubin ja JIPPOn edellisessä kohtaamisessa. Klubi vahvistui hiljattain 21-vuotiaalla hollantilaisella Marcello Beukerilla, joka debytoi avauskokoonpanossa sunnuntaina MP:tä vastaan vasempana pakkina.

 

Tiesitkö

 

JIPPO:n ja Klubi 04:n keskinäisten kohtaamisten historia on joensuulaisittain varsin iloista kerrattavaa. Kalenterivuonna 2021 JIPPO on jatkanut positiviisissa merkeissä, joukkueen nujerrettua Klubin keväällä Suomen Cupissa 1-0 Nuutti Tykkyläisen maalilla ja toukokuussa Ykkösessä 1-0 Wilterlynd Inalienin maalilla. Edellisen kerran JIPPO on hävinnyt Klubille kauden 2017 Suomen Cupissa, jolloin Kolmosessa pelannut joensuulaismiehistö joutui taipumaan Kakkosta pelanneille helsinkiläisille Joensuun keskuskentällä 0-1.

Vierasottelut Klubi 04:ää vastaan ovat kuitenkin olleet JIPPOlle haastavia. Edellisen kerran JIPPO haki Töölöstä täydet kolme pistettä Ykkösen kaudella 2010, jolloin Hans Ekroosin ja Jonni Heikkisen maalit toivat 0-2-voiton Joensuuhun. Tuon jälkeen joukkueet ovat kohdanneet Helsingissä kolmeen kertaan. Kauden 2015 alussa Klubi voitti joukkueiden kauden ensimmäisen kohtaamisen Kakkosessa 2-0, ja elokuussa kauden kolmannessa kohtaamisessa pisteet tasattiin 2-2-tasapelin myötä. Klubin ensimmäisen maalin teki muuten Huuhkajia tämän kesän EM-kisoissa edustanut Lassi Lappalainen ja JIPPOn 2-2-tasoituksen viimeisteli joukkueessa edelleen pelaava Teemu Hallikainen.

Viimeksi joukkueet kohtasivat Helsingissä Kakkosen ottelussa kesällä 2019. JIPPO meni Töölön jalkapallostadionilla 0-1-johtoon HJK-kasvatti Tommi Tainion ensimmäisen jakson maalilla. Toisella jaksolla sittemmin HJK:n edustusjoukkueeseen murtautunut Matti Peltola ampui vapaapotkun, joka pomppasi onnekkaasti JIPPO-maaliin. Näin pisteet tasattiin tällä kertaa 1-1-tuloksella.

 

 

 

HJK Klubi 04 – JIPPO keskiviikkona 28.7. klo 18.30 Töölön pallokentällä (Töölö PK 2N)

Ottelua voi seurata kotikatsomoista suorana Ruutu+:n selostetusta lähetyksestä. Suora linkki otteluun: https://www.ruutu.fi/stream/3872692