fbpx

JIPPO pelaa sunnuntaina vuoden ensimmäisen Kakkosen kauteen 2023 valmistavan ottelunsa, kun se kohtaa Joensuu Hope Areenalla (ent. Rantakylän Liikuntahalli) Kakkosen C-lohkossa tulevalla kaudella pelaavan Kuopion Elon. Klo 14.15 starttaava koitos on samalla JIPPOn ensimmäinen ottelu uuden päävalmentajan Mikko Hallikaisen luotsaamana, ja sitä pääsee katsomaan paikan päälle kausikortilla tai viiden euron hintaisella irtolipulla, joita voit ostaa verkkokaupastamme.

Joensuulaiset harjoittelivat Hallikaisen johdolla muutaman viikon jo marras-joulukuussa, ja meno on jatkunut vuodenvaihteen jälkeen jo neljän täyden treeniviikon ajan sunnuntain ottelun lähestyessä. Puolustaja Topi Kela on pitänyt treeneistä.

– Treenit Mikon valmennuksessa ovat maistuneet minulle oikein hyvin, ja uskon, ettei kellään muullakaan ole valittamista. Hyvä meininki on ollut läsnä jo marraskuusta lähtien, ja toiminta on päivä päivältä parempaa, Kela kehuu.

Hieman ennen tulevan kauden alkua 19 vuotta täyttävä toppari Kela nousi JIPPOn B-junioreista edustusjoukkueeseen viime kaudeksi. Nopea ja tekninen puolustaja pelasi Kakkosen sarjakauden aikana lopulta 20 ottelua, joista 17 avauskokoonpanossa. Nuorukainen sai tulokaskaudellaan tililleen ensimmäisen maalinsa edustusjoukkueessa puskettuaan alkukaudesta kulmapotkun verkkoon kotiottelussa FC LaPaa vastaan.

– Henkilökohtaisella tasolla viime kausi sujui monella tapaa hyvin. Sain paljon enemmän vastuuta kuin olin odottanut, mutta toisaalta sitä oli tarjolla paljon toppariosaston loukkaantumisten takia. Olin kuitenkin kokonaisuudessaan tyytyväinen kauteeni pelillisesti, ja kehityin kauden aikana paljon monilla eri osa-alueilla. Tavoitteeni tulevalle kaudelle on olla avauskokoonpanon pelaaja, pysyä ehjänä sekä kehittyä pelaajana mahdollisimman paljon, Kela kertoo.

JIPPO lähtee harjoituskauden avausotteluunsa hyvässä terveystilanteessa, ja enimmät 17:stä tämänhetkisestä sopimuspelaajasta nähdään varmasti kentällä. Mukana on myös toistaiseksi ilman sopimusta joukkueen mukana harjoitelleita pelaajia. Vastaan asettuva Kuopion Elo ei liene erityisen tuttu joukkue monellekaan joensuulaispelaajalle saati katsojalle, joskin vanhempaa polvea edustaville seura saattaa olla tuttu. Joukkueet eivät ole kohdanneet toisiaan koskaan aiemmin edes harjoitusottelun merkeissä.

– Elo on minulle vastustajana täysin uusi tuttavuus. Odotan ottelun olevan tasaista vääntöä, sillä pelataan vuoden ensimmäisiä otteluita. Emme ole ehtineet vielä hirveämmin käydä taktisia asioita yhdessä läpi, mutta olemme joukkueena hyvässä fyysisessä kunnossa jo nyt, ja siksi uskonkin pelimme paranevan loppua kohden. Odotan peliä innolla, ja toivon, että yleisöäkin löytäisi mukavasti paikalle!, Kela päättää.

 

Esittelyssä: Kuopion Elo

 

Kuopion Elo on Pohjois-Savon maakuntakeskuksen vanhin toimiva jalkapalloseura, sillä se on perustettu jo vuonna 1919 (virallisella nimellään Voimistelu- ja urheiluseura Männistön Elo). Elo pelasi pääsarjatasolla kausina 1969-1970 ja 1982, ajautui 80-luvulla talousvaikeuksiin, ja fuusioitui Kopareiden kanssa 1992 lyhytikäiseksi projektiksi jääneeksi FC Kuopioksi. Parinkymmenen vuoden hiljaiselon jälkeen Kuopion Elo palasi jalkapallokartalle 2012, jolloin se aloitti Itä-Suomen Vitosessa. Joukkue nousi viime kaudeksi Kolmoseen, jonka se voitti heti ylivoimaisesti nousten saman tien Kakkoseen kaudeksi 2023.

Eloa valmentaa Jussi Kukkonen, jonka valmennustiimiin kuuluu mm. muuan Atik Ismail. Joukkue aloitti Kakkoseen valmistautumisen jo joulukuussa, jolloin se pelasi kaksi harjoitusottelua, voittaen LehPan 1-0 ja häviten KuPS A:lle 3-4. Kolme viikkoa sitten se voitti Nelosessa pelaavan SC Zulimanit selvästi 5-2, mutta hävisi viikkoa myöhemmin KuPS:n liigajoukkueelle odotetusti 6-1.

Seura on haalinut syksyn sarjanousun jälkeen riveihinsä vahvistuksia muista lähialueen joukkueista. Heistä nimekkäimpänä mainittakoon urallaan 10 Veikkausliigaottelua pelannut maalivahti Miika Töyräs KuPS Akatemiasta, josta Elo on värvännyt myös mm. keskikenttäpelaaja Miro Siltavuoren sekä JIPPOsta juniori-ikäisenä Kuopioon siirtyneen laitapuolustajan Veeti Lehtimäen. Kolmosessa viime kaudella pelanneesta AC BARCAsta Elo hankki keskikenttäpelaaja Jarkko Korhosen sekä maalivahti Joonas Partasen, joista kummaltakin löytyy Kakkosen kokemusta edesmenneen SC KuFu-98:n paidasta. PK-37:stä Eloon siirtyi nuori laituri Eetu Tenhunen ja Kings SC:stä hyökkäävä keskikenttäpelaaja Konsta Heikkinen.

Elolle viime kaudella sarjanousun hankkineista pelaajista joukkueessa jatkavat mm. avainpuolustajat Niki Berg ja Joni Lipponen. Tähän asti julkaistujen sopimuspelaajien lisäksi aiemmissa Elon harjoituskauden otteluissa on pelannut mm. KuPS:ssa 11 liigaottelua sekä KPV:ssä ja MP:ssä 32 Ykkösen ottelua pelannut laituri Joonas Nissinen.

 

 

 

 

JIPPO – Elo sunnuntaina 29.1. klo 14.15 Joensuu Hope Areenalla

Liput 5 €, kausikortilla ilmaiseksi sisään. JIPPO-juniorit seura-asu päällä ilmaiseksi sisään. Niin liput kuin kausikortitkin ovat ostettavissa verkkokaupastamme.

 

Kuva: Mikko Kalavainen