fbpx

JIPPOn sarjakausi jatkuu lauantaina kotiottelulla porvoolaista FC Futuraa vastaan. Ottelu pelataan Mehtimäen “jalkapallostadionin” uudenkarhealla tekonurmella, johon joensuulaiset pääsevät ottamaan tuntumaa liki vuoden evakossa pelaamisen jälkeen. Peli vihelletään käyntiin klo 17.00, ja lipun voit ostaa jo etukäteen verkkokaupastamme.

Viimeiset viisi ottelua tappioitta pelannut kotijoukkue pelasi viime kierroksella Helsingissä Atlantis FC:n vieraana. Alusta saakka peliä hallinnut JIPPO meni johtoon hieman ennen taukovihellystä, kun Miro Turunen laukoi vapaapotkun rangaistusalueen rajalta maalin takakulmaan. Sama mies oli samalla asialla heti toisen jakson ensimmäisellä minuutilla. Keskikenttäpelaaja Niklas Sottisen syöttö tavoitti boksin kulmasta linjan taakse juosseen Turusen, joka viimeisteli varmasti kahden maalin johdon.

Vajaan tunnin kohdalla JIPPOlle sattui kuitenkin heikompi hetki, ja Atlantis-hyökkääjä Jean De Lima pääsi iskemään kavennuksen, ja vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin De Lima onnistui uudelleen. JIPPO sai ottelun lopun lähestyessä ohjat takaisin itselleen, ja kurittomalta kotijoukkueelta lensi jopa kaksi pelaajaa ulos. Onni ei kuitenkaan ollut myötä maalipaikoissa, ja ottelu päättyi 2-2.

– Peli oli täysin meidän hallussa ensimmäiset 60 minuuttia, kunnes Atlantis sai ensimmäisen maalin, ja aika nopeasti sen toisenkin. He vaihtoivat toiselle puoliajalle vähän suoraviivaisempaan pelityyliin, ja saivat näin meidät vaikeuksiin. Lopussa meillä oli mahdollisuudet mennä ohi, mutta ei ihan saatu puristettua sitä kolmatta maalia. Pettynyt fiilishän tuloksesta jäi, mutta lauantaina pääsee onneksi yrittämään uudelleen, ja purkamaan kiukkua, joka Atlantis-pelistä jäi käteen, Eetu Viitaniemi kertoo.

Oikeana laitapuolustajana enimmät tämän kauden otteluista pelannut 18-vuotias Viitaniemi oli Atlantista vastaan isoissa saappaissa, hänen paikatessa sivussa ollutta kapteenia Timo Tahvanaista vasempana pakkina. JIPPO oli Helsingissä liikkeellä kapealla ringillä, kun kokoonpanosta puuttuivat myös mm. jo toista kuukautta loukkaantuneena ollut Toni Tahvanainen, isoon rooliin tällä kaudella noussut Niko Niemeläinen sekä harjoituskauden vammastaan toivuttuaan vakiorotaatioon kesän aikana noussut Aleksi Nissinen.

Lauantain Futura-otteluun JIPPO joutuu lähtemään ilman japanilaista väkkäräänsä Ryohei Fujimuraa, jonka korttitili täyttyi viime ottelussa hänen kauden neljännen varoituksensa myötä, minkä vuoksi Fujimura on Futuraa vastaan pelikiellossa. Joukkueet kohtasivat alkukaudesta Porvoossa, jossa joensuulaiset olivat parempia maalein 1-3. Pisteet eivät kuitenkaan tulleet helpolla, ja tuskin tulevat tälläkään kertaa.

– Vastustajana Futura on fyysinen sekä suoraviivainen joukkue. Odotettavissa on kova taistelu sekä raasto jokaisesta pallosta. Futura hakee varmasti hanakasti revanssia keväältä, joten meidän pitää olla lauantaina parhaimmillamme, Eetu Viitaniemi uskoo.

Mehtimäen tekonurmi meni remonttiin viime syyskuussa, jonka jälkeen JIPPO on pelannut kotiotteluitaan Joensuun keskuskentällä, Rantakylän Liikuntahallissa sekä kertaalleen Koillispuiston tekonurmellakin. Uusi tekonurmi saatiin käyttövalmiiksi viimein heinäkuussa, ja nyt JIPPO on valmiina palaamaan uusitulle kotikentälleen.

– Tuntuu hyvältä päästä pelaamaan pitkästä aikaa “Mehtarilla”. Edellisestä kerrasta on kuitenkin jo kulunut aikaa. Uusi tekonurmi on tuntunut treeneissä todella hyvältä, ja tuntuu, että kenttä vain paranee käytön myötä, Viitaniemi myhäilee tyytyväisenä.

 

Sarjan paras kotijoukkue kohtaa vahvan vierasjoukkueen

 

Sarjanousija FC Futura aloitti keväällä kautensa hienosti riistettyään tasapelipisteen PKKU:n kotiluolasta ja voitettuaan sen jälkeen kotonaan PeKan ja vieraissa KäPan. Joukkueen kurssi kuitenkin kääntyi, kun JIPPO saapui vierailulle Porvooseen. Sauli Kettunen ampui alussa vieraat johtoon, mutta Futura tuli hieman ennen taukoa tasoihin keskikenttäpelaaja Emil Lehtisen maalilla. Toisella jaksolla Miro Turunen iski kahdesti, ja JIPPO vei kärkikamppailun lukemin 1-3 aiheuttaen Futuralle sen ensimmäisen tappion.

JIPPOn vierailusta alkoi Futuran kolmen ottelun tappioputki, joka katkesi kesäkuun puolivälin alla joukkueen taisteltua Richard Tiberin lisäaikamaalilla kotonaan 2-2-tasapelipisteen sarjajumbo FC LaPalta. Heti perään Futura haki 1-2-yllätysvoiton FC Kiffenistä, mutta sen jälkeen joukkue otti rumasti takkiin kotiotteluissaan Reipasta ja NJS:ää vastaan. Heinäkuun kuluessa porvoolaiset paransivat taas otteitaan hakien tasapelin PPJ:n vieraana sekä voittaen PeKan toistamiseen, mutta viime viikonloppuna se joutui toteamaan sarjan kärkipaikalle pyrkivän KäPan paremmakseen 0-2-kotitappion myötä.

Italialaisen Roberto Nuccion valmentama Futura on viidellätoista pisteellään Kakkosen A-lohkon sarjataulukossa yhdeksäntenä, kolme pistettä putoamisviivan yläpuolella. Futuran kautta on kuitenkin leimannut tilastokummajainen. Se on ollut kotikentällään tuloksellisesti sarjan toiseksi huonoin joukkue, kerättyään vain neljä pistettä kuudesta kotiottelustaan. Seitsemästä vierasottelustaan porvoolaiset ovat kuitenkin voittaneet kolme, pelanneet kaksi tasan ja hävinneet vain kaksi, mikä on sama saldo kuin JIPPOlla. Lauantaina Mehtimäellä vastakkain asettuvat siis sarjan paras kotijoukkue JIPPO ja jaetulla sijalla toiseksi eniten pisteitä kerännyt vierasjoukkue Futura.

Porvoolaiset eivät liikaa ole päässeet juhlimaan maaleilla. Joukkueen sisäisen maalitilaston jaetulla kärkisijalla ovat kolmesti osuneet Emil Lehtinen, hyökkääjä Tommaso Conti sekä pelipaikalla kuin pelipaikalla viihtyvä mörssäri Richard Tiberi. Joukkueen kapteeni ja seuraikoni, hyökkääjä Anton Britschgi on viimeistellyt kaksi maalia. Futuran avainpelaajiin kuuluvat myös keskikentän Benjamin Thurling ja Henri Pulkkinen sekä puolustajista Nico Eerola. Joukkueen maalia on viime otteluissa vartioinut jo useamman kauden Futuran edustusjoukkueessa pelannut 22-vuotias Walter Vikström, joka höntsäsi alkukaudesta Kutosta ToBK:ssa, mutta palasi heinäkuussa kasvattajaseuraansa.

 

Tiesitkö

 

JIPPOn ja FC Futuran kauden ensimmäisestä kohtaamisesta jäi monelle ottelutapahtumien tai tuloksen sijaan päällimmäisenä mieleen ottelun jälkeen tapahtuneet asiat. Futuran raamikas toppari Cherif Ndiaye tulistui joukkueensa ollessa 1-3-tappioasemassa ottelun loppuhetkillä JIPPO-hyökkääjä Toni Tahvanaiselle ja sai suunsoitostaan palkinnoksi punaisen kortin. Suuttumus ei valitettavasti jäänyt sanalliselle tasolle, vaan ottelun jälkeen Ndiaye kävi pukukoppialueella väkivaltaisesti kiinni JIPPOn pelaajiin.

Osumaa ottaneista JIPPO-pelaajista Lari Liukkonen joutui jäämään Futura-ottelun jälkeiseltä kierrokselta sivuun ruhjeidensa vuoksi. Palloliiton kurinpitovaliokunta määräsi asiaa tutkittuaan senegalilaiselle seitsemän ottelun lisäpelikiellon. Porvoolaisille se ei kuitenkaan enää mitään merkinnyt, sillä FC Futura Porvoo ry:n hallitus oli jo aiemmin pelaajaa kuultuaan osoittanut suoraselkäisyyttä ja purkanut ykköstopparinsa pelaajasopimuksen.

 

 

 

 

JIPPO – FC Futura lauantaina 6.8. klo 17.00 Mehtimäen tekonurmella

Liput 10 € aikuiset, 8 € erikoisryhmät (opiskelijat, varusmiehet, työttömät, eläkeläiset), 5 € lapset 7-15v, kausikortilla ilmaiseksi sisään. Liput ovat jo nyt ostettavissa verkkokaupastamme.

Mehtimäellä on lauantain ottelussa poikkeukselliset katsomotilat Kalevan kisojen takia. Käytössä on vain kiinteä aurinkokatsomo, jonka lisäksi seura on hoitanut lautapenkkejä kentän laidoille ja takakumpareen päälle. Olosuhteet Mehtimäellä normalisoituvat seuraavaan kotiotteluun, jolloin VIP-teltan puolella oleva pääkatsomo ja irtokatsomoita saadaan takaisin Mehtimäelle.

Ottelupallot tarjoaa: verkkouutiset.fi

Sanomalehti Karjalainen toteuttaa ottelusta livelähetyksen, joka on katsottavissa tilaajille maksutta lehden verkkosivuilla. Jos et ole tilaaja, voit ostaa vuorokauden tilauksen hintaan 3,90 euroa. Tilauksen pääsee tekemään täällä.

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen