fbpx

JIPPO jatkaa Ykkösliigacupin lohkovaihetta sunnuntaina kotiottelulla Järvenpään Palloseuraa vastaan. Klo 14.00 Joensuu Hope Areenalla käynnistyvään B-lohkon otteluun pääset sisään kausikortilla tai irtolipulla, jollaisia voit ostaa etukäteen verkkokaupastamme.

1-1-vierastasapelillä KTP:tä vastaan Ykkösliigacupin aloittanut JIPPO haki toisesta cup-ottelustaan viime lauantaina komean 0-2-voiton MP:stä. Vieraat menivät johtoon 11. minuutilla, kun Yoshiaki Kikuchi viimeisteli Aake Yletyisen hankkimasta rangaistuspotkusta avausmaalin. Vain seitsemisen minuuttia myöhemmin Kikuchi puhkaisi MP:n puolustuslinjan syötöllään, josta vuorostaan Yletyinen viimeisteli tarkasti 0-2-osuman. Ensimmäisen jakson lopussa Oskar Pihlaja pääsi yrittämään johdon lisäämistä rangaistuspotkusta, mutta MP-maalia vartioinut Aleksi Honka-Hallila venytti torjuntaan. Ottelu päättyi 0-2-lukemiin, kun JIPPOn neljästä tekemästä maalista kaksi vihellettiin paitsioiksi.

JIPPOlla oli MP-ottelussa kentällä yksi testipelaaja, topparina luutinut Roope Huhtala. Valmennus marssitti toisella jaksolla kentälle myös kaksi nuorta debytanttia, kun Atte Nuutinen ja Sami Aho saivat tililleen ensimmäiset peliminuuttinsa edustusjoukkueen virallisessa ottelussa.

– Hieno voitto ja esitys koko joukkueelta. Treenatut asiat toimivat ja pääsimme käyttämään omia vahvuuksiamme. Debyytin tekeminen voitokkaassa ottelussa tuntui tosi hyvältä, loppuminuuteilla Yoshiaki Kikuchin keskikentällä korvannut Sami Aho tunnelmoi.

Vuoden alun harjoitusotteluissa hyvässä iskussa ollut Aho oli sivussa joukkueen kolmesta edellisestä pre-season-ottelusta, mutta teki Mikkelissä paluun kokoonpanoon. Terrierimäinen keskikenttäpelaaja kehuu harjoituskauden tähänastista saldoa erityisesti joukkueen näkökulmasta.

– Paljon on päästy jo peliä viemään eteenpäin, ja sama homma jatkuu. Suhteellisen ehjiä pelejä olemme myös pystyneet pelaamaan jo nyt, ja maalintekovoimaa on löytynyt. Henkilökohtaisesti olen päässyt kuntoon, ja paljon oppeja on tarttunut matkaan.

Ykkösliigacupin B-lohkossa on nähty paljon ristiinpeluuta, sillä kaikki joukkueet ovat keränneet pisteitä, mutta myös menettäneet niitä. Ennen tämän viikonlopun otteluita KTP pitää lohkon piikkipaikkaa viidellä pisteellään kolmesta ottelusta, ja kaksi ottelua pelannut JIPPO on toisena neljällä pisteellä. KTP kohtaa lauantaina kotonaan kolmessa pisteessä olevan PK-35:n, ja mikäli PK-35 ei tuota ottelua voita, on JIPPOlla sunnuntaina mahdollisuus varmistaa jatkopaikka voittamalla JäPS.

MP-ottelusta pelikiellon vuoksi sivussa ollut hyökkääjä Terrence Smith on sunnuntaina jälleen käytettävissä kokoonpanoon.

 

Vieraat janoavat avausvoittoaan

 

Viime kaudella Ykkösessä kahdeksanneksi sijoittunut Järvenpään Palloseura aloitti Ykkösliigacupin tammikuun puolella kotihallissaan KTP:tä vastaan. Kotkalaisvieraat hallitsivat hienokseltaan ottelua, mutta kotijoukkue avasi maalihanat puolen tunnin kohdalla, kun PKKU:n talvella JäPS:iin vaihtanut Noah Kaijasilta katkaisi ylhäällä KTP-puolustajan syötön, leikkasi boksiin ja viimeisteli johto-osuman. KTP tasoitti avausjakson lopussa ja kolisutti toisella jaksolla Joona Tiaisen vartioiman JäPS-maalin ylärimaa, mutta enempää maaleja ei ottelussa nähty.

Toisen tähänastisista cup-otteluistaan JäPS pelasi PK-35:ttä vastaan Talin hallissa, Helsingissä. Kovaa prässännyt JäPS aloitti ottelun vahvasti, mutta ensimmäisen maalin teki kotijoukkue vastaiskusta 25. minuutilla. PK-35 sai maalistaan virtaa, mutta 34. minuutilla JäPS-kärki Irfan Sadik liukui Noah Kaijasillan keskityksen maaliin tasoittaen ottelun. Vain kolme minuuttia myöhemmin toppari Roope Autio puski järvenpääläiset johtoon jälleen Kaijasillan keskityksestä. Molemmilla joukkueilla oli maalipaikkoja toisellakin jaksolla, mutta maalinteossa onnistui vain yksi mies kääntäen koko ottelun: PK-35:n Daniel Rantanen laukoi kaksi vapaapotkumaalia ja ottelu päättyi 3-2.

Erol Atesin luotsaamalla JäPS:llä on kahden Ykkösliigacupin ottelun jälkeen koossa siis vain yksi piste, joten joukkue tarvitsee voiton JIPPOsta pitääkseen yllä mahdollisuudet selvitä lohkovaiheesta jatkoon.

JäPS:n ykköstähti sen tähänastisissa cup-koitoksissa on ollut Noah Kaijasilta, joka on tehnyt joukkueen kolmesta maalista yhden ja syöttänyt kaksi. Kaijasilta on muodostanut JäPS:n hyökkäyskolmikon yhdessä FC Lahdesta tulleen raamikkaan kärjen Irfan Sadikin sekä viime kaudella kuusi maalia JäPS:lle tehneen seuran oman kasvatin Justus Holopaisen kanssa.

Keskikentällä JäPS:n molemmissa cup-otteluissa on avannut Somalian maajoukkueessakin pelannut kutospaikan rytmittäjä Omar Jama sekä EPS:stä Järvenpäähän saapunut japanilainen Yusuke Sasabe, ja puolustuksessa vasemman pakin paikkaa on miehittänyt sekä KTP:tä että PK-35:ttä vastaan HJK-kasvatti Taavi Arminen. JäPS testasi viime ottelussaan topparin paikalla PEPOsta ja MP:stä tuttua Jonathan Dunyiniä; nähtäväksi jää, onko nigerialainen mukana Joensuussakin.

JIPPOn harjoituksissa on ennen perjantain valmistavia treenejä keskitytty omaan tekemiseen, mutta JäPS:n vahvuudetkin ovat jo tiedossa.

– Pieniä huomioita sunnuntain ottelusta on tullut jo esiin, mutta pääpaino treeneissä on ollut edelleen oman pelin kehittämisessä. Missään nimessä mitään helppoa ottelua ei olla odottamassa. Varmasti tiukka vääntö tulossa, Sami Aho uskoo.

 

 

 

 

JIPPO – JäPS sunnuntaina 3.3. klo 14.00 Joensuu Hope Areenalla

Liput 12 € aikuiset, 9 € erikoisryhmät (varusmiehet, työttömät, eläkeläiset), 6 € koululaiset ja opiskelijat, kausikortilla ilmaiseksi sisään. Liput ovat ostettavissa ennakkoon verkkokaupastamme.

Sanomalehti Karjalainen toteuttaa ottelusta livelähetyksen, joka on katsottavissa tilaajille maksutta lehden verkkosivuilla. Lähetys alkaa klo 13.50. Selostajana Mikko Holopainen, kommentaattorina Tero Tahvanainen.

Karjalaisen tilauksen pääset tekemään osoitteesta https://karjalainen.fi/tilaa
Vuorokauden mittaisen tilauksen (3,90 €) voit tehdä osoitteesta https://punamustamedia.portal.worldoftulo.com/v2/shop/vuorokausi?source=verkko

 

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen