fbpx

JIPPOn Ykkösliigakausi jatkuu huomenna keskiviikkona Mehtimäellä klo 18.30 perinteisen “rokkipelin” merkeissä. Tällä kertaa Ilosaarirock-viikkoa saapuu kirkastuttamaan sarjataulukossa JIPPOn perässä viidentenä oleva Järvenpään Palloseura. Mikäli sinulla ei ole kausikorttia, suosittelemme ostamaan pääsylipun etukäteen verkkokaupastamme. Pääsyliput ovat ennakkoon ostettuna edullisempia kuin portilta ostettuna.

Takkuisasti sujunut kesäkuu jäi ankeine tuloksineen taakse, kun JIPPO matkasi viime lauantaina heinäkuun ensimmäisessä ottelussaan SJK Akatemian vieraaksi. Ensimmäinen jakso maistui vieraille vielä kesäkuulta, kun Onni Hänninen puski kotijoukkueen johtoon, Miguel Rodriguez torjui Anton Eerolan rangaistuspotkun ja tauolle mentiin SJK Akatemian 1-0-johdossa. Toisella jaksolla sisuuntunut JIPPO käänsi kuitenkin pelin vaihdosta tulleen Terrence Smithin sekä Lassi Forssin osumilla. Näin JIPPO kerrytti pistetiliään kolmella riemukkaan 1-2-voiton myötä.

– Päällimmäisenä mieleen jäi tietysti voitto ja kolme pistettä. Kesäkuu mentiin ilman yhtään voittoa, niin lauantain ”comeback” oli kyllä tärkeä onnistuminen koko joukkueelle. Ei ne voitot koskaan helpolla tule, mutta sisukkuus toi onneksi palkinnon lauantaina. Nyt koetetaan ottaa lauantailta hyvät asiat talteen ja jatkaa voittojen tiellä, laitakiituri Eetu Viitaniemi summaa.

Edelleen neljäntenä sarjataulukossa keikkuva JIPPO nousi Seinäjoen-voittonsa myötä kahden pisteen päähän kolmantena olevasta TPS:stä, ja Veikkausliiga-karsintoihin kauden lopussa oikeuttavalla kakkossijalla oleva Jaro on neljän pisteen päässä. Keskiviikon vastustaja JäPS on viidentenä kahdeksan pistettä JIPPOa perässä. JäPS on perinteisesti fyysinen joukkue, jonka kiihkeissä otteluissa on tällä kaudella nähty useampi ulosajokin, ja useammin vastustajan ottamana.

– JäPS on täynnä laadukkaita yksilöitä ja erityisesti vahvoja kaksinkamppailupelaajia. Keskiviikkona Mehtimäellä nähdään siis varmasti fyysinen ja tasainen kamppailu, josta ei toivottavasti myöskään vauhtia jää uupumaan, Viitaniemi toteaa.

Edellisestä ottelusta korttitilin täyttymisen vuoksi sivussa ollut Junnosuke Watanabe tekee paluun JIPPOn kokoonpanoon, mutta Junnosukea Seinäjoella paikannut ja siinä sivussa voittomaalinkin tehnyt Lassi Forss on tästä ottelusta sivussa samasta syystä.

Suomen suurimpiin ja vanhimpiin festivaaleihin kuuluva Ilosaarirock järjestetään Joensuussa kuluvan viikon lopussa. Kaupunki sykkii “rokkiviikolla” perinteisesti tavallista kovempaan tahtiin, ja oheistapahtumiakin riittää viikon jokaiselle päivälle. JIPPO on pelannut jo vuosien ajan kotiottelun päivää tai kahta ennen Ilosaarirockin virallista avauspäivää, jolloin joukkue pääsee irroittautumaan vapaalle.

– Kyllä “rokilla” on varmasti jonkinlainen paikka jokaisen joensuulaisen sydämessä. Näin se on miullakin, ja ajattelin myös käydä katselemassa festarimeininkiä ihan paikan päällä, armeijasta juhannuksena kotiutunut Eetu Viitaniemi kertoo.

 

Vieraat parantaneet alkukaudesta

 

JIPPOn ja JäPS:n kohdatessa toukokuussa Järvenpäässä tuloksena oli JIPPOlle kauden tähän asti komein voitto ja JäPS:lle kauden rumin tappio. Maalittoman avausjakson jälkeen Nuutti Tykkyläinen avasi tulen, jota Yusei Ohashi ehti ruokkia ennen kuin JäPS:n Noah Kaijasilta onnistui viimeistelemään kavennuksen. Kotijoukkue pysyi näennäisesti pelissä mukana viimeiselle vartille asti, kunnes Yoshiaki Kikuchin rangaistuspotkumaali lopetti pyristelyn. Roope Huhtala ja Terrence Smith kaunistelivat loppulukemia vielä 1-5:een.

Heikosti kauden aloittanut JäPS teki ryhtiliikkeen heti JIPPO-murskatappion jälkeen, eikä joukkue ole sittemmin hävinnyt kuin kerran. Se onnistui vielä toukokuun aikana voittamaan kotonaan TPS:n 2-1 ja hakemaan tasapelipisteen vieraissa FF Jarolta. Edellisessä vierasottelussaan juhannuksen alla JäPS haki 1-3-voiton SalPasta, kun vahva kärkimies Irfan Sadik iski kaksi maalia jo ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana.

Alkukauden kotiottelunsa evakossa Koivusaaren tekonurmella pelannut JäPS on pelannut kaksi viimeisintä otteluaan mittavan remontin läpikäyneellä kotistadionillaan Järvenpään keskuskentällä. Molemmat koitokset muodostuivat varsinaisiksi trillereiksi.

Ensin sarjan peräpäähän juuttunut KäPa laittoi järvenpääläiset tiukille. Ulosajon myötä ensimmäiseltä jaksolta asti vajaamiehisenä pelannut KäPa meni tunnin kohdalla johtoon, mutta Irfan Sadik iski tasoituksen vajaa kymppi ennen täyttä aikaa. Ex-JIPPO-hyökkääjä Miro Turunen vei hetkeä myöhemmin KäPan uudelleen johtoon, mutta Sadik onnistui puskemaan 2-2-loppulukemat liki kahdentuhannen järvenpääläisen riemuksi ajassa 90+7. Viikkoa myöhemmin viime perjantaina JäPS isännöi sarjajohtaja KTP:tä. JäPS oli odotetustikin enimmän osan ottelusta KTP:n mankelissa, onnistuen rakentamaan itsekin muutaman huippupaikan, mutta kuin ihmeen kaupalla molemmissa päissä maali varjeltui ja ottelu päättyi 0-0.

JäPS:n tehomiehiä ovat olleet kahdeksalla osumallaan Ykkösliigan maalipörssin jaetulla kärkisijalla oleva Irfan Sadik sekä neljä maalia tehnyt ja neljä syöttänyt Justus Holopainen. Heidän lisäkseen JIPPO-puolustuksen täytyy olla varuillaan mm. viimeksi joensuulaisten verkkoon osuneen laiturin Noah Kaijasillan varalta. Keskikentällä isointa vastuuta kantavat Omar Jama ja Joona Tapani. JäPS-luotsi Erol Ates on suosinut kesän aikana kolmen topparin linjaa, jossa kookkaan trion ovat muodostaneet kapteeni Roope Autio ympärillään Tino Palmasto ja Amos Ramström. Ykkösmaalivahtina vahvaa kautta pelaa Joona Tiainen.

 

Tiesitkö?

 

Yoshiaki Kikuchi on viidellä osumallaan edelleen JIPPOn sisäisen maalitilaston kärjessä ja koko Ykkösliigan maalipörssissä jaetulla viidennellä sijalla yhdessä KTP:n Enoch Banzan kanssa. Joukkueen sisäisen maalitilaston kakkonen, periksiantamaton hyökkääjä Terrence Smith nosti viime kierroksen osumallaan tähänastisen maalisaldonsa Ykkösliigassa neljään, jolla hän nousi koko sarjan maalipörssissä jaetulle seitsemännelle sijalle. Erityisen huomionarvoista on kuitenkin se, että JIPPOn oma kasvatti Smith on pelannut tällä kaudella 12 sarjaottelussa vain 369 minuuttia, ja hän on onnistunut maalinteossa joka 92. pelaamansa minuutti. “Tikon” tehokkuus on useammin kuin kerran maalinteossa onnistuneiden Ykkösliiga-pelaajien joukossa täysin vertaansa vailla.

 

 

 

 

JIPPO – JäPS keskiviikkona 10.7. klo 18.30 Mehtimäen tekonurmella

Liput ennakkoon / portilta: 12 € / 15 € aikuiset, 9 € / 12 € erikoisryhmät (varusmiehet, työttömät, eläkeläiset), 6 € / 8 € koululaiset ja opiskelijat, kausikortilla ilmaiseksi sisään. Ennakkoliput ovat ostettavissa verkkokaupastamme.
Lapset alle 7v ilmaiseksi sisään, ja yli 75v ilmaiseksi sisään Suomen Seniorikodit tarjoamana.

Kioskit ja anniskelu aukeavat tuntia ennen ottelua, joten voit tulla virittäytymään tunnelmaan hyvissä ajoin!

Ottelupallot tarjoaa: verkkouutiset.fi

Ottelua voi seurata kotikatsomoista suorana Ruudun selostetusta lähetyksestä.

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen