fbpx

Viime lauantaina kilpailullisen kautensa Ykkösliigacupin merkeissä avannut JIPPO kohtaa huomenna lauantaina Joensuu Hope Areenalla harjoitusottelussa Ykkösessä pelaavan Jyväskylän Jalkapalloklubin. Klo 18.15 alkavaan otteluun pääset sisään kausikortilla tai viiden euron hintaisella irtolipulla, jollaisen voit ostaa etukäteen verkkokaupastamme.

JIPPO korkkasi Ykkösliigacupin omalta osaltaan viime lauantaina KTP:n vieraana Kotkassa. Joensuulaiset aloittivat ottelun viimekautista Veikkausliigajoukkuetta vastaan vahvasti, ja vajaan puolen tunnin kohdalla Yoshiaki Kikuchi puski maalinedustalta JIPPOn taukojohtoon Aake Yletyisen keskityksestä. Toisella jaksolla KTP muutti näennäisen hallintansa todelliseksi hallinnaksi ja JIPPO-maalilla Pyry Piirainen joutui venymään useaan otteeseen. Lopulta viitisen minuuttia ennen loppua KTP tuli rangaistuspotkumaalilla tasoihin. Enempää maaleja ei nähty, vaikka kotijoukkue pääsi pelaamaan muutaman minuutin ylivoimalla Terrence Smithin lennettyä toisella keltaisella ulos kentältä.

– Eka puoliaika oli meiltä tosi hyvää tekemistä, päästiin pallon kanssa KTP:n prässin alta ja tehtiin hieno maalikin, jolla päästiin johtoasemaan. Tokalla puoliskolla KTP sai vähän enempi luotua hallintaa, ja pilkusta sitten tasoittivat. Ensimmäiseksi kilpailulliseksi otteluksi voi kyllä olla tyytyväinen esitykseen ja jopa lopputulokseenkin jollain tavalla, vaikka joka matsia lähdetäänkin voittamaan, Nuutti Tykkyläinen kertoo.

JIPPO pelasi tammikuun aikana Joensuu Hope Areenassa kolme harjoitusottelua, joissa se voitti Kolmosessa ensi kaudellakin pelaavan LehPan 5-0 sekä Ykköseen nousseet FC Vaajakosken ja KuPS Akatemian 7-2 ja 7-0. Murskavoitot alempisarjalaisista ja vierastasapeli KTP:tä vastaan kertonevat siitä, että joukkueen paketti on vuodenaikaan nähden varsin hyvin kasassa ja harjoituksissa on mennyt lujaa.

– Hyvin on harjoituskausi sujunut. Se auttaa tietysti paljon, että viime kauden runko pysyi aika hyvin kasassa, emmekä joutuneet ihan nollista lähteä rakentamaan, vaan saamme tälle kaudelle hyvän jatkumon ja voimme kehittää peliämme vielä yksityiskohtaisemmin. Tämän uskon olevan osasyy siihen, miksi olemme reenipeleissä osuneet maalipuiden väliin ja luoneet muutenkin hyviä tekopaikkoja. Reeneissä on menty kovaa koko talvi, kuten pitääkin. Se on myös yksi isoista vahvuuksistamme. Meillä on laadukas arki ja jokainen pelaaja on sitoutunut tekemään töitä joukkueelle, ja se tulee tulevalla Ykkösliigakaudella näkymään.

 

“Laadukkaita pelaajia sieltä tulee vastaan”

 

JJK nousi viime kaudeksi pitkästä aikaa maan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, mutta visiitti siellä jäi ranskalaiseksi joukkueen jäätyä sarjassa viimeiseksi. Ykkösliigan sijaan jyväskyläläiset pelaavat siis tulevalla kaudella uudessa Ykkösessä, jossa joukkueella on edessä mm. paikalliskamppailut FC Vaajakoskea vastaan uuden päävalmentajansa Brian Pagen johdolla.

Jyväskyläläisten viime kauden paras pelaaja Oskar Pihlaja vaihtoi täksi kaudeksi JIPPO-paitaan ja kapteenistoon kuulunut JIPPO-ikoni Antti Åke on poistunut joukkueesta. Sen sijaan JIPPO-junioreiden kasvattama hyökkääjä Eetu Venäläinen solmi JJK:n kanssa jatkosopimuksen.

JJK:lla on tällä hetkellä koossa nuori joukkue, johon kokemusta tuovat 262 Veikkausliigaottelua urallaan pelanneen seuraikonin Mikko Mannisen lisäksi joukkueen kapteenistoon kauan kuulunut, mutta loukkaantumisista kärsinyt hyökkääjä Robin Saastamoinen, nopeajalkainen laituri Arjan Goljahanpoor, taitava keskikenttäpelaaja Aatu Manninen sekä pallovarma toppari Reetu Räsänen.

JJK lukeutunee Ykkösessä alkavalla kaudella sarjan kirkkaimpiin voittajasuosikkeihin.

– Minulla ei ihan hirveästi ole tietoa siitä, minkälainen JJK on tällä kaudella, mutta varmasti laadukkaita pelaajia sieltä tulee vastaan. Uskon, että saadaan aikaiseksi hyvä futismatsi, joka palvelee molempia tähän aikaan vuodesta, Nuutti Tykkyläinen tuumii.

 

 

 

 

JIPPO – JJK lauantaina 10.2. klo 18.15 Joensuu Hope Areenalla

Liput 5 € ostettavissa jo etukäteen verkkokaupastamme. Kausikortilla ilmainen sisäänpääsy, tervetuloa!

 

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen