fbpx

Ykkösliigakauteen valmistautuva JIPPO pelaa perjantaina jo vuoden kolmannen harjoitusottelunsa, kun joukkue kohtaa Joensuu Hope Areenalla Ykkösessä todennäköisesti ensi kaudella pelaavan KuPS Akatemian. Ottelu vihelletään käyntiin klo 14.45 ja siihen on ilmainen sisäänpääsy.

JIPPO kohtasi kotihallissaan viime sunnuntaina ensi kaudeksi Ykkösestä paikkaa hakevan FC Vaajakosken. Yleensä näiden joukkueiden väliset kohtaamiset ovat olleet tiukkoja, mutta nyt oli toisin. Aake Yletyinen vei kotijoukkueen johtoon heti alussa, testipelaaja Jyri Kiuru iski puolessa tunnissa hattutempun ja punapaidassa debytoinut Oskar Pihlajakin heilutti verkkoa ennen taukovihellystä, joten 45 minuutin jälkeen taululla oli murskaavat 5-0-lukemat. Toisella jaksolla kumpikin joukkue onnistui maalinteossa kahdesti, joten ottelu päättyi 7-2. Molemmat kotijoukkueen toisen jakson maaleista merkittiin vaihdosta tulleen ja vielä jatkosopimusta hakevan Veeti Piiparisen nimiin.

– Hyvä tulos, ja kiva katsoa hyviltä paikoilta kun hyökkääjät painaa palloa pussiin. Pelin sisältä löytyy kuitenkin paljon parannettavaa, ja on kiva lähteä jo perjantaina hakemaan parempaa 90-minuuttista, toppari Niklas Haataja kertoo.

Syksyllä Ykkösliigan nousukarsintojen finaalissa ensimmäisen ysikymppisensä JIPPO-paidassa pelannut Niklas Haataja on ottanut talven harjoitusotteluissa viime kaudella Victor Matheuksen hallitseman roolin puolustuslinjan jämäkkänä johtajana. Väkevän puolustuspelaamisen ohella Haatajalta on edellisissä otteluissa nähty topparille varsin silmiinpistäviä suorituksia pallon kanssa, kun hän on noussut hyökkäyksiin mukaan ja antanut yhden maalisyötönkin. Haataja ei kuitenkaan myönnä, että tällaiset suoritukset tulisivat hänelle ihan luonnostaan.

– Harvemmin niitä pääsee tekemään. Talven peleissä vastustajat ovat antaneet tilaa, niin kyllä se silloin tulee käyttää. Syötöt ja kuljetukset tuovat hyvää vastapainoa kumin syömiselle, mutta otan kyllä edelleen mieluummin hyvän taklauksen kun rohkean kuljetuksen.

 

“Odotan kovavauhtista ottelua”

 

Pitkälti Veikkausliigaseura Kuopion Palloseuran junioripelaajista koostuva KuPS Akatemia pelasi viime kaudella Kakkosen C-lohkossa sijoittuen lopulta neljänneksi. Se hävisi Ykkösen kaksiosaisissa nousukarsinnoissa Kakkosen B-lohkossa neljänneksi sijoittuneelle Atlantis FC:lle selkein yhteislukemin 1-6, mutta FC Hongan ja HIFK:n konkurssien ja Ilves-Kissojen talousvaikeuksien siivittämänä kuopiolaisille on näillä näkymin irtoamassa viimeinen paikka kahdentoista joukkueen Ykkösessä kaudelle 2024.

KuPS Akatemian viime kauden avainpelaajista keskikentän huippulupaus Matias Siltanen sekä puolustaja Samu Koistinen ovat nousseet talven aikana seuran Veikkausliigaa pelaavaan edustusjoukkueeseen. Akatemian viime kauden luottomiehiin lukeutuivat myös kapteeninnauhaa kantanut toppari Eemil Räsänen, seitsemällä maalillaan joukkueen sisäisen maalipörssin voittanut keskikenttäpelaaja Niko Kivijärvi sekä poikamaajoukkuekokemustakin omaava laituri Aatos Tuunanen.

– Vaajakoski-ottelusta jäi paljonkin hiottavaa, ja vaikka hienot lukemat lyötiinkin taululle, jäi pelin sisällä parannettavaa etenkin pallollisessa pelissä. KuPS tulee varmasti paremmassa kunnossa Rantakylään, ja odotan sitä kautta kovavauhtista ottelua. Meidän tulee pitää kova intensiteetti, mutta samalla rytmittää vallanvälinettä fiksusti, niin meillä on mahdollisuus jatkaa voittojen tiellä, Niklas Haataja toteaa.

Kuten viime sunnuntain ottelussa, tullaan tänä perjantainakin JIPPOn kokoonpanossa näkemään sopimuspelaajien lisäksi testimiehiä.

 

 

 

 

JIPPO – KuPS Akatemia perjantaina 19.1. klo 14.45 Joensuu Hope Areenalla

Ilmainen sisäänpääsy, tervetuloa!

JIPPO toteuttaa ottelusta myös maksuttoman livestriimin YouTube-kanavallaan.
Suora linkki striimiin: https://www.youtube.com/watch?v=dJD5yviFJpg

 

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen