fbpx

Sarjakauden alku lähestyy, ja JIPPOlla on edessä viimeinen rutistus kauteen valmistavien otteluiden parissa. Joukkue kohtaa sunnuntaina Joensuu Hope Areenalla Kolmosen kauteen valmistautuvan farmijoukkueensa Lehmon Pallon. Klo 12.15 alkavaa koitosta pääsee katsomaan paikan päälle kausikortilla tai viiden euron hintaisella irtolipulla, joita voit ostaa verkkokaupastamme.

JIPPO pelasi edellisen harjoitusottelunsa kaksi viikkoa sitten Mikkelissä, jossa se kohtasi paikallisen Ykkösen joukkueen MP:n. JIPPO oli ison osan ottelusta puolustuskannalla, mutta johti tauolla 0-1 Terrence Smithin viimeisteltyä Nuutti Tykkyläisen syötöstä maalin näyttävän, pitkän syöttöketjun sisältäneen hyökkäyksen päätteeksi. MP tuli toisen jakson alussa nopeasti tasoihin ja ohi kahdella erikoistilannemaalilla. JIPPO haki tasoitusta, mutta ei onnistunut murtamaan kotijoukkueen puolustusmuuria, ja maalipaikat jäivät olemattomiin. Ottelun loppuhetkillä tuomari vihelsi mikkeliläisille rangaistuspotkun Topi Kelan käsivirheestä, ja MP niittasi pilkulta loppulukemat 3-1.

– Ottelu oli tähän paikkaan erittäin hyvä tason mittari niin itselleni kuin koko joukkueellekin. Kyllähän se ero paikoittain näkyi, mutta sanoisin, että pystyimme kyllä laittamaan MP:lle vastaankin hyvin. Puolustaminen oli pääosin hyvää, ja pystyimme pitämään MP:n poissa hyviltä maalintekopaikoilta lukuun ottamatta päästämiämme erikoistilannemaaleja. Ottelu toi esiin, mitä kehitettävää meiltä vielä löytyy, mutta toisaalta myös vahvuuksiamme, laitapuolustajana täydet minuutit ottelussa pelannut Joona Malinen tuumii.

JIPPOn B-junioreita viime kaudet edustanut Malinen nousi pysyvästi edustusjoukkueen mukaan loppuvuodesta, ja kirjoitti tammikuussa kahden vuoden sopimuksen seuran kanssa. Malinen näkee harjoituskauden sujuneen positiivisissa merkeissä niin henkilökohtaisesti kuin joukkueenkin näkökulmasta, vaikka töitä on vielä jäljellä ennen tosipelejä.

– Valmistautuminen on sujunut nousujohteisesti, ja pääosin jätkät ovat pysyneet terveinä. Itselläni pieniä loukkaantumisia ja flunssaa lukuun ottamatta valmistautuminen on onnistunut hyvin. Parannettavaakin toki löytyy, mutta niitä vielä hiotaan ennen sarja-avausta, Malinen kertoo.

 

“LehPa on aina vaarallinen joukkue”

 

Tänäkin vuonna JIPPOn farmijoukkueena toimiva LehPa sijoittui viime kaudella Kolmosen lohkossaan kuudenneksi, ja lähtee varmasti hakemaan korkeampia sijoituksia alkavalla kaudella. Joukkuetta valmentaa JIPPOakin useamman kauden luotsannut Jouni Lehtimäki, jota avustaa pelaajavalmentajina JIPPO-legenda Teemu Hallikainen sekä JIPPOa niin pelaajana kuin apuvalmentajanakin edustanut Sasha Anttilainen.

LehPan tärkeimpiin pelaajiin kuuluvat JIPPO-paidasta vuosi sitten Lehmoon siirtyneet puolustajaveljekset Jussi ja Tuomo Tolonen, kapteeni Juuso Lindgren sekä joukkueelleen kymmenen maalia viime kaudella iskenyt hyökkääjä Klaus Nevalainen.

LehPa aloitti kilpailullisen kautensa viime viikonloppuna, jolloin joukkue matkasi Äänekoskelle Nelosessa pelaavan Petäjäveden Petäjäisten vieraaksi Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen otteluun. PetPet onnistui pitämään lukemat pitkään tasaisina, ja tauolla LehPa johti vain 0-1 Ville Kuuselan maalilla. Toisella jaksolla maalihanat aukesivat kuitenkin kunnolla. Klaus Nevalainen viimeisteli hattutempun ja Uwaoma Ogude yhden maalin, ja näin LehPa karkasi 0-5-voittoon edeten Suomen Cupissa toiselle kierrokselle.

– LehPa on aina vaarallinen joukkue, jolta löytyy hyviä jätkiä. Odottaisin, että pääsemme pelaamaan enemmän pallon kanssa kuin edellisessä ottelussa ja ottamaan sitä kautta hallinnan pelistä. Tärkeä matsi tulossa, joka on vaan yksinkertaisesti hoidettava, Joona Malinen näkee.

JIPPOn tuorein sopimuspelaaja Yoshiaki Kikuchi ei ehdi mukaan vielä tähän otteluun, mutta reilun viikon ajan joukkueen kanssa treenanneen Victor de Paulan on määrä tehdä sunnuntaina paluu kotiyleisön eteen.

 

 

 

 

JIPPO – LehPa sunnuntaina 2.4. klo 12.15 Joensuu Hope Areenalla

Liput 5 €, kausikortilla ilmaiseksi sisään. JIPPO-juniorit seura-asu päällä ilmaiseksi sisään. Niin liput kuin kausikortitkin ovat ostettavissa verkkokaupastamme.

Sanomalehti Karjalainen toteuttaa ottelusta livelähetyksen, joka on katsottavissa tilaajille maksutta lehden verkkosivuilla. Lähetys alkaa klo 12.05. Selostajana Mikko Holopainen, kommentaattorina Jussi Nevalainen.

Karjalaisen tilauksen pääset tekemään osoitteesta https://karjalainen.fi/tilaa
Vuorokauden mittaisen tilauksen (3,90 €) voit tehdä osoitteesta https://punamustamedia.portal.worldoftulo.com/v2/shop/vuorokausi?source=verkko

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen