fbpx

JIPPO pääsee sunnuntaina pelaamaan kalenterivuoden ensimmäisen ottelunsa, kun joukkue saa Joensuu Hope Areenalle harjoitusvastustajakseen Lehmon Pallon. Klo 14.15 käynnistyvään otteluun pääset sisään kausikortilla tai viiden euron hintaisella irtolipulla, jollaisen voit ostaa etukäteen verkkokaupastamme.

Tulevan kauden sarjatasonsa varmistumista vielä odottava JIPPO pelasi ensimmäisen kauteen valmistavan harjoitusottelunsa jo muutama viikko sitten, kun se kohtasi Joensuu Hope Areenalla Kakkosessa ensi kaudellakin pelaavan Lappeenrannan PEPOn. Ottelu oli pitkälti joensuulaisten hallintaa, mutta kuparisen rikkoutumista saatiin odottaa loppuminuuteille saakka. JIPPOn juniorit onnistuivat, kun Akseli Laitila vapautti läpisyötöllään oikealta laidalta karkuun Atte Nuutisen, joka laukoi pallon PEPO-maalivahti Jirko Sorsan näppien kautta maalin etukulmaan. Ottelu sai kuitenkin hieman happaman lopun, kun alakynnessä ollut PEPO tuli lisäajan viime sekunneilla tasoihin rangaistuspotkumaalilla.

– Joukkueen pelaamisesta löytyi hyviäkin asioita, mutta myös kehitettäviä. Ottelusta lähdimme tietenkin hakemaan voittoa, joten lopputulos jäi luonnollisesti kaivelemaan. Oli kuitenkin hienoa päästä jo maalin makuun, mutta siihen ei tietenkään tule tyytyä, Atte Nuutinen kertoo.

Useassa eri roolissa laitakaistoilla ja kärjessä viihtyvä Nuutinen nousi vuosi sitten JIPPOn edustusjoukkueen rinkiin, mutta pelasi vielä viime kauden yli-ikäisyysluvalla B-junioreissa tehden P17 Ykkösessä komeat 14 maalia, joilla 18-vuotias Ylämyllyn Yllätyksen kasvatti oli JIPPOn sisäisen maalitilaston selvä ykkönen. Nyt edessä on uusi haaste, kun Nuutinen hakee pelipaikkaa miesten tasolta.

Joulukuun alussa tulevaan kauteen valmistavat joukkueharjoitukset Mikko Hallikaisen johdolla aloittanut JIPPO-miehistö vetäytyi ennen joulua lomalle ja palasi joukkueharjoituksiin taas tällä viikolla. Nyt fokus on jälleen kaudessa 2024.

– Joulun ja uudenvuoden tauko tuli vietettyä rauhallisissa merkeissä läheisten ja ystävien kanssa. Tauko käytettiin akkujen lataamiseen tulevaa kautta varten. Tulevan kauden toivon olevan ehjä, jotta pystyn parhaani mukaan taistelemaan peliajasta, vaikka se voikin olla haastavaa uuden sarjatason myötä. Uuden sarjatason myötä uskon, että harjoittelun taso nousee entisestään. Harjoittelun tason noustessa tulee itsekin nostaa henkilökohtainen harjoittelu seuraavalle stepille, jotta voin auttaa joukkuetta parhaani mukaan, Nuutinen tietää.

 

“Tullaan näkemään nälkäinen JIPPO”

 

JIPPOn sunnuntainen vastustaja LehPa pelasi viime vuonna upean kauden. Keväällä se kiusasi Veikkausliigassa pelannutta KTP:tä Suomen Cupissa unelmapelin pelanneen maalivahtinsa Juuso Minkkisen johdolla, mutta joutui lopulta taipumaan Mehtimäellä 0-2. Kymmenen joukkueen kaksinkertaisena sarjana pelatussa Kolmosen lohkossaan se sijoittui toiseksi yltäen noususarjaan. Noususarjassa LehPa tasasi pisteet Kings SC:n kanssa ja voitti FC Blackbirdin, ja se olisi saavuttanut sarjanousun Kakkoseen tasapelillä viimeisen kierroksen vierasottelusta JPS:ää vastaan. Tiukka ottelu päättyi kuitenkin JPS:n 1-0-voittoon, ja jyväskyläläiset nousivat LehPan sijasta.

Ex-JIPPO-luotsi Jouni Lehtimäen valmentama LehPa päästi viime kaudella Kolmosessa ja sen noususarjassa alle maalin per ottelu. Sen puolustusta johti JIPPO-taustainen veljespari Tuomo ja Jussi Tolonen, joiden ohella puolustuslinjassa pelasi pari vuotta sitten JIPPO-legendaksi nimitetty Teemu Hallikainen. LehPan paras maalintekijä oli kahdeksalla osumallaan entinen FC Hongan juniori Vikke Niemi. Lehmolaisten tulevan kauden miehistöstä ei tässä vaiheessa talvea juuri ole tietoa.

JIPPOlla joukkueenrakennus on jo suhteellisen pitkällä, mutta sunnuntain ottelussa ei vielä ole mukana kaikki sopimuspelaajat. Kokeiluja lienee luvassa, ja joukkueen kokoonpanoon on syytä odottaa testipelaajiakin.

– LehPa-ottelussa tullaan ehdottomasti näkemään nälkäinen JIPPO. Hampaankolossa oleva tasapeli PEPOa vastaan halutaan unohtaa ja aloittaa uusi vuosi voitolla LehPasta, Atte Nuutinen toteaa.

 

 

 

 

JIPPO – LehPa sunnuntaina 7.1. klo 14.15 Joensuu Hope Areenalla

Liput 5 € ostettavissa jo etukäteen verkkokaupastamme. Kausikortilla ilmainen sisäänpääsy, tervetuloa!

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen