fbpx

JIPPO pelaa lauantaina viimeistä kertaa tällä kaudella Mehtimäen jalkapallostadionilla, jonka tekonurmi menee vaihtoon. Viimeisessä ottelussa ennen Joensuun keskuskentälle siirtymistä joukkue kohtaa Mikkelin Palloilijat. Ottelu käynnistyy klo 17.00, ja liput ovat jo myynnissä verkkokaupassa.

Joensuulaiset kokivat viime sunnuntaina Pietarsaaressa neljännen peräkkäisen yhden maalin tappionsa. Kotijoukkue FF Jaro otti hallinnan maalittoman avausjakson jälkeen ja onnistui reilun tunnin kohdalla maalinteossa, kun Joni Remesaho puski Guillermo Sotelon vasemmalta laidalta laittaman keskityksen JIPPO-debyyttinsä tehneen maalivahti Otto Huuhtasen käsien kautta verkkoon. Ottelun loppua kohden JIPPO painosti tiukasti, mutta ei saanut murrettua Jaro-puolustusta, joten ottelu päättyi 1-0. Joensuulaisnäkökulmasta ottelusta jäi käteen lähinnä Huuhtasen sekä nuoren hyökkääjän Aake Yletyisen debyytti JIPPOn edustusjoukkueessa.

– Jälleen kerran vastustaja sai tehtyä yhden maalin meitä vastaan, ja olimme itse tehottomia maalipaikkojen luonnissa. Sama kaava on nyt toistunut viimeisessä neljässä ottelussa. Ei ole kuitenkaan mitään syytä lannistua, joukkueen peli on hyvässä muodossa. Viime viikonlopun harmitus on jo siirretty sivuun, ja keskittyminen on tulevan viikonlopun jännitysnäytelmässä, toisella jaksolla kentälle vaihdettu Santeri Saarenkunnas vakuuttaa.

Kaudesta 2019 JIPPOa edustanut Saarenkunnas on jäänyt tällä kaudella vähemmälle vastuulle, mutta on kuitenkin päässyt suurimmassa osassa otteluista vaihdosta kentälle. 27-vuotias Toivalan Urheilijoiden kasvatti kertoo Ykkösen vauhdin eroavan huomattavasti Kakkosessa totutusta.

– Tilaa ja aikaa on huomattavasti vähemmän, koska joukkueet ovat organisoidumpia ja pelaajat pysyvät jatkuvassa liikkeessä, liikkuvat suuremmilla nopeuksilla ja reagoivat kentällä tapahtumiin huomattavasti nopeammin. Sen verran kuin kentällä olen pyörähtänyt, hyvin olen mielestäni pystynyt vastaamaan vauhtiin, Saarenkunnas tuumii.

JIPPO kohtasi lauantain vastustajansa MP:n kesäkuussa Mikkelissä, jossa kotijoukkue karkasi ensimmäisellä jaksolla Samson Ebuka Obiohan maaleilla 2-0-johtoon. Toisella jaksolla Jere Hiltunen toi joensuulaiset maalin päähän, mutta riskitasojen lisäämisen myötä MP pääsi iskemään vastaan ja kaunisteli lukemia lopulta 4-1:een asti.

– MP on pelaava, paljon liikkeitä selustaan tekevä ja vaarallinen vastaiskujoukkue. Ja jos tämän vuoden tuloksia MP:tä vastaan katsoo, hankala vastus meille, kesäkuun Mikkelin-ottelussa toisen jakson pelannut Santeri Saarenkunnas muistuttaa.

Jännitysnäytelmää lauantain ottelusta odottava Saarenkunnas kutsuu kaikki Mehtimäelle näillä terveisillä:

– Ehdottomasti on tultava Mehtimäelle kahtomaan ja kannustamaan JIPPO voittoon, koska se on meidän joukkueen viimeinen esiintyminen tämänhetkisellä alustalla ennen tekonurmen vaihtamista. Ottelua voidaan pitää jäähyväisotteluna Mehtimäen tekonurmelle. Vaihdon jälkeen kenttä ei ole enää entisensä, ja Suomessa Mehtimäki tunnetaan tietyistä ominaisuuksistaan.

 

Vieraat tavoittelevat paikkaa yläloppusarjassa

 

Mikkelin Palloilijoiden kausi Ykkösessä on ollut tuloksellisesti aaltoileva. Juha Pasojan valmentama joukkue aloitti kauden tasapelillä RoPS:ia vastaan ja voitolla EIF:stä, mutta hävisi sen jälkeen kolme ottelua putkeen. Peräkkäisiä tappioita seurasi kolmen voiton putki, jonka kruunasi 4-1-kotivoitto JIPPOa vastaan juhannuksen alla. Voittoputken jälkeen heinäkuussa MP pelasi kolme voitotonta ottelua, kunnes kuun lopussa voitti HJK Klubi 04:n kotonaan 2-0 ja haki sen jälkeen TPS:ltä vieraspisteen 1-1-tasapelin myötä.

Elokuussa MP hävisi kolme ottelua putkeen, kunnes viime viikonloppuna mikkeliläiset kaatoivat IF Gnistanin kotonaan 2-1. Seitsemäntoista ottelua pelattuaan MP on sarjataulukossa kahdeksantena, seitsemän pistettä perää pitävän JIPPOn edellä. Mikkeliläiset ovat päästäneet kaksi maalia JIPPOa enemmän (25), mutta ovat onnistuneet itse maalinteossa yli tuplasti JIPPOn tekemän määrän (23 vs. 10).

MP:n paras maalintekijä on ollut nigerialaishyökkääjä Samson Ebuka Obioha kuudella osumallaan. Ranskalainen Killian Denoual on tehnyt kolme maalia pelaten enimmäkseen laitapuolustajan paikalla. Pitkään maaleitta pelannut hyökkääjä Antti Ulmanen on saanut elokuussa maalihanansa viimein auki ja heiluttanut verkkoa kahdessa viime ottelussa. Muita kahden maalin miehiä MP:n riveissä ovat toppari Oliver Kangaslahti, keskikenttäpelaaja Aatu Manninen sekä laitapelaaja Yassin Daoussi.

Mikkeliläiset ovat muuttaneet kauden aikana ryhmitystään 4-3-3:een, ja alkukaudesta usein wing backina pelannut Daoussi on nähty ysipaikalla pelaavan Samson Ebukan vierellä laitahyökkääjänä. Keskikentän keskustan avainpelaajia ovat Aatu Mannisen lisäksi olleet nuori Inter-laina Roope Kantola sekä etenkin nigerialaistähti Jonathan Dunyin. MP:n puolustuslinjan ovat viime aikoina muodostaneet yleensä Killian Denoual, toinen laitapuolustaja Nuutti Laaksonen sekä topparit Oliver Kangaslahti ja kapteeninnauhaa viime aikoina kantanut Reetu Räsänen. Mikkeliläisten kiistaton ykkösmaalivahti on kaikki ottelut tähän mennessä pelannut Jonne Uronen.

 

Tiesitkö

 

JIPPO ja MP ovat kohdanneet toisensa historiansa aikana lukuisia kertoja, mutta Mehtimäen pois vaihdettavalla tekonurmella aiempia kohtaamisia on tasan kaksi kappaletta. Kakkosen kaudella 2018 joukkueet kohtasivat A-lohkon ottelussa toukokuun viidentenä päivänä aurinkoisella Mehtimäellä. JIPPO meni ottelussa johtoon puolen tunnin kohdalla, kun Teemu Hallikainen iski pallon maaliin. 1-0-lukemissa edettiin aina varsinaisen peliajan loppuun saakka, kunnes lisäajalla Miko Mäkirinne kuittasi MP-maalia vartioineen Sammy Ndjockin virheen ja viimeisteli loppulukemiksi 2-0.

Kaudella 2019 joukkueet kohtasivat Mehtimäellä jälleen Kakkosen A-lohkon ottelun merkeissä, tällä kertaa hieman kosteammassa säässä toukokuun 25. päivänä. JIPPOlla oli ottelussa vaarallisia erikoistilanteita, joita joukkue ei kuitenkaan saanut hyödynnettyä. JIPPO sai samalla tylsytettyä MP:n nopeat hyökkäykset sataprosenttisesti, joten pisteet jaettiin maalittoman tasapelin myötä.

Mehtimäen tekonurmella pelattujen otteluiden pisteet ovat siis menneet JIPPOlle 4-1 ja maalit 2-0. MP on kokenut parissa vuodessa lähes täydellisen uusiutumisen, sillä kauden 2019 kohtaamisessa kentällä olleet toppari Reetu Räsänen ja keskikenttäpelaaja Antti-Ville Räisänen ovat ainoat MP:n nykyjoukkueen pelaajat, jotka ovat pelanneet aiemmissa Mehtimäen kohtaamisissa. JIPPOn nykyjoukkueesta Jirko Sorsa torjui nollapelin kummassakin ottelussa. Molemmissa ottelussa avauskokoonpanossa esiintyi myös Timo Tahvanainen, Tommi Tainio ja Sauli Kettunen. Kauden 2018 kohtaamisessa nykyjoukkueesta avauskokoonpanossa oli myös maalinteossakin onnistunut Teemu Hallikainen ja kauden 2019 kohtaamisessa Santeri Saarenkunnas.

 

 

 

 

JIPPO – MP lauantaina 28.8. klo 17.00 Mehtimäen jalkapallostadionilla

Irtoliput pääkatsomoon 12€, aurinkokatsomoon 10€ aikuiset/8€ erityisryhmät (lapset 7-15v, varusmiehet, opiskelijat, työttömät, eläkeläiset). Kausikortilla ilmaiseksi sisään ilman ennakkovarausta. Lipun voit ostaa ennakkoon verkkokaupasta tai ottelutapahtumasta portilta. Lapset alle 7 vuotta ja yli 75-vuotiaat ilmaiseksi otteluun suoraan portilta. Yli 75-vuotiaille ilmaisen sisäänpääsyn tarjoaa Suomen Seniorikodit. Palloliiton vapaakortit (Kultamerkki- ja Suomen Mestarikortti, Palloliiton kultakortti, Uefa:n Pro-kortti ja erotuomarikortti) käyvät tulevassa ottelussa.

Mehtimäen jalkapallostadionille löydät tämän linkin takana olevan kartan avulla: http://jippo.fi/yhteystiedot/pelipaikat/

OTTELUTAPAHTUMAN TURVALLISUUSOHJEET

-Älä saavu sairaana tai oireisena ottelutapahtumaan.
-Suosittelemme kasvomaskin käyttöä.
-Huolehdi turvaväleistä mahdollisuuksien mukaan seurueesi ulkopuolisten kanssa katsomossa, jonottaessa ja muualla ottelutapahtuma-alueella.
-Jos ilmenee tarve yskäistä, tee se kertakäyttöiseen paperinenäliinaan tai hihaasi.
-Suosittelemme korttimaksun käyttöä mahdollisuuksien mukaan.

Otamme ottelutapahtumaan tämän hetken tilanteessa maksimissaan 675 katsojaa, joka on 75% Mehtimäen istumapaikkakapasiteetista eli aurinkokatsomon puolella 300 katsojaa ja pääkatsomon puolelle 375 katsojaa.

Tervetuloa Mehtimäelle – Kannustetaan JIPPO voittoon!

Ottelupallot tarjoaa: verkkouutiset.fi

Ottelua voi seurata myös kotikatsomoista suorana Ruutu+:n selostetusta lähetyksestä. Suora linkki otteluun: https://www.ruutu.fi/stream/3888513

 

Kuva: Mikko Kalavainen