fbpx

Koko Suomi keskittyy viikonloppuna juhannuksen viettoon, joten JIPPOkin pelaa tämän viikon ottelunsa poikkeuksellisesti jo torstaina. Joukkue kohtaa Nurmijärven Jalkapalloseuran kotonaan Joensuun keskuskentällä, jossa peli vihelletään käyntiin klo 18.00.

JIPPO pelasi lauantaina toisen peräkkäisen kärkikamppailunsa, kun se Reipas-voiton jälkeen matkasi Keravalle sarjakakkoseksi nousseen PKKU:n vieraaksi. Kotijoukkue sai otteluun lentävän lähdön, kun jo viidennellä minuutilla Sebastian Kamaran laukaus otti kimmokkeen JIPPO-puolustuksesta ja upposi maalivahti Pyry Piiraisen taakse. Joensuulaiset ottivat pian maalin jälkeen hallinnan, ja vyöryttivät toisella jaksolla hyökkäyksiä toisensa perään. Taistelu ei kuitenkaan tuottanut tulosta, ja ottelu päättyi karvaaseen 1-0-tappioon.

– Vastustaja sai alkuun nopean maalin, mikä on aina paha. He puolustivat matalalla viiden linjalla suht hyvin koko pelin, ja siihen oli vaikea iskeä. Toinen puoliaika oli täysin meidän hallintaa. Meille tilastoitiin reilut 300 syöttöä ja vastustajalle alle 100, mikä kertoo paljon. Emme kuitenkaan saaneet palloa maaliin, vaikka minullakin oli siinä aika hyvä paikka. Kerkesin jo melkein tuulettaa, mutta maalivahti sai torjuttua tosi hyvin sen vedon. Iso harmi, ettemme saaneet pisteitä, mutta torstaina uusi yritys, kommentoi tappiota Miro Turunen.

JIPPO jatkaa tappiosta huolimatta Kakkosen A-lohkon kärjessä kerättyään kahdeksasta ottelusta kuudella voitolla 18 pistettä, PKKU:n vaaniessa kahden pisteen päässä. Joensuulaisten paras maalintekijä on ollut Turunen, joka on iskenyt kahdeksassa ottelussa kuusi maalia. 19-vuotias hyökkääjä on ollut alkukauteen kaiken kaikkiaan tyytyväinen.

– Kahdeksasta ottelusta kuusi voittoa ja kaksi häviötä, ja molemmat häviöt vieraskentillä. Kotona olemme olleet erittäin hyviä, täällä meitä on aika vaikea voittaa. Myös vieraissa olemme näyttäneet, että pystymme taistelemaan pisteistä loppuun asti, mutta vastustaja on päässyt pari kertaa tekemään sen ensimmäisen maalin, ja siitä on ollut vaikea nousta. Omaan tekemiseenikin olen ollut tyytyväinen, vaikka mukaan on mahtunut pari peliä, joissa en ole saanut palloa maaliin hyvistä paikoista huolimatta. Kuusi maalia kahdeksaan otteluun on kuitenkin hyvä saldo, ja pelaaminen on sujunut muutenkin hyvin, Turunen miettii.

JIPPO saa torstaina vastaansa kotipainotteisella otteluohjelmalla kautensa aloittaneen NJS:n, joka on onnistunut voittamaan kaksi kolmesta vierasottelustaan. Turunen ei ole kohdannut nurmijärveläisjoukkuetta aiemmin, mutta uskoo, että torstaina nähdään tiukka ja kova ottelu.

– Aikamoinen vääntö siitä varmaan tulee. NJS on näyttänyt alkukaudesta, että sekin pystyy repimään hyvin pisteitä. Meidän täytyy parantaa edellisestä ottelusta ainakin siinä, että emme saisi antaa vastustajalle sitä nopeaa maalia, joka helposti johtaa vähän hermostuneeseen peliin. Pyrimme tekemään ensimmäisen maalin itse, sen jälkeen on helpompi pelata sitä peliä. Taistellaan kotikentällä JIPPO-sydämellä, sillä pisteet jäävät Joensuuhun, “Turska” tietää.

 

Vieraat aloittaneet kauden kaksijakoisesti

 

Nurmijärven Natevan ja FC Nurmijärven fuusiona syntyneen NJS:n miesten edustusjoukkue oli pitkään statukseltaan Kolmosen joukkue, vaikka piipahti välillä sarjaporrasta ylempänä. Syksyn 2017 sarjanousun jälkeen se on kuitenkin vakiinnuttanut paikkansa Kakkosessa. Se on sijoittunut A-lohkossa neljän kauden aikana vuorovuosin kahdeksanneksi ja yhdeksänneksi, varmistaen säilymisensä aina hieman ennen kauden päätöstä.

Kausi 2022 on alkanut NJS:n osalta kaksijakoisesti. Joukkue on voittanut puolet kahdeksasta ottelustaan ja hävinnyt puolet. Se hävisi kesäkuun ensimmäisessä ottelussaan kotonaan sarjanousija PPJ:lle 1-2, vaikka oli siirtynyt jo toisella minuutilla johtoon hyökkääjä Reko Räsäsen maalilla. Seuraavalla kierroksella NJS pelasi PeKan vieraana Kotkassa tasapäisen ottelun, jossa Räsänen toi nurmijärveläisille 1-2-voiton lisäaikaosumallaan, viime kaudella Ykköstä Gnistanissa pelanneen Akseli Lehtojuuren tehtyä joukkueen ensimmäisen maalin. Viime lauantaina NJS tarjosi vierasjoukkue KäPan kanssa kotiyleisölleen todellisen maalijuhlan, jonka voittajaksi selvisi KäPa maalein 3-4. Lehtojuuri onnistui jälleen maalinteossa, ja Joonas Manninen osui kahdesti, mutta sekään ei riittänyt pisteisiin.

NJS:llä on Ykkösessä pelaavan Gnistanin kanssa yhteistyösopimus, joka mahdollistaa nuorten pelaajien liikkumisen joukkueiden välillä, mutta liikennettä ei tällä kaudella juuri ole ollut. Neljättä kautta Teemu Savukosken valmennuksessa pelaavassa joukkueessa maalintekovastuu on jakautunut alkukaudesta varsin tasaisesti. Joonas Manninen on tehnyt kolme maalia, ja kahteen maaliin ovat yltäneet Reko Räsänen, Akseli Lehtojuuri, nuori keskikenttäpelaaja Mohamed Lassoued, raamikas hyökkääjä Eetu Sankkinen sekä viime kaudella läpimurron tehnyt ja joukkueen vuoden pelaajaksi valittu keskikenttäpelaaja Matti Kaipio.

NJS:n puolustuslinja on pysynyt varsin samassa muodossa alkukauden ajan. Nuoret laitapuolustajat Arvi Liljaniemi ja Benjamin Urgenc ovat avanneet jokaisessa sarjaottelussa, ja HJK-taustainen toppari Aleksi Kilpeläinen on ollut sivussa vain kerran. Mikko Oinonen on napannut kesäkuun aikana toisen avaavan topparin paikan, kun kapteeninnauhaakin kantanut Jonathan Ndongala on ollut sivussa. Joukkueen pitkäaikainen ykkösmaalivahti Otso Knuuttila vaihtoi viime kauden jälkeen maisemaa, ja “Palokärkien” maalia on vartioinut alkukaudesta jopa kolme eri maalivahtia, joista eniten on pelannut HIFK:sta lainalla oleva brassi Ramilson Almeida.

 

Tiesitkö

 

JIPPO ja NJS pelasivat yhtä aikaa Kakkosen A-lohkossa kausina 2018 ja 2019. Kaudella 2018 JIPPO voitti nurmijärveläiset kotonaan 2-0 ja vieraissa 2-4. Vierasottelussa voittomaalin iski tälläkin kaudella joukkueessa pelaava Aleksi Nissinen. Kauden 2019 ottelut menivät joensuulaisittain heikommin, sillä JIPPO jäi Nurmijärvellä 1-1-tasapeliin Santeri Saarenkunnaksen maalista huolimatta, ja Joensuussa NJS meni menojaan ja voitti 1-3, Aleksi Nissisen tehtyä JIPPOn ainokaisen.

Viimeisin joukkueiden välinen kilpailullinen kohtaaminen nähtiin kuitenkin helmikuussa 2020 Kakkosen Cupin puolivälieräottelussa Rantakylän Liikuntahallissa. Molemmat joukkueet puolustivat tarkkaan tasaisessa ottelussa, jonka aikana tunteetkin pääsivät valloilleen, ja vieraiden nykyään Kiffeniä edustava Joona Tukiainen lensi toisen jakson alussa punaisella pihalle. Loppuun asti täysillä puolustanut NJS joutui kuitenkin nöyrtymään jatkoajalla, kun JIPPOn Pavel Nazimov iski upealla laukauksellaan joensuulaisille voiton ja jatkopaikan turnauksessa, jonka JIPPO lopulta voitti.

 

 

 

 

JIPPO – NJS torstaina 23.6. klo 18.00 Joensuun keskuskentällä

Liput 10 € aikuiset, 8 € erikoisryhmät (opiskelijat, varusmiehet, työttömät, eläkeläiset), 5 € lapset 7-15v, kausikortilla ilmaiseksi sisään. Liput ovat ostettavissa verkkokaupastamme. Pyydämme ostamaan sisäänpääsyn ennakkoon verkkokaupasta, ettei sisääntulossa tule ruuhkia.

Ottelupallot tarjoaa: verkkouutiset.fi

Sanomalehti Karjalainen toteuttaa ottelusta livelähetyksen, joka on katsottavissa tilaajille maksutta lehden verkkosivuilla. Livelähetyksen selostaa Mikko Holopainen ja kommentaattorina toimii Jussi Harinen. Jos et ole tilaaja, voit ostaa vuorokauden tilauksen hintaan 3,90 euroa. Tilauksen pääsee tekemään täällä.

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen