fbpx

Juhannus on jäänyt taakse, kun JIPPO jatkaa lauantaina sarjakauttaan toisella peräkkäisellä kotiottelulla. Heinäkuun ensimmäisessä koitoksessa vieraaksi Joensuun keskuskentälle saapuu Peli-Karhut Kotkasta. Ottelukumppanina toimii Pohjois-Karjalan Osuuskauppa, ja S-Etukortilla voit ostaa portilta 2 lippua yhden hinnalla! Normaalihintaisen lipun saat ostettua myös etukäteen verkkokaupastamme.

JIPPO palasi viime kierroksella voittojen teille jyräämällä keskuskentällä NJS:n. Vieraat tulivat alussa vahvasti päälle, mutta joensuulaisten puolustus maalivahti Pyry Piirainen viimeisenä lukkonaan esti nurmijärveläisten yritykset. Kuin salama kirkkaalta taivaalta Miika Vainikainen vei JIPPOn johtoon Miro Turusen vahvasta esityöstä, ja puolen tunnin kohdalla Niko Niemeläinen lisäsi johtoa läpiajosta. Toinen jakso oli kotijoukkueen dominointia, joka tuotti kaksi lisämaalia, tekijöinään Santeri Saarenkunnas ja Victor de Paula. Näin loppulukemat kirjattiin 4-0.

– Ottelun alku oli meiltä vähän hakemista, ja kaveri sai hyvän vaihteen päälle. Saimme pelin kuitenkin haltuun nopeasti, ja ensimmäisen maalin merkitys on näissä peleissä iso. Maalin jälkeen ottelu oli kyllä yhtä päätyä, ja loppulukemat olisivat voineet olla suuremmatkin. Kauden tasapainoisin ottelu meiltä, ja hieno vastaus edellisviikon tappioon Keravalla, kauden neljännen nollapelinsä torjunut Pyry Piirainen kertaa.

Kotkalaislähtöinen Piirainen tuli Joensuuhun ykkösmaalivahdin vastuun perässä, ja sen hän on totisesti saanut. 22-vuotias veräjänvartija on torjunut tähän asti kaikki JIPPOn tämän vuoden ottelut, harjoituskausi ja Suomen Cup mukaan lukien, eli yhteensä kahdeksantoista 90-minuuttista ja yhden rangaistuspotkukilpailun. Selkeä enemmistö otteluista on päättynyt voitokkaasti.

– Olen ollut tyytyväinen niin omaan kuin joukkueenkin suorittamiseen. Pelimme ei ole vieläkään ihan valmista, vaikka se onkin ajoittain näyttänyt todella hyvältä. Pari tappiota on sarjassa tullut, mutta niissäkin otteluissa olemme olleet hallitsevampi osapuoli, emmekä ole ottaneet niitä liian vakavasti, että jotain pitäisi pelissämme radikaalisti muuttaa. Omiin otteisiinikin olen ollut tyytyväinen. Olen pysynyt terveenä ja nauttinut pelaamisesta, ja auttanut joukkuetta voittamaan pelejä, Piirainen toteaa.

Lauantain kotkalainen vastustaja PeKa on Piiraiselle tuttu joukkue, sillä maalivahti edusti neljä edellistä kautta kaupungin ykkösseuraa KTP:tä, ja pelasi viime kaudella seurojen välisen farmisopimuksen myötä viisi ottelua PeKan paidassa. Joukkue viliseekin Piiraiselle tuttuja pelaajia.

– PeKa on vähän muutosvaiheessa, sillä moni viime kausien runkopelaaja jätti seuran talvella, ja tällä hetkellä joukkue on todella junioripainotteinen. Ottelusta tulee varmasti tasainen, ja kuuma sää antaa oman mausteensa peliin. Uskon kuitenkin vahvasti, että olemme joukkueena kurinalaisia ja ammattimaisia, emmekä anna PeKalaisille pistettäkään vietäväksi Kotkaan, Piirainen vakuuttaa.

 

Vastassa KTP:n farmijoukkue

 

Entisessä Kymin kunnassa alkujaan perustetun, Karhulan erottua omaksi kauppalakseen Peli-Karhuiksi uudelleen nimetyn ja sittemmin kuntaliitoksen myötä kotkalaistuneen seuran edustusjoukkue pelasi parhaimmillaan maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla 1950–1970-luvuilla. Ykkösessä pelaavan KTP:n farmijoukkueena tätä nykyä toimiva PeKa nousi pitkän alasarjoissa vaelluksen jälkeen Kakkoseen viime kaudeksi, ja sijoittui A-lohkossa sarjanousijalle komeasti viidenneksi.

PeKaa valmentaa nyt ensimmäistä kauttaan samalla KTP:n pelaajakoordinaattorina toimiva Niko Ikävalko, joka sai talvella luotsattavakseen viime kaudesta selvästi heikentyneen joukkueen. PeKa onkin yhdeksän ottelun jälkeen lohkon toiseksi viimeisenä, kerättyään kahdeksan pistettä kahdella voitolla ja kahdella tasapelillä, mutta hävittyään jo viidesti. Joukkue hävisi kesäkuun alusta alkaen kolme peräkkäistä otteluaan: PKKU:lle vieraissa murskalukemin 6-0, NJS:lle kotonaan 1-2 ja vielä PPJ:lle vieraissa peräti 8-2.

Tappioputki katkesi viime viikolla, kun joukkue pelasi kotonaan maalittoman tasapelin kesän aikana otteitaan parantanutta KuPS Akatemiaa vastaan. PeKa on pystynyt heikon alkukautensa aikana kuitenkin horjuttamaan kärkipään joukkueita. Kotkalaiset voittivat toukokuussa Reippaan 1-0 ja pelasi Kiffenin vieraana 1-1-tasapelin.

PeKan harvoja valopilkkuja on ollut nuori hyökkääjä Aapo Hyppönen, joka on tehnyt peräti kuusi joukkueen kymmenestä maalista, ja joka onkin saanut peliaikaa myös emoseura KTP:n puolella Ykkösessä, jossa hän on myös ehtinyt jo avaamaan maalitilinsä. Maalin makuun on kertaalleen päässyt isoon rooliin nousseet nuoret keskikenttäpelaajat Aaron Lindholm ja Samuel Takala sekä neljässä ottelussa PeKaa edustanut KTP:n sopimuspelaaja, Japanin passin omistava hyökkääjä Nathael Ishii.

Juniori-ikäisiä pelaajia vilisevässä joukkueessa kokemusta edustaa Veikkausliigassa ja Viron sekä Ruotsin kentilläkin pelannut kokenut toppari Juuso Laitinen, joukkueen viime kauden vuoden pelaaja, niin keskikentällä kuin puolustuksessakin viihtyvä Juho Raivela sekä MyPasta tullut keskikenttäpelaaja Jari Hassel, jonka pelit ovat kuitenkin jääneet vähiin alkukaudesta. PeKan riveissä nähdään säännöllisesti KTP:n sopimuspelaajia, joista mm. JIPPOlle erityisen tuttu Jere Hiltunen on käynyt hakemassa pelituntumaa PeKasta yhden vajaan ottelun verran.

 

Tiesitkö

 

JIPPO ja PeKa ovat kohdanneet vain kerran aiemmin, Suomen Cupin neljännellä kierroksella keväällä 2016. JIPPO oli juuri pudonnut ensi kertaa historiassaan Kakkosesta ja valmistautui kauteen Itä- ja Keski-Suomen Kolmosessa, PeKan valmistautuessa omiin peleihinsä Kaakkois-Suomen Kolmosessa. Cup-koitos pelattiin talvisten olosuhteiden myötä Joensuu Areenassa, kun Rantakylän Liikuntahallia ei vielä ollut.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasaista vääntöä. Kuparinen rikkoutui aivan jakson lopussa, kun Elias Tolvanen ohjasi JIPPOn johtoon joukkuetta tälläkin kaudella edustavan Miika Vainikaisen antamasta kulmapotkusta. PeKa tuli toisen jakson alkuun kovaa, ja tasoitti ottelun Ferdi Balkiranin hyödynnettyä JIPPO-maalivahti Paavo Jarvan liukastumisen maalipotkua antaessa. JIPPO meni kuitenkin vain muutama minuutti myöhemmin taas edelle, kun Topi Sormunen puski takatolpalta sisään jälleen Vainikaisen antaman kulmapotkun. Tämä riitti JIPPOlle, mutta lisäajalla Joona Pussinen kaunisteli vielä lukemia Eemi Porennon esityöstä, ja JIPPO paineli Suomen Cupissa jatkoon 3-1-voitolla.

 

 

 

 

JIPPO – PeKa lauantaina 2.7. klo 15.00 Joensuun keskuskentällä

Liput 10 € aikuiset, 8 € erikoisryhmät (opiskelijat, varusmiehet, työttömät, eläkeläiset), 5 € lapset 7-15v, kausikortilla ilmaiseksi sisään. Liput ovat jo nyt ostettavissa verkkokaupastamme. Ottelukumppanina toimii Pohjois-Karjalan Osuuskauppa, ja S-Etukortilla voit ostaa portilta 2 lippua yhden hinnalla! Lisäksi:

TUO HYVÄKUNTOISIA URHEILUVÄLINEITÄ TAI -VAATTEITA KERÄYKSEEN MATSIIN – PKO TARJOAA SISÄÄNPÄÄSYN 2 YHDEN HINNALLA!

Lauantain matsissa tehdään yhdessä hyvää, kun JIPPOn ottelussa on urheiluväline- ja varustekeräys Joensuun vastaanottokeskuksen pakolaisille. Tällä hetkellä vastaanottokeskuksessa on todella paljon pakolaisia, suurin osa Ukrainasta tulleita sotapakolaisia. Tarve urheiluvarusteille on suuri, sillä monella sotaa pakoon tulleella perheellä ei ole ollut mukana kuin yksittäiset laukut. Ottelukumppani PKO tarjoaa kaikille keräykseen osallistuville otteluliput 2 yhden hinnalla. Tuo siis hyväkuntoisia urheiluvälineitä tai -varusteita keskuskentän sisääntuloportin eteen tulevalle SPR:n keräyspisteelle, saat pisteeltä lapun, jolla saat lipunmyynnistä PKO:n kustantamana 2 lippua yhden hinnalla.

Ottelupallot tarjoaa: verkkouutiset.fi

Sanomalehti Karjalainen toteuttaa ottelusta livelähetyksen, joka on katsottavissa tilaajille maksutta lehden verkkosivuilla. Livelähetyksen selostaa Mikko Holopainen. Jos et ole tilaaja, voit ostaa vuorokauden tilauksen hintaan 3,90 euroa. Tilauksen pääsee tekemään täällä.

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen