fbpx

JIPPO pelaa sunnuntaina jälleen kotihallissaan Joensuu Hope Areenalla, kun tulevalla kaudella joensuulaisten kanssa samassa Kakkosen A-lohkossa pelaava PEPO saapuu vieraaksi harjoitusotteluun. Noin klo 17.30 alkavaa koitosta pääsee katsomaan paikan päälle kausikortilla tai viiden euron hintaisella irtolipulla, joita voit ostaa verkkokaupastamme. Mikäli et syystä tai toisesta pääse paikan päälle, voit ostaa ottelulipun hinnalla linkin JIPPOn toteuttamaan livestriimiin ja katsoa ottelua kotisohvaltasi.

JIPPO pelasi viime viikonloppuna vieraissa Kuopion Eloa vastaan, jonka joensuulaiset voittivat paria viikkoa aiemmin Joensuu Hope Areenalla 1-0. Ottelu alkoi toisintona edellisestä kohtaamisesta, kun Eemil Tanninen pääsi jälleen lyömään vain muutaman minuutin pelin jälkeen johto-osuman takatolpalta, tällä kertaa Janne Partasen ja Nuutti Tykkyläisen esityöstä. Peli pysyi pitkään näennäisen tasaisena, kunnes JIPPO löi toisen jakson viimeisellä kolmanneksella lisää löylyä Jere Juurisen karattua oikealta laidalta maalintekoon Sami Ahon vapauttamana. Ennen loppuvihellystä Nuutti Tykkyläinen juoni Niko Niemeläisen kanssa vielä 3-0-maalin, jonka jälkimmäinen sai kunnian viimeistellä.

– Elo antoi hyvän vastuksen meille kummassakin ottelussa. Vierasottelu meni suurin piirtein pelisuunnitelman mukaan, varsinkin puolustuspelaaminen oli piirun verran koordinoidumpaa kuin edellisessä ottelussa. Pelitapa on kehittynyt tavoittelemaamme suuntaan, ja siihen pyrimmekin askel askeleelta, JIPPOn hyökkäyksessä molemmissa otteluissa pelannut Janne Partanen toteaa.

20-vuotias, viime kauden loppumetreillä JIPPO-miehistöön liittynyt Partanen pelasi juniorivuosinaan mm. HJK:ssa ja FC Hongassa, mutta pelasi ensimmäiset kautensa miesten tasolla FC Espoossa ennen Joensuuhun-muuttoaan viime syksynä. Kausien 2021-2022 aikana Partanen paukutti espoolaisjoukkueelle Kolmosessa peräti 27 maalia 24 ottelussa. Alku JIPPOssa oli Partaselle hitaanpuoleinen, siirtyihän mies noususta taistelleeseen joukkueeseen kesken ratkaisupelien, mutta peliaikaa hänelle tuli neljässä ottelussa, joissa hän pelasi keskikentällä.

Tulevan kauden lähtökohdat ovat Partaselle aivan toiset, kun hän on päässyt treenaamaan joukkueen kanssa harjoituskauden alusta asti. JIPPOn harjoituksissa on talven aikana riittänyt vauhtia ja intensiteettiä.

– Olemme päässeet rakentamaan kuntopohjaa talven mittaan progressiivisesti, eikä matka ole vielä valmis sen suhteen. Se mahdollistaa ylläpitämään korkean intensiteetin läpi ottelun, mikä on varmasti yksi vahvuuksistamme tulevalla kaudella. Harjoituksissa tämä on ilmiselvä asia, kova tempo pysyy yllä läpi treenien. Omalta osaltani pre-season on tähän mennessä sujunut suunnitellusti, kun olen päässyt harjoittelemaan ilman suurempia loukkaantumisia, Partanen kertoo.

 

“PEPO antaa varmasti fyysisen ja intensiivisen matsin meille”

 

JIPPO kohtaa sunnuntaina PEPOn, joka nousi viime kaudeksi Ykköseen kabinetin kautta, mutta ei kyennyt säilyttämään sarjapaikkaansa. Näin Kakkosen A-lohkossa taistellaan tulevalla kaudella parin vuoden tauon jälkeen Karjalan herruudesta, joka on keskinäisten otteluiden mittarilla pysynyt Joensuussa. Janne Partaselle, uutena joensuulaisena, PEPO ei ole entuudestaan tuttu vastustaja.

– Vastustaja on minulle suoraan sanottuna täysin vieras. Viime kaudella Ykköstä pelannut PEPO antaa varmasti fyysisen ja intensiivisen matsin meille, mikä on hyvä asia. Saamme samalla nähdä, missä kuosissa joukkueemme taso on tulevan kauden kärkijengejä vastaan.

Nousun ja putoamisen myötä PEPOn joukkue on muuttunut jonkin verran sitten joukkueiden edellisten kohtaamisten, mutta miehistössä on edelleen joensuulaisille tuttuja kasvoja, joista tutuimpina mainittakoon JIPPO-maalia kaudet 2018–2021 vartioinut Jirko Sorsa sekä aikuisuransa ensimmäisinä kausina 2012–2014 JIPPOssa Ykköstä pelannut Samu Suoraniemi.

PEPOssa pelaa jälleen useita meritoituneita ulkomaalaisvahvistuksia, kuten MP:n keskikenttää viimeiset kolme Ykkösen kautta johtanut nigerialainen Jonathan Dunyin, jonka yllättävästä paluusta PEPO-paitaan uutisoitiin hiljattain. Lappeenrantalaisten seurajohto raotti kukkaroidensa nyörejä myös hankkimalla kaksi edellistä kautta Tampereen Ilveksessä Veikkausliigaa pelanneen kamerunilaishyökkääjän Patrick Loa Loan. Seura näyttääkin pyrkivän tosissaan takaisin ylempiin sarjoihin uuden päävalmentajansa Teemu Tavikaisen johdolla.

PEPO toimii tänä vuonna viime syksynä solmitun sopimuksen myötä myös Veikkausliigassa pelaavan KTP:n farmijoukkueena, joten sen riveissä tullaan näkemään myös vahvistuksia Kotkasta.

 

 

 

 

JIPPO – PEPO sunnuntaina 19.2. klo 17.30 Joensuu Hope Areenalla

Liput 5 €, kausikortilla ilmaiseksi sisään. JIPPO-juniorit seura-asu päällä ilmaiseksi sisään. Niin liput kuin kausikortitkin ovat ostettavissa verkkokaupastamme. Verkkokaupasta voit ostaa myös linkin livestriimiin, mikäli et pääse paikan päälle.

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen