fbpx

Lomilta harjoituskentälle palannut JIPPO pelaa lauantaina kotihallissaan ensimmäisen kauteen 2024 valmistavan harjoitusottelunsa, kun joukkue saa vieraakseen PEPOn Lappeenrannasta. Joensuu Hope Areenalla pelattava ottelu käynnistyy klo 19.45 ja siihen on ilmainen sisäänpääsy.

JIPPO-miehistö aloitti kauteen 2024 valmistautumisen marraskuun lopulla omatoimijaksolla, ja joukkueharjoitukset käynnistyivät 4. joulukuuta. Joukkue hyökkää siis lauantaina PEPOn kimppuun allaan kaksi täyttä harjoitusviikkoa Joensuu Hope Areenalla.

– Treeneissä on ollut tavalliseen tapaan hyvä ja työteliäs meininki. Ensimmäisissä treeneissä on ollut hyvä intensiteetti, ja myös ensimmäiset askeleet kestävyyskunnon rakentamisessa on otettu juoksujen muodossa, JIPPOn luottopakki Eetu Viitaniemi kertoo.

JIPPO on treenannut joulukuussa reilun kahdenkymmenen pelaajan ringillä, jossa on ollut mukana tämänhetkisten sopimuspelaajien lisäksi toistaiseksi sopimuksettomia pelaajia viime kauden joukkueesta sekä testipelaajia, joita saatetaan nähdä kentällä lauantain ottelussa.

Eetu Viitaniemellä lähtee käyntiin edellissyksynä seuran kanssa solmimansa kaksivuotisen pelaajasopimuksen jälkimmäinen vuosi. Erinomaisen kauden Kakkosessa pelannut laitapuolustaja odottaa innolla otteluita entistä korkeammalla sarjatasolla, mutta tammikuussa alkava armeijakomennus tulee osaltaan hankaloittamaan juoksuvoimaisen nuorukaisen kevättä.

– Henkilökohtaisesti odotan, että pääsen mittaamaan omaa tasoani Kakkosta korkeammalla sekä nauttimaan ensi kauden peleistä. Joukkuetasolla tavoitteena on tietysti voittaa mahdollisimman paljon pelejä ja mitata joukkueen tasoa uusia ja kovempia vastustajia vastaan.

– Tällä hetkellä näyttää siltä, että lähtö armeijaan tapahtuu tammikuussa. Tämä tietysti osittain vesittää ensi kauden suunnitelmia sekä henkilökohtaista valmistautumista kauteen. Uskon kuitenkin, että kovalla työllä onnistunut kausi on mahdollista saavuttaa.

 

“Mukava päästä pienen tauon jälkeen pelikentille”

 

Lauantain harjoitusottelun vastustaja PEPO lähti viime kauteen nimekkäällä joukkueella, mutta kaudesta tuli lappeenrantalaisjoukkueelle pannukakku. Yksi A-lohkon ennakkosuosikeista sijoittui sarjassa lopulta seitsemänneksi ja jatkaa Kakkosessa ensi kaudellakin.

Nyt PEPO on aloittanut uuden päävalmentajansa Tero Niemisen johdolla uuteen kauteen valmistautumisen uudistuneella miehistöllä. Joukkueesta on poistunut mm. jokainen sen viime kauden ulkomaalaisvahvistuksista sekä nappulakenkänsä naulaan ripustanut Samu Suoraniemi. Toinen ex-JIPPO-pelaaja, maalivahti Jirko Sorsa sen sijaan solmi kasvattajaseuransa kanssa jatkosopimuksen. Ulkopuolelta PEPO on hankkinut tähän mennessä yhden laadukkaan vahvistuksen ensi kaudelle, kun NJS:n maalitykki Miro Salminen siirtyi Lappeenrantaan.

JIPPO voitti viime kaudella molemmat ottelunsa PEPOa vastaan, Joensuussa 2-1 ja Lappeenrannassa 1-4. Etenkin Yoshiaki Kikuchin ja Niko Niemeläisen maaleilla voitettu Joensuun-kohtaaminen oli kuitenkin kiihkeä koitos, jossa kotijoukkue sai pelata loppuhetket kahden miehen vajaalla erotuomarin ajettua sekä Aake Yletyisen että Eetu Viitaniemen kahden keltaisen kautta ulos.

– Hyvillä mielin odotan lauantain kohtaamista. PEPOn kanssa saimme vääntää viime kaudella muutamaankin otteeseen, ja jokaisessa ottelussa riitti vauhtia sekä tunnetta. Mukava päästä myös pienen tauon jälkeen pelikentille, kun nyt on viime kauden jälkeen jonkun aikaa huilailtu. Saamme myös joukkueena pientä osviittaa siitä, missä tällä hetkellä mennään pelillisesti, Viitaniemi toteaa.

 

 

 

 

JIPPO – PEPO lauantaina 16.12. klo 19.45 Joensuu Hope Areenalla

Ilmainen sisäänpääsy, tervetuloa!

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen