fbpx

Kaksi edellistä otteluaan selvin luvuin voittanut JIPPO pelaa lauantaina taas kotonaan Mehtimäellä, jonne vieraaksi saapuu Pallokerho Keski-Uusimaa Keravalta. Kakkosen A-lohkon ottelu käynnistyy klo 16.00, ja voit ostaa siihen lipun jo etukäteen verkkokaupastamme.

JIPPOn viime lauantainen kotiottelu FC Futuraa vastaan eteni joensuulaisten komennossa alusta loppuun. Vain muutaman minuutin pelin jälkeen Nuutti Tykkyläinen laittoi kulmapotkun jälkitilanteesta komean keskityksen boksiin Janne Partaselle, joka viimeisteli ottelun avausosuman. Kymmenisen minuuttia myöhemmin sama kaksikko juoni maalipaikan Niko Niemeläiselle, joka siirsi tarkalla laukauksellaan JIPPOn 2-0-johtoon.

Ottelu tuntui ratkeavan toisen jakson alussa, kun Anton Eerola ohjasi maalin edestä Eetu Viitaniemen oikealta laidalta laittaman matalan keskityksen maaliin. Futura sai vielä tilaisuuden päästä peliin mukaan reilu vartti ennen loppua, mutta JIPPO-kapteeni Pyry Piirainen torjui vieraiden rangaistuspotkun. Loppuhetkillä Terrence Smith maalasi Aake Yletyisen syötöstä, ja sitten vaihdosta sisään tullut Joona Malinen pommitti upealla laukauksella 5-0-loppulukemat Toni Tahvanaisen esityöstä. Osuma oli Maliselle ensimmäinen edustusjoukkueen paidassa.

– Aloitimme ottelun hyvin ja onnistuimmekin heti alussa tekemään pari maalia. Pystyimme myös ensimmäisellä puoliajalla pitämään Futuran poissa vaarallisilta maalipaikoilta. Toiselle puoliajalle tulimme vahvasti, mutta Futura sai tämän jälkeen paremman otteen pelistä. Rankkaria lukuunottamatta Futura ei kuitenkaan päässyt uhkaamaan meidän maalia sen vaarallisemmin. Ottelu oli meiltä hyvä ja ammattimainen. Pystyimme toteuttamaan harjoiteltuja asioita, mutta myös parannettavaa jäi, puolustaja Eetu Viitaniemi kertaa.

JIPPO paranteli voitollaan jälleen asemiaan sarjataulukossa, kun kärkipaikkaa pitävä HJK Klubi 04 hävisi samalla yllättäen PPJ:lle. JIPPO on helsinkiläisistä kahden pisteen päässä yhden ottelun vähemmän pelanneena. PK-35 on lohkossa kolmantena pisteen päässä joensuulaisista. Heinäkuussa peräkkäisissä otteluissa Klubi 04:lle ja Reippaalle hävinnyt JIPPO on päässyt äkkiä oivaan vireeseen rökitettyään parin edellisen viikon aikana PEPOn ja Futuran yhteismaalein 9-1. Viitaniemen mukaan taustalla ei ole suurempaa pelillistä muutosta.

– Olemme parantaneet kauden aikana omaa peliämme ottelu ottelulta. Klubi-ottelussa meillä oli osittain myös epäonnea, mutta Reipasta vastaan emme yksinkertaisesti olleet omalla tasollamme. Kahden hävityn ottelun jälkeen tavoitteena oli kääntää kurssi kohti parempia tuloksia. Emme tehneet suurempia taktisia muutoksia, mutta kiinnitimme erityishuomiota esimerkiksi erikoistilanteiden puolustamiseen.

Lauantain ottelussa joensuulaiset isännöivät PKKU:ta, joka on pelannut runsasmaalisia otteluita pitkin kautta, ja on JIPPOn tapaan voittanut kaksi edellistä otteluaan murskalukemin. Edellisessä kohtaamisessa Keravalla JIPPO voitti 1-2, ja Viitaniemi odottaa tulevastakin koitoksesta tiukkaa.

– Odotan vauhdikasta ottelua. PKKU on tehnyt paljon maaleja, mutta myös päästänyt suhteellisen paljon. Meidän täytyy olla kärsivällisiä ja pystyä tekemään tarvittavat maalit, kun paikkoja tulee. Lauantaina Mehtimäellä nähdään varmasti tiukka vääntö.

 

Vastassa maaliahne keravalaisjoukkue

 

JIPPO ja PKKU pelasivat kauden ensimmäisen keskinäisensä toukokuussa Keravalla. Joensuulaisten pelaaminen oli alkukaudesta vielä hieman kohmeista, mutta Janne Partanen vei maalittoman avausjakson jälkeen JIPPOn johtoon kulmapotkun jälkitilanteesta noin tunnin kohdalla, ja Yoshiaki Kikuchi lisäsi johtoa kymmenen minuuttia ennen loppua Terrence Smithin esityöstä. Kotijoukkue tuli maalin päähän muutama minuutti ennen täyttä aikaa Noah Kaijasillan rangaistuspotkumaalilla, mutta ottelu päättyi JIPPOn 1-2-voittoon.

Alkukausi oli PKKU:lle vaikea, sillä se tuntui ottelusta toiseen menettävän johtoasemansa viime minuuttien takaiskumaalilla tasapeliksi. Joukkue voitti kauden alussa kotonaan FC Futuran 4-2, mutta huhti-kesäkuun aikana muita voittoja ei sitten tullutkaan. Sen sijaan keravalaiset pelasivat yhdeksästä ensimmäisestä ottelustaan viisi tasan. Esimerkiksi kesäkuussa PKKU tasasi kotonaan pisteet PK-35:n kanssa 2-2-tuloksella, pelasi sen jälkeen 4-4-tasapelin Reippaan vieraana ja sitten taas kotonaan 2-2 Atlantis FC/Akatemiaa vastaan.

Heinäkuussa PKKU hävisi vieraissa HJK Klubi 04:lle 4-1 ja FC Kiffenille 2-1, mutta kotonaan se voitti PEPOn 3-1 Yllson Likan kahdella ja Ajack Dengin yhdellä maalilla. Se jyräsi edellisessä vierasottelussaan heinäkuun lopussa FC Futuran 0-5 viiden eri maalintekijän voimin. Viime lauantaina PKKU kohtasi kotonaan sarjajumbo TiPS:n. Ajack Deng vei keravalaiset johtoon ensimmäisellä jaksolla, ja noin tunnin pelin kohdalla Yllson Lika lisäsi johtoa kahdella nopealla maalilla. Lopussa Idrissa Camara viimeisteli loppulukemiksi 4-0.

Rami Hakanpään luotsaama PKKU paranteli kahden viime kierroksen murskavoitoillaan asemiaan A-lohkon sarjataulukossa. Se on kerännyt 13 ottelussa 17 pistettä, joilla se majaili sarjassa seitsemäntenä ennen tämän viikon otteluita. Se on paukuttanut peräti 31 maalia, mikä on eniten kaikista sarjan joukkueista. Toisaalta omissa on kolissut 25 kertaa, mikä on neljänneksi eniten.

PKKU:n paras maalintekijä on ollut juoksuvoimainen kymppipaikan pelaaja, toisen polven maalitykki Noah Kaijasilta, joka on heiluttanut verkkoja jo kahdeksan kertaa. Kaijasillalle tulitukea seitsemällä maalillaan on antanut 18-vuotias HJK:n hyökkääjälupaus Yllson Lika, joka on PKKU:ssa lainalla tämän kauden. PKKU:n reservijoukkueesta täksi kaudeksi edustukseen noussut kärki Ajack Deng on maalannut viidesti.

FC Lahdessa ja Ilveksessä Veikkausliigaa pelannut keskikenttäpelaaja Teemu Jäntti on ollut sivussa PKKU:n kokoonpanosta reilun kuukauden, jonka aikana Samuel Tiainen ja vasta 16-vuotias poikamaajoukkuepelaaja David Weiss ovat ottaneet ison roolin “Kerhon” keskikentällä. Viime kaudella seitsemän maalia iskenyt laituri Oscar Dahlfors on jäänyt tällä kaudella hieman pienemmälle vastuulle.

Puolustuspäässä PKKU:n avainpelaajia ovat nuoressa joukkueessa hieman kokeneempaa kalustoa edustavat kapteeni Jaakko Rantanen ja Roni Mäkilä, joiden lisäksi vastuuta on kantanut laitapuolustaja Ardiol Musa. Maalivahdin tontilla vuorottelivat alkukauden PKKU:n omat nuoret Eliel Liimatainen ja Oskari Tikkanen, mutta hiljattain seura lainasi Ykkösen KäPasta lupaavan Aleksi Piispan, joka debytoi viime kierroksella.

 

Ottelutapahtuman teemana junnuvallankumous

 

JIPPO järjestää PKKU-ottelun yhteydessä Junnuvallankumous-tapahtuman, jossa nuoret ja lapset ottavat ottelutapahtuman haltuun. Tapahtumassa seuralla on vahvistuksina mini-tekijät seuraavissa rooleissa: valmentaja, sisällöntuottaja, huoltaja, tuomarit, kioskityöntekijä, lipunmyyjä sekä VIP-isäntä. Näiden vahvistuksien kanssa teemme varmasti entistä hienomman tapahtuman katsojille, ja tuomme muutakin seuratoimintaa näkyväksi seuraavalle sukupolvelle!

Tapahtumassa lisäksi junnuille avoin Mini-Rednecks kannattajaryhmä, paitatykillä tapahtumapaitoja ampuva Natu-Maskotti sekä pomppulinnoja, häkkifutiskenttä ja muuta aktiviteettia lapsille alueella. Tapahtumaan on vapaa sisäänpääsy alle 16-vuotiaille ottelukumppani Savon Voiman tarjoamana.

 

 

 

 

JIPPO – PKKU lauantaina 12.8. klo 16.00 Mehtimäen tekonurmella

Liput 10 € aikuiset, 8 € erikoisryhmät (opiskelijat, varusmiehet, työttömät, eläkeläiset), 5 € lapset 7-15v, kausikortilla ilmaiseksi sisään. Liput ovat ostettavissa ennakkoon verkkokaupastamme. Suomen Seniorikodit tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn yli 75-vuotiaille, ja ottelukumppani Savon Voima tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn alle 16-vuotiaille.

Ottelupallot tarjoaa: verkkouutiset.fi

 

Sanomalehti Karjalainen toteuttaa ottelusta livelähetyksen, joka on katsottavissa tilaajille maksutta lehden verkkosivuilla. Lähetys alkaa klo 15.50. Selostajana Mikko Holopainen, kommentaattorina Teemu Hallikainen.

Karjalaisen tilauksen pääset tekemään osoitteesta https://karjalainen.fi/tilaa
Vuorokauden mittaisen tilauksen (3,90 €) voit tehdä osoitteesta https://punamustamedia.portal.worldoftulo.com/v2/shop/vuorokausi?source=verkko

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen