fbpx

Kesä kääntyy syksyyn, kun JIPPO jatkaa lauantaina sarjakauttaan kotiottelulla keravalaista Pallokerho Keski-Uusimaata vastaan. Mehtimäen tekonurmella pelattava Kakkosen ottelu vihelletään käyntiin klo 17.00, mutta paikalle kannattaa saapua jo pari tuntia aiemmin, sillä tapahtuman esiotteluna alkaen klo 15.00 pelataan JIPPO-ikoni Teemu Hallikaisen testimonial-ottelu, jossa “Temen” JIPPO all-stars -joukkue kohtaa mystisen Joensuu United -joukkueen. Lipun tapahtumaan voit ostaa jo etukäteen verkkokaupastamme.

Joensuulaisilla on meneillään vaikeahko jakso, sillä kotivoittoputken rikkoutumista kaksi viikkoa sitten FC Kiffeniä vastaan pelatun 1-1-tasapelin myötä seurasi viime lauantaina katkera 1-0-vierastappio Lahden Reippaalle. Reippaan voittomaali syntyi kulmapotkun jälkitilanteesta lisäajan seitsemännellä minuutilla, samalla kun edellisessä tilanteessa tällin saanutta JIPPO-toppari Victor de Paulaa hoidettiin kentän laidalla.

– Vastustaja hallitsi ottelua emmekä saaneet rakennettua riittävän montaa maalipaikkaa. Emme olleet tarpeeksi huolellisia pallon kanssa, että olisimme saaneet pelin haltuun, Ryohei Fujimura toteaa.

Hiljattain 23 vuotta täyttänyt liukas japanilaislaituri on ollut tällä kaudella tärkeä lenkki JIPPO-hyökkäyksessä luoden ottelusta toiseen nopeudellaan ja taidollaan maalipaikkoja niin itselleen kuin joukkuekavereilleenkin. Kaksi maalia tehnyt ja kolme syöttänyt Fujimura ei kuitenkaan ole ollut tyytyväinen omaan suorittamiseensa tähän mennessä.

– En ole pelannut tarpeeksi hyvin koko kauden aikana. Olen pettynyt siihen, mutta haluan parantaa ja antaa kaikkeni jäljellä olevissa otteluissamme, Fujimura vakuuttaa.

Kokonaisuudessaan mahtavaa kautta pelaava JIPPO putosi viime kierroksen tappionsa myötä Kakkosen A-lohkossa toiseksi. Kärkeen noussut KäPa kuitenkin hävisi arkiottelunsa keskiviikkona, ja kärkikaksikon välinen ero on vain kaksi pistettä. Sarjakolmonen Reipas kärkkyy neljän pisteen ja neljäntenä oleva FC Kiffen viiden pisteen päässä JIPPOsta.

Kun JIPPO ja lauantain vastustaja PKKU kohtasivat kesäkuussa Keravalla, meni kotijoukkue johtoon heti ottelun alussa, eikä suostunut luopumaan johtoasemasta joensuulaisten raivokkaasta painostuksesta huolimatta. Näin ottelu päättyi PKKU:n 1-0-voittoon.

– Kontrolloimme silloin ottelua, mutta hävisimme silti. Nyt meidän täytyy ottaa kontrolli, ja tällä kertaa hyödyntää se. Tärkeintä on kuitenkin ottaa voitto, tavalla tai toisella. Tarvitsemme voittoja viimeisistä otteluistamme, että meillä olisi mahdollisuus voittaa sarja, “Ryo” tietää.

Viime ottelun pelikiellon takia missannut Lari Liukkonen on taas käytettävissä kokoonpanoon, mutta toinen keskikenttäpelaaja Niklas Sottinen sekä hyökkäyksen taskuraketti Terrence Smith ovat vuorostaan pelikiellossa korttitiliensä täyttymisen vuoksi.

 

Keravalaiset kärkkyvät kärkinelikon takana

 

Loistavasti kauden aloittaneen PKKU:n alkukauden huipensi kesäkuun puolivälin jälkeinen kotiottelu JIPPOa vastaan, josta keravalaiset ottivat neljännen peräkkäisen voittonsa. Kotijoukkue meni jo viiden minuutin pelin jälkeen johtoon, kun laitahyökkääjä Sebastian Kamaran matala laukaus kimposi Victor de Paulan jalasta JIPPO-kassari Pyry Piiraisen selän taakse. JIPPO otti tämän jälkeen ohjat, mutta PKKU puolusti uhrautuvasti ja blokkasi laukauksen toisensa perään. Näin alkuhetkien maali jäi ottelun ainoaksi.

Voittoputki katkesi juhannusviikolla, jolloin Rami Hakanpään valmentama PKKU hävisi vieraissa Atlantikselle 4-1. Heinäkuun alussa PKKU haki nihkeän 1-2-vierasvoiton sarjajumbo FC LaPasta, mutta tämän jälkeen joukkue pelasi neljä voitotonta ottelua putkeen. Putkeen mahtui tasapelit FC Kiffeniä, Reipasta ja NJS:ää vastaan sekä ruma 4-0-tappio KuPS Akatemialle. Elokuun puolivälissä PKKU voitti kotonaan PPJ:n 3-2, mutta viimeiset viime ottelua keravalaiset ovat pelanneet jälleen voitoitta.

Edellisessä vierasottelussaan PKKU takoi tasatahtiin maaleja isäntänä olleen PeKan kanssa. Kotijoukkue johti ensimmäisen jakson jälkeen 1-0, mutta Sebastian Kamara tasoitti toisen jakson alussa ja pian vasta 16-vuotias poikamaajoukkuehyökkääjä Kingsley Kwasi Kwaw vei PKKU:n jo johtoon. PeKa tuli vain hetkeä myöhemmin tasoihin keravalaisten omalla maalilla, mutta vain muutamaa minuuttia myöhemmin Kwasi Kwaw löi PKKU:lle taas johtolukemat. Lopulta viisi minuuttia ennen täyttä aikaa PeKa osui vielä kertaalleen, ja ottelu päättyi 3-3.

Viime lauantaina PKKU isännöi kotonaan KäPaa. Vieraat menivät johtoon reilun vartin pelin jälkeen, ja tauolle mentiin 0-1-lukemissa. Toisen jakson alussa KäPa meni 0-2-johtoon, ja vajaa kymmenen minuuttia ennen loppua vieraat löivät viimeisen naulan arkkuun 0-3-maalilla.

Runkosarjan viidenneksi viimeiselle kierrokselle lähdettäessä PKKU on Kakkosen A-lohkon sarjataulukossa viidennellä sijalla. Se on kymmenen pistettä jäljessä kakkosena majailevaa JIPPOa, ja viisi pistettä jäljessä FC Kiffeniä, joka on viimeisellä nousukarsintasarjaan oikeuttavalla paikalla eli neljäntenä. Keravalaiset ovat tehneet sarjassa mukavat 38 maalia, joka on sama määrä kuin JIPPOlla, mutta omissa on kolissut jopa 37 kertaa JIPPOn kahtatoista vastaan.

PKKU:n paras maalintekijä on ollut kymmenen kertaa osunut 18-vuotias hyökkääjälahjakkuus Hugo Toivonen, joka missasi elokuussa muutaman ottelun oltuaan Italian suurseura Napolin testileirillä. Kingsley Kwasi Kwaw on tehnyt neljä maalia, kuten myös Oscar Dahlfors sekä toppari Roni Mäkilä. JIPPOa viimeksi rankaissut Sebastian Kamara sekä keskikenttäpelaaja Hakim Tambwe ovat osuneet kolmesti.

PKKU:n tärkeimpiin pelaajiin kuuluvat myös kapteeninnauhaa kantava maalivahti Robin Källman sekä PKKU:ta koko uransa edustanut 26-vuotias keskikenttäpelaaja Akseli Haapalainen, jotka edustavat nuoren joukkueen kokeneempaa kalustoa.

 

Tiesitkö

 

Lauantaina Teemu “Teme” Hallikainen esiintyy vielä viimeisen kerran JIPPO-paidassa, kun Temen valitsema JIPPO legendat all-star joukkue kohtaa testimonial-ottelussa mystisen Joensuu Unitedin.

Testimonial- eli jäähyväispelien idea on lähtöisin brittikentiltä. Niihin saa oikeutuksen, kun edustaa samaa seuraa kymmenen vuotta. Teemu Hallikaisen Testimonial-ottelu järjestetään Temen kahdentoista yhtäjaksoisen JIPPO-kauden kunniaksi, jotka ovat sisältäneet mm. sarjatasot Ykkösestä Kolmoseen ja 1,5 vuoden loukkaantumisen välissä. Seurauskollisuus on nykymaailmassa kuolevaa perinnettä, mutta Teme on osoittanut sitä matkan varrella monessakin mielessä. Tullaan siis sankoin joukoin Mehtimäelle lauantaina jo klo 15 kannustamaan Temeä testimonial-ottelussaan. Tapahtumassa paljon myös muita JIPPO-legendoja pelaamassa ja katsomossa!

 

 

 

 

JIPPO – PKKU lauantaina 3.9. klo 17.00 Mehtimäen tekonurmella

Liput 10 € aikuiset, 8 € erikoisryhmät (opiskelijat, varusmiehet, työttömät, eläkeläiset), 5 € lapset 7-15v, kausikortilla ilmaiseksi sisään. Liput ovat jo nyt ostettavissa verkkokaupastamme.

Ottelupallot tarjoaa: verkkouutiset.fi

Sanomalehti Karjalainen toteuttaa ottelusta livelähetyksen, joka on katsottavissa tilaajille maksutta lehden verkkosivuilla. Jos et ole tilaaja, voit ostaa vuorokauden tilauksen hintaan 3,90 euroa. Tilauksen pääsee tekemään täällä.

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen