fbpx

Kakkosen A-lohkon nousukarsintasarja starttaa lauantaina, jolloin runkosarjan ykkönen JIPPO kohtaa sarjaan kolmantena lähtevän Lahden Reippaan. Mehtimäen tekonurmella pelattava ottelu vihelletään käyntiin klo 14.00.

JIPPO taisteli Mehtimäellä viime lauantaina runkosarjan voitosta Käpylän Pallon kanssa. Kotijoukkue meni tasaisessa koitoksessa reilun puolen tunnin kohdalla johtoon, kun Lari Liukkonen pääsi kapteeni Timo Tahvanaisen vasemmalta antaman rajaheiton jälkitilanteessa ampumaan maalinedustalta boksin ulkopuolelle pompannutta palloa, ja upea laukaus suoraan ilmasta upposi tolppaa hipoen verkon perukoille.

Toisella jaksolla KäPa otti pallonhallinnan, mutta JIPPO iski vaarallisesti vastaan. KäPa onnistui varttia ennen loppua maalinteossa, kun joukkueen nopea hyökkäys vasemmalta laidalta päättyi matalan keskityksen ja siitä seuranneen pompun kautta Casper Lönnqvistille, joka pommitti tasoituksen boksin ulkopuolelta, lähes samasta kohdasta kuin Liukkonen avausmaalin ensimmäisellä jaksolla. Ottelu päättyi 1-1-tasapeliin, jonka myötä JIPPO piti ykkössijansa sarjataulukossa pisteen erolla käpyläläisiin.

– Se oli hyvä ottelu. Pystyimme puolustamaan muodossamme todella hyvin ja pitämään KäPan poissa vaarallisilta maalipaikoilta. Ei vastustajalla oikeastaan ollut kuin pari kunnollista maalipaikkaa, ja se takaiskumaali tuli meidän kimmokkeemme kautta, mille ei voinut mitään. Meillä oli tarvittavat maalipaikat iskeä. Oli hyviä aihioita hyökkäyspäässä, millä olisimme voineet klaarata ottelun. Mutta 1-1 oli ihan oikeutettu tulos. Saimme sitä kautta kuitenkin runkosarjan voiton, joten se yksikin piste ottelusta oli aika tärkeä, Miro Turunen muistuttaa.

Kun JIPPO ja KäPa riistivät toisiltaan pisteitä, toisaalla huimaa syksyä pelaava Lahden Reipas otti jo kuudennen voittonsa putkeen, millä se nousi jo pisteen päähän KäPasta ja kahden pisteen päähän JIPPOsta, ilmoittautuen viimeistään nyt tosissaan nousutaistoon. Turunen odottaa lauantain kotiottelusta kuntopuntarin ykkösjoukkuetta vastaan erilaista kuin KäPa-ottelusta.

– Kuusi peräkkäistä voittoa päästämättä maaliakaan on hyvä saldo. Reipas pelaa aikamoisessa flow-tilassa, ja on kirinyt tässä loppukaudesta tosi hyvin. Tulossa on varmasti erilainen ottelu, koska Reipas prässää aggressiivisemmin kuin KäPa, ja heillä on fyysisiä ja kokeneitakin pelaajia FC Lahden liigaringistäkin. Todella tiukka peli tulossa, ihan jo senkin perusteella, mitä nähtiin kahdessa edellisessä ottelussamme Reipasta vastaan, joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Joensuun keskuskentällä voittomaalin tehnyt Turunen uskoo.

Lokakuu on JIPPO-miehistölle hektistä aikaa, kun se kohtaa kauden viimeisinä viikkoina kovimpia vastustajiaan peräjälkeen usean viikon ajan, panosten ollessa myös kivikovat. Turusen mukaan joukkueessa on hyvä fiilis, ja isot ottelut sekä isot panokset näkyvät myös harjoituskentällä.

– Joukkueessa on tosi luottavainen fiilis. Sen kyllä näkee treeneissä, että jokainen antaa kaikkensa, ja jokainen haluaa päästä pelaamaan viimeisissä otteluissamme. Sitä kautta uskon, että pystymme voittamaan loput pelit, kunhan emme ole liian totisia. On tärkeää, että pystymme myös rentoutumaan, ettei mene ylilatautumisen puolelle. Varsinkin, kun sarjatilanne on noin tiukka, että siinä on parin pisteen sisällä kaikki joukkueet, niin kyllä se otteluiden tärkeys näkyy treeneissä ja niiden ulkopuolella, A-lohkon runkosarjan maalipörssin voittanut Turunen kertoo.

JIPPO joutuu lähtemään otteluun ilman kahta tärkeää puolustajaansa, kun PeKaa vastaan suoran punaisen kortin saanut Topi Kela kärsii vielä kahden ottelun pelikieltoaan, ja KäPa-ottelun lisäajalla kauden neljännen varoituksensa saanut Jens Harju kärsii korttitilin täyttymisestä seuraavaa yhden ottelun pelikieltoaan.

 

Vieraat liihottavat hirmuvireessä

 

JIPPO ja Lahden Reipas kohtasivat kesäkuussa Joensuun keskuskentällä. Niko Niemeläinen vei kotijoukkueen johtoon jo ensiminuuteilla, mutta vieraat pääsivät jakson edetessä mukaan peliin, ja Gullit Zolameso iski tasoituksen juuri ennen taukovihellystä. Reipas painosti JIPPO-puolustusta ison osan toista jaksoa, mutta jakson ainoan maalin teki kotijoukkue. Terrence Smith jatkoi maalivahti Pyry Piiraisen pitkän avauksen päällään Miro Turuselle, joka viimeisteli läpiajosta voittomaalin.

Joukkueiden toinen kohtaaminen elokuun lopulla Lahdessa oli JIPPOlle vaikea. Joensuulaiset eivät saaneet pallollista peliään toimimaan missään vaiheessa ottelua, ja puolittaisetkin maalipaikat jäivät vähiin. Kaksinkamppailun toisensa perään voittaneen Reippaan painostuskin näytti jo jäävän tuloksettomaksi, kunnes joukkue sai varsinaisen peliajan päätyttyä kulmapotkun, jonka Pyry Piirainen onnistui nyrkkeilemään boksin rajalle. Sinne oli kuitenkin jäänyt vartioimatta Reippaan laitapuolustaja Daniel Koskipalo, joka laittoi pallon JIPPO-pelaajien päiden välistä takatolpalle Joona Tapanille, joka ohjasi sen rinnallaan maaliverkkoon tuoden Reippaalle 1-0-voiton viime sekunneilla.

Kesän aikana selvähkösti kärkikaksikon taakse sarjataulukossa jäänyt Reipas sai JIPPO-voitostaan ison itseluottamusbuustin. Siitä alkoi lahtelaisten voittoputki, joka on kestänyt tähän päivään asti. Reipas voitti syyskuussa kotikentällään FC Futuran 1-0 ja FC Kiffenin 3-0, mutta vielä tylympää on ollut joukkueen suorittaminen vieraissa. Atlantis FC kaatui 0-4, FC LaPa 0-6 ja runkosarjan viimeisellä kierroksella viime viikolla KuPS Akatemia 0-3. Reipas on siis voittanut kuusi viimeisintä otteluaan murskaavalla maalierolla 18-0.

Voittoputken takuumiehiä ovat olleet keskikenttäpelaaja Joona Tapani viidellä ja laitahyökkääjä Liniris Haziri neljällä maalillaan. Asaad Babiker on osunut putken aikana kolmesti, ja viimeisimmän ottelun ratkaisi kahdella maalillaan Gullit Zolameso. Koko kauden aikana Reippaan liukkaista hyökkääjistä Haziri on tehnyt yhdeksän maalia, Babiker ja Zolameso kahdeksan, sekä kärjen alla viihtyvä Tim Martinen seitsemän ja Tapani kuusi. Tapanin ohella peliä keskikentän keskustasta rakentaa taitava Onuray Köse, joka on hänkin viimeistellyt kolme maalia.

Unohtaa ei sovi Reippaan viime aikoina läpäisemätöntä puolustuspäätä, jonka viimeisenä lukkona on ollut kuusi peräkkäistä nollapeliä torjunut FC Lahden sopimuspelaaja, nuori maalivahti Anton Munukka. Topparikaksikon ovat viime otteluissa muodostaneet Topias Inkinen sekä Janne Hahl, ja laitapuolustuksen vakionimet ovat Lassi Forss ja Daniel Koskipalo, joista viimeksi mainittu missasi kuitenkin edellisen Reippaan ottelun noustuaan sarjapaikastaan Veikkausliigassa taistelevan FC Lahden kokoonpanoon.

Reipas lähtee nousukarsintasarjaan parhaalla maalisuhteella (+37) sen pommitettua runkosarjassa jopa 59 maalia. JIPPOn maalisuhde on +31.

 

Tiesitkö

 

Sarjataulukko nousukarsintasarjaan lähdettäessä sekä otteluohjelma:

 

Sijoitus Joukkue O V T H Maalit P
1. JIPPO 22 15 4 3 47 – 16 49
2. KäPa 22 15 3 4 58 – 29 48
3. Reipas 22 15 2 5 59 – 22 47
4. FC Kiffen 22 10 8 4 42 – 20 38

 

la 8.10. 14:00 JIPPO Reipas Mehtimäki, Joensuu
la 8.10. 15:00 KäPa FC Kiffen KäPa Campus, Helsinki
la 15.10. 15:00 FC Kiffen JIPPO Brahen kenttä, Helsinki
la 15.10. 15:00 KäPa Reipas KäPa Campus, Helsinki
la 22.10. 14:00 JIPPO KäPa Mehtimäki, Joensuu
la 22.10. 14:00 Reipas FC Kiffen Kisapuisto, Lahti

 

 

 

 

 

JIPPO – Reipas lauantaina 8.10. klo 14.00 Mehtimäen tekonurmella

Liput 10 € aikuiset, 8 € erikoisryhmät (opiskelijat, varusmiehet, työttömät, eläkeläiset), 5 € lapset 7-15v, kausikortilla ilmaiseksi sisään. Liput ovat ostettavissa ennakkoon verkkokaupastamme.

Ottelupallot tarjoaa: verkkouutiset.fi

Sanomalehti Karjalainen toteuttaa ottelusta livelähetyksen, joka on katsottavissa tilaajille maksutta lehden verkkosivuilla. Jos et ole tilaaja, voit ostaa vuorokauden tilauksen hintaan 3,90 euroa. Tilauksen pääsee tekemään täällä.

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen