fbpx

Voittoputkessa liihottava JIPPO pelaa sunnuntaina kolmannen peräkkäisen kotiottelunsa jalkapallon Ykkösliigassa, kun sarjan alempaan kastiin valahtanut Salon Palloilijat saapuu sen vieraaksi Mehtimäelle. Ottelu vihelletään käyntiin klo 16.00. Mikäli sinulla ei ole kausikorttia, suosittelemme ostamaan pääsylipun etukäteen verkkokaupastamme. Pääsyliput ovat ennakkoon ostettuna edullisempia kuin portilta ostettuna.

JIPPO kohtasi edellisessä ottelussaan viime viikon torstaina PK-35:n Mehtimäellä. Helsinkiläiset joutuivat avausjaksolla puolustuskannalle, mikä syveni entisestään, kun maalivahti Ville Viljala ajettiin jakson lopulla ulos tämän taklattua läpi karkaamassa olleen Terrence Smithin boksin ulkopuolella. Syvältä puolustanut PK-35 piti vajaallakin JIPPOn pitkään maaleitta, mutta lopulta 86. minuutilla Nuutti Tykkyläinen iski vapauttavan 1-0-osuman Junnosuke Watanaben esityöstä. Näin JIPPO sai kalavelat viime syksyltä maksettua.

– Olimme mielestäni alusta asti hyvin valmiina tähän matsiin. Vastustajan punainen kortti totta kai vaikutti pelin kuvaan, ja tiedossa oli tiiviinä puolustavan muodon murtamista. Luotimme omaan peliimme ja saimme lopulta tarpeeksi maalipaikkoja useampaankin maaliin. Vastustajan vastahyökkäysuhat saatiin pidettyä myös hyvin kurissa, tauon jälkeen kentälle vaihdettu Niko Niemeläinen kertaa.

Edelleen tappioitta Ykkösliigassa pelaava JIPPO vankisti voitolla asemiaan sarjataulukon kärkikastissa. Ennen sunnuntain ottelukierrosta ykköspaikkaa pitää hallussaan 21 pisteessä oleva KTP, mutta JIPPO on toisena vain pisteen päässä. Kolmossijalla on yhden ottelun enemmän pelannut FF Jaro, joka on pisteen päässä JIPPOsta, mutta neljäntenä oleva TPS on jäänyt joensuulaisista jo seitsemän pistettä.

Tiiviissä ottelutahdissa alkukauden raatanut JIPPO-miehistö pääsi PK-35-voiton jälkeen viettämään neljän päivän mittaista lomaa otteluista ja harjoituksista ennen SalPa-koitokseen valmistautumista. Loukkaantumisista kevään aikana kärsineen ja toukokuussa viimein täysipainoisesti joukkueen riveihin palanneen JIPPOn oman kasvatin Niko Niemeläisen miniloma ei kuitenkaan ollut täysin jalkapalloton.

– Olin itse viime viikonloppuna nauttimassa Veikkausliigamatsista HJK – Ilves. Oikein hyvä tapahtuma oli.

Joukkue palasi sorvin ääreen tiistaina ja on siitä asti ehtinyt hioa kuvioita sunnuntain ottelua varten ja perehtyä tulevaan vastustajaansa. Vaikka JIPPO jyräsi kauden ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa selvään voittoon ja SalPa on sarjataulukossa huomattavasti joensuulaisia alempana, ei salolaisryhmän vaarallisuutta ole syytä väheksyä, minkä Niemeläinenkin tietää.

– ⁠SalPa on ollut vahva varsinkin erikoistilanteissa. Syöttötaitoa löytyy myös monelta pelipaikalta. Odotan helteistä ja viihdyttävää futispeliä. Saatiin hyvää materiaalia hyökkäyspelistämme viime matsissa, joten toivotaan siihen löytyvän vielä vaihteita lisää.

 

Vieraat ylsivät urotekoon edellisessä ottelussaan

 

JIPPO ja SalPa mittelivät voimiaan Salossa Ykkösliigan avauskierroksella huhtikuun puolivälissä. Joensuulaisten kausi sai upean alun, kun joukkue ylsi historian ensimmäisessä kohtaamisessaan salolaisjoukkuetta vastaan lopulta 0-3-voittoon Yoshiaki Kikuchin maalattua niin rangaistuspilkulta kuin vapaapotkustakin ja Anton Eerolan kaunisteltua lukemia loppuminuuteilla.

SalPa toipui shokkialusta seuraavien kierrosten aikana, kun se haki 2-3-vierasvoiton JäPS:stä ja rökitti MP:n peräti 5-0 jäätyään JIPPO-ottelun perään 1-1-tasapeliin KäPan vieraana. Toukokuu oli salolaisille kuitenkin vaikea kuukausi. Se hävisi vieraskentällä FF Jarolle 2-1, kotonaan TPS:lle 0-1 ja vielä vieraissa SJK Akatemialle 2-0. SalPan kolmen ottelun tappioputki kuitenkin katkesi maanantaina, kun vajaamiehisenä tunnin verran Baba Harunan ulosajon vuoksi pelannut vierasjoukkue ylsi Olli Jakosen lisäaikaosumalla 1-1-tasapeliin PK-35:n kanssa.

Haruna on JIPPO-ottelusta sivussa pelikiellon vuoksi ja TPS-paidassa Veikkausliigaakin pelannut laitahyökkääjä Oskari Jakonen on ollut viime kierrokset loukkaantuneena, mutta joensuulaispuolustuksen on syytä olla sunnuntaina iskussa. Siitä pitävät huolen etenkin Ykkösliigan maalipörssiä kuudella osumallaan johtava työteliäs kärkimies Olli Jakonen, sarjan maalisyöttöpörssiä viidellä alustuksellaan johtava hyökkäävä keskikenttäpelaaja ja toisen polven huippujalkapalloilija Maximus Tainio sekä Ruudun Unelma Elää-realitysarjan kautta SalPaan värvätty nuori skotti Keir Foster, joka iski hattutempun MP:n verkkoon.

Hyökkäyspään tehomiesten ohella SalPan avainpelaajiin kuuluu kaikissa otteluissa keskikentän keskustassa avannut tekninen ja monipuolinen Aleksi Jännes. Puolustuksen vasemmalla laidalla on pelannut keskikenttäpelaajana aiemmin tunnettu kokenut ghanalainen Thomas Agyiri, kun taas oikealla on viilettänyt nopeajalkainen Daniel Kepot. Kapteeni Joonas Meuran oltua alkukauden loukkaantuneena sivussa on SalPan keskuspuolustuksessa pelannut vakituisesti järkälemäinen nigerialainen Michael John sekä pallollisempi toppari Frans Grönlund. Puolustuksen viimeisenä lukkona toimii Veikkausliigaa TPS:ssä, Interissä ja SJK:ssakin pelannut kokenut maalivahti Jere Koponen.

SalPaa luotsaa aiemmin KäPan Ykköseen JIPPOn nenän edestä nostanut 28-vuotias espanjalainen Jordi Aluja, joka on tällä kaudella ryhmittänyt hyökkäysvoimaisen joukkueensa kentällä useimmiten 4-2-3-1-muodostelmaan.

 

Mehtimäellä tuikkii sunnuntaina sarjan kirkkaimpia tähtiä

 

Sunnuntain ottelussa nähdään kentällä liuta Ykkösliigan alkukauden tehokkaimpiin kuuluvia pelaajia. SalPa-kärki Olli Jakonen johtaa maalipörssiä kuudella osumallaan ja JIPPOn Yoshiaki Kikuchi on kakkossijalla tehtyään tähän mennessä viisi maalia. Kolme maalia mieheen tehneet JIPPOn Nuutti Tykkyläinen ja SalPan Keir Foster ovat maalipörssin jaetulla kuudennella sijalla. SalPan Maximus Tainio johtaa sarjan maalisyöttötilastoa viidellä syötöllään ja neljään maaliin esityön tehnyt JIPPOn Junnosuke Watanabe on tilastossa toisena.

Kun lasketaan yhteen maalit ja syötöt, on Olli Jakonen Ykkösliigan tehotilaston toisena (6+0) ja Yoshiaki Kikuchi kolmantena (5+1) tilastoa johtavan KTP:n Enoch Banzan (5+3) perässä.

 

 

 

 

JIPPO – SalPa sunnuntaina 2.6. klo 16.00 Mehtimäen tekonurmella

Liput ennakkoon / portilta: 12 € / 15 € aikuiset, 9 € / 12 € erikoisryhmät (varusmiehet, työttömät, eläkeläiset), 6 € / 8 € koululaiset ja opiskelijat, kausikortilla ilmaiseksi sisään. Ennakkoliput ovat ostettavissa verkkokaupastamme.
Lapset alle 7v ilmaiseksi sisään, ja yli 75v ilmaiseksi sisään Suomen Seniorikodit tarjoamana.

Kioskit ja anniskelu aukeavat tuntia ennen ottelua, joten voit tulla virittäytymään tunnelmaan hyvissä ajoin!

Ottelupallot tarjoaa: verkkouutiset.fi

Ottelua voi seurata kotikatsomoista suorana Ruudun selostetusta lähetyksestä.

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen