fbpx

JIPPO pelaa lauantaina vuoden ensimmäisen kilpailullisen ottelunsa, kun se matkustaa Ykkösliigacupin lohkovaiheen merkeissä Kotkan Työväen Palloilijoiden vieraaksi. Talvisesta ajankohdasta huolimatta ulkokentällä Arto Tolsa Areenalla pelattava ottelu vihelletään käyntiin klo 14.00.

Joensuulaiset lähtevät Kotkaan pieneltä ottelutauolta, sillä joukkueen edellisestä harjoitusottelusta on kulunut jo pari viikkoa. JIPPO jatkoi KuPS Akatemiaa vastaan siitä, mihin se oli jäänyt voitettuaan LehPan 5-0 ja FC Vaajakosken 7-2, ja latoi kuopiolaisten verkkoon tylyt 7-0-voittolukemat Terrence Smithin iskettyä hattutempun. Muut maalintekijät olivat Aake Yletyinen, Yoshiaki Kikuchi, Eeli Kinnunen ja Atte Nuutinen.

– Peli on näyttänyt yllättävänkin hyvältä ja maaleja on tullut epätavallisen paljon. Normaalisti nimenomaan maalinteko on heti vuoden alussa haastavaa. Viime vuoden runko on kuitenkin säilynyt meillä hyvin kasassa ja sitä myöten pelissämme on paljon samoja juttuja kuin viime vuonna. Pitää kuitenkin muistaa, että kohtaamamme vastustajat eivät ole olleet Ykkösliigatasoa, ja sen takia Ykkösliigacup-pelit ovat meille hyviä mittareita siitä, missä mennään niin yksilöinä kuin joukkueena, JIPPO-kapteeni Pyry Piirainen kertoo.

Lauantaina vastus kovenee reippaasti, kun JIPPO kohtaa vielä viime kaudella Veikkausliigassa pelanneen KTP:n, ja vieläpä vieraskentällä.

– Siitä tulee ilman muuta erilainen peli kuin mitä tähän mennessä olemme pelanneet. Vaikka KTP onkin muuttunut viime vuodesta aika paljonkin, on joukkue täynnä laadukkaita yksilöitä, ja joukkue tulee varmasti pelaamaan sarjan kärkisijoista. Lauantaina tullaan varmasti näkemään vauhdikas peli, ja ennen kaikkea ennakkoluuloton vierasjoukkue, joka ei lähde peruuttelemaan.

KTP on erityisen tuttu seura kahdelle kotkalaistaustaiselle JIPPO-pelaajalle, joista sekä hyökkääjä Anton Eerolalla että Pyry Piiraisella on taustaa seuran edustusjoukkueesta. Piirainen toimi ennen Joensuuhun siirtymistään neljän kauden ajan (2018–2021) KTP:n varamaalivahtina pelaten kausien aikana yhden Veikkausliigaottelun, kolme Ykkösen ottelua sekä kuusi Suomen Cupin ottelua kotkalaisten edustusjoukkueen paidassa. Lauantainen vierailu Arto Tolsa Areenalla onkin Piiraiselle mieluinen.

– Tosi mukavaa päästä vanhalle kotikentälle näkemään tuttuja kasvoja niin kentällä kuin katsomossa. Mitään ekstralatausta tai jännitystä ei kuitenkaan ole, vaan mennään hoitamaan oma homma kentällä ja auttamaan joukkuetta avaamaan kilpailullinen kausi voitokkaasti.

 

Kotijoukkue avasi Ykkösliigacupin tasapelillä

 

Veikkausliigasta syksyllä pudonnut KTP lähtee tulevaan Ykkösliigakauteen varmasti yhtenä ennakkosuosikeista. Seura ilmoitti joulukuussa, että putoaminen pakottaa sen taloudellisiin sopeuttamistoimiin, joiden vuoksi mm. joukkueen pelaajarinki tulee olemaan aiempaa kapeampi. Siitä huolimatta kotkalaisten rosteri näyttää jo tammi-helmikuun taitteessa sarjatasoonkin nähden laadukkaalta.

KTP:n talven nimekkäin kiinnitys on ollut kuusi Suomen mestaruutta HJK:n paidassa voittanut laitapuolustaja Mikko Sumusalo, jonka CV:stä löytyy 187 Veikkausliigaottelun lisäksi jokunen A-maaottelukin. Reilusti Veikkausliigakokemusta löytyy myös KTP:n uudelta kamerunilaistopparilta Tabi Mangalta, joka oli isossa roolissa pääsarjaan nousseessa EIF:ssä viime kaudella. Kotkalaisten viimeisin hankinta puolustusosastolle on JIPPOn testissäkin pari viikkoa sitten käynyt Urho Huhtamäki, joka pelasi viime kaudella Kakkosta FC Honka Akatemiassa.

Keskikentältä KTP:ltä löytyy kokemusta 183 Veikkausliigaottelua pelanneen Johannes Laaksosen sekä Joni Mäkelän muodossa. Hyökkäyspäässä odotuksia on ladattu etenkin Ykkösen MP:lle 11 maalia viime kaudella iskeneelle Santeri Steniukselle sekä FC Honka Akatemialle niin ikään 11 maalia Kakkosessa takoneelle laitahyökkääjälupaukselle Aleksi Tanniselle. Joukkueen ykkösmaalivahdiksi on noussut viime kaudella KäPassa 10 Ykkösen ottelua lainalla pelannut 20-vuotias ukrainalaiskassari Maksym Zhuk.

KTP:n uutena päävalmentajana aloitti talvella kaksi edellistä kautta joukkueessa apuvalmentajana toiminut 31-vuotias Jonas Nyholm.

KTP aloitti Ykkösliigacupin osaltaan jo viime lauantaina vieraskentällä JäPS:iä vastaan. JäPS meni tasaisessa ottelussa johtoon puolen tunnin jälkeen vastahyökkäysmaalilla, mutta hieman ennen taukovihellystä KTP-laituri Luca Weckström tasoitti australialaishyökkääjä Alen Harbasin syötöstä. Toisella puoliajalla KTP:n Aleksi Tanninen kolisutti ylärimaa, mutta maaleja ei enää tehty, joten pisteet menivät jakoon 1-1-tuloksella.

Ykkösliigacupin B-lohkon muista joukkueista PK-35 ja MP avaavat turnauksen omilta osiltaan lauantaina keskinäisellä ottelulla Helsingissä.

 

 

 

 

KTP – JIPPO lauantaina 3.2. klo 14.00 Arto Tolsa Areenalla, Kotkassa

Ottelu nähtävissä Karpot-TV:ssä (Siirry osoitteeseen https://www.youtube.com/karpottv ja paina “Liity”-nappia). HUOM! Pelkkä “tilaa kanava” ei riitä! Liittymisen hinta 2,99 € / kk, jonka voi halutessaan lopettaa heti pelin jälkeen. Ongelmatilanteissa ota yhteyttä ennen peliä karpottv@gmail.com

 

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen