fbpx

JIPPO matkustaa lauantaina Kotkaan, jossa joukkue pelaa viimeisen valmistavan ottelunsa ennen sarjakauden alkamista. Ottelu Veikkausliigakauteen valmistautuvaa Kotkan Työväen Palloilijoita vastaan pelataan Arto Tolsa Areenalla alkaen klo 15. Kotijoukkue KTP:n toiveesta ottelusta ei tuoteta livelähetystä.

Vajaa viikko ennen kenraaliharjoitustaan JIPPO kohtasi LehPan Rantakylän Liikuntahallissa. Emoseura ei antanut farmijoukkueelleen armoa, vaan latoi taululle murskaavat lukemat 10-0 (6-0). Wilterlynd Inalien, Niko Niemeläinen ja Miro Turunen maalasivat kahteen otteeseen ja Nuutti Tykkyläinen, Risto Kahelin, Sauli Kettunen sekä Teemu Hallikainen kertaalleen. Topparin paikalta 90 minuuttia peliä rakentanut Tommi Tainio näki sunnuntaisen koitoksen onnistuneena tapahtumana.

– Olemme joukkueena yhden pelitapahtuman verran rikkaampia. Pääsimme LehPaa vastaan harjoittelemaan korostetusti pallonhallintavaihetta, erikoistilanteita ja prässäämistä, Tainio kertaa ottelun antia.

JIPPO on kohdannut kevään aikana joukkueita niin Veikkausliigasta, Ykkösestä, Kakkosesta kuin Kolmosestakin. Yhdeksään otteluun on mahtunut niin tiukkoja puolustustaisteluita kuin vahvaa pallonhallintaakin, niin hienoja voittoja kuin kirveleviä tappioitakin. Tainion mukaan harjoituskausi on edennyt kaikin puolin nousujohteisesti.

– Meillä alkaa joukkueena olla selvät sävelet siitä, miten tulemme jalkapalloa pelaamaan, ja kun vielä muutaman viikon ajan laitamme askelmerkkejä kohdilleen, olemme valmiita sarjaan. Pidän tärkeänä sitä, että olemme harjoituskauden aikana kokeneet kaikki mahdolliset tunteet läpi, joten kauden aikana tiedämme, miten eri asioita tulee käsitellä. Henkilökohtaisella tasolla olen tyytyväinen, että olen selvinnyt ilman vammoja. Odotan innolla kauden alkamista, Tainio kertoo.

Lauantain vastustaja KTP sijoittui viime kaudella Ykkösen toiselle sijalle ja saavutti sarjanousun kaatamalla liigakarsinnassa Veikkausliigassa toiseksi viimeiseksi sijoittuneen TPS:n. Viron ex-maajoukkuepelaaja Argo Arbeiterin luotsaaman ahtaajanipun avainpelaajiin on kuulunut sarjanousun takuumiehenä toiminut maalivahti Anton Lepola, toppari Paavo Voutilainen, keskikentällä kipparoiva David Ramadingaye sekä laituri Antti Mäkijärvi. Joukkue on harjoituskauden aikana vahvistunut mm. kolmella paluumuuttajalla: keskikenttäpelaaja Johannes Laaksosella sekä hyökkääjä Aleksi Tarvosella ja FC Interistä lainatulla Matias Tammisella, ja neljällä ulkomaalaispuolustajalla, joista mainittakoon FC Barcelonan La Masian juniorikoulun käynyt espanjalainen Fran Alvarez.

KTP on jo kolmas liigajoukkue, jota vastaan JIPPO kevään aikana pelaa. KuPS jätti pääsiäisenä joensuulaiset vaille mahdollisuuksia, mutta maaliskuussa JIPPO tyrmäsi AC Oulun vieraissa 4-0, vaikka keskittyi enimmäkseen tiiviiseen puolustuspelaamiseen. Tommi Tainio näkee KTP-ottelun lähtökohdiltaan samankaltaiseksi kuin Oulun vierailun.

– Pelin kuva tulee varmasti olemaan samanlainen, ja jälleen kerran meiltä vaaditaan joukkueena nappisuoritusta. Tämä on loistava viimeinen pelitapahtuma ennen sarjan aloittamista. On hieno asia meille, että KTP halusi pelata meitä vastaan, Tainio kiittelee.

 

 

KTP – JIPPO lauantaina 24.4. klo 15.00 Arto Tolsa Areenalla, Kotkassa

 

Kuva: Mikko Kalavainen