fbpx

JIPPO jatkaa lauantaina pienen tauon jälkeen harjoituskauttaan vierasottelulla Lappeenrannan PEPOa vastaan. Imatran Ukonniemi-areenalla pelattava ottelu vihelletään käyntiin klo 17.30, ja sitä voi seurata kotikatsomoista JIPPOn toteuttaman livestriimin kautta.

JIPPO pelasi edellisen kerran vajaa kolme viikkoa sitten Joensuu Hope Areenalla, jossa se kohtasi lauantain vastustajan PEPOn. Vajaan puolen tunnin pelin jälkeen Niko Niemeläinen pelasi vasemmalla laidalla pallon ylös Veeti Piipariselle, joka ajoi vahvasti ja vauhdikkaasti boksin sisälle, jossa PEPO-puolustaja Valtteri Maijanen joutui rikkomaan “Pipeä” sääntöjen vastaisesti. Ex-JIPPO-kassari Jirko Sorsa oli Niemeläisen rangaistuspotkussa hyvin mukana, mutta pallo ylitti lopulta maaliviivan. PEPOllakin oli paikkansa, mutta ottelu sujui pitkälti kotijoukkueen kontrollissa. Enempää maaleja ei kuitenkaan nähty, joten JIPPO nappasi voiton 1-0-lukemin.

– Lopputulos oli mielestäni pelitapahtumien mukainen. Ottelu oli tasainen, ja pidimme PEPOn poissa vaarallisilta maalintekopaikoilta oikeastaan koko ottelun ajan. Loimme itse muutaman hyvän maalintekopaikan, ja varsinkin pallollinen pelaamisemme tuntui kehittyneen aikaisemmista peleistä. Olin kokonaisuudessaan tyytyväinen joukkueen esitykseen, ja erityisesti puolustajalle peli, jossa oma pää pysyy puhtaana, on vähintäänkin ok suoritus, JIPPOn takalinjoilla koko ottelun luutinut Eetu Viitaniemi kertoo.

Ennen PEPO-kotivoittoa JIPPO kaatoi harjoituskautensa ensimmäisissä otteluissa tammi-helmikuun taitteen molemmin puolin Kuopion Elon niin kotonaan (1-0) kuin vieraissakin (0-3). Tuloksia tärkeämpää on kuitenkin ollut tekeminen harjoituskentällä. Vuosi sitten mm. koronarajoituksista ja -karanteeneista kärsinyt joukkue on päässyt nyt treenaamaan läpi talven kotihallissaan päävalmentajansa Mikko Hallikaisen johdolla, ja moni pelaaja on kehunut tekemisen tasoa. Viitaniemi yhtyy kehuihin, ja pitää myös tähänastisia harjoitusotteluita onnistuneina.

– Harjoituskausi on sujunut oikein hyvin. Varsinkin kun vertaa viime vuoden rikkinäisen harjoituskauteen, voidaan tätä kutsua jo tässä vaiheessa oikeinkin onnistuneeksi. Olemme päässeet treenaamaan paljon yhdessä ja kehittämään omaa hommaamme eteenpäin. Treeneissä on ollut koko talven hyvä ja vauhdikas meininki. Ainahan se tuntuu hyvältä, kun pystyy hoitamaan oman hommansa ja pitämään oman pään puhtaana, joten kolmeen nollapeliin harjoitusotteluissa voi olla erittäin tyytyväinen.

Ykkösestä viime syksynä pudonneen PEPOn rosteri on uusiutunut sarjatason vaihtumisen myötä odotetun paljon, mutta liikennettä on ollut reilusti myös sisäänpäin. Edellisen JIPPO-kohtaamisen jälkeen lappeenrantalaiset ovat kiinnittäneet Joensuun-ottelussa tunnin verran pelanneen kolumbialaisen keskikentän Nicolás Murcian sekä Jirko Sorsaa kirittämään FC LaPaa viime kaudella edustaneen maalivahdin Niko Pienmunnen. Aiemmin uutisoiduista vahvistuksista esimerkiksi nigerialaiskeskikenttä Jonathan Dunyinin sekä argentiinalaishyökkääjä Pablo Stupiskin liittymistä joukkueen mukaan on vielä odoteltu.

– PEPOa en ole montaa kertaa kohdannut, mutta ainakin joukkue on täynnä hyviä yksilöitä, ja viime kaudella Ykkösessä pelanneena se on laadukas, kokenut ja haastava vastus meille. Odotan, että lauantaista tulee vähintään yhtä kova vääntö kuin aikaisemmasta kotipelistä. Ottelusta on varmasti tulossa tiukka ja vauhdikas, Eetu Viitaniemi arvioi.

 

 

 

 

PEPO – JIPPO lauantaina 11.3. klo 17.30 Ukonniemi-areenalla, Imatralla

JIPPO toteuttaa ottelusta livestriimin. Katseluoikeus striimiin lähetetään ennen ottelun alkua JIPPOn kausikorttilaisille sähköpostitse, muut voivat ostaa sen viiden euron hintaan verkkokaupastamme.

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen