fbpx

JIPPOlla on huomenna edessään kevään viimeinen harjoitusottelu, kun joukkue matkaa PEPOn vieraaksi Lappeenrantaan. Klo 13.00 käynnistyvän pitkäperjantain ottelun tarkka pelipaikka on vaihtunut viikon aikana, ja näillä näkymin se pelataan Joutsenon raviradan tekonurmella.

Viime viikolla JIPPO pelasi harjoitusottelun Oulussa, jossa se kohtasi paikallisen Veikkausliigajoukkueen AC Oulun. Ulkokentällä talvisissa olosuhteissa pelatun ottelun alku oli vieraille haastava, ja ACO meni ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana johtoon Jake Dunwoodyn erikoistilannemaalilla. JIPPO sai kuitenkin pakkansa kasaan nopeasti ja oli lähellä tasoittaa jo avausjakson aikana. Lopulta reilun tunnin pelin jälkeen Aake Yletyinen jyräsi vastahyökkäykseen, hyödynsi ACO-maalivahti Calum Wardin mokan ja viimeisteli 1-1-tasoituksen. Vain muutama minuutti myöhemmin Yletyinen hankki rangaistuspotkun karattuaan oikealta Eetu Viitaniemen ja Jyri Kiurun näyttävän kombinaatiopelaamisen kautta läpi, ja Yoshiaki Kikuchi vei JIPPOn pilkulta johtoon. ACO nousi vartti ennen täyttä aikaa tasoihin ja ottelu päättyi 2-2.

– Pelasimme joukkueena hyvin. Joukkueemme arvot näkyivät, emmekä perääntyneet ollenkaan. Lopputulos oli hieman pettymys, koska meillä oli tosi hyvä mahdollisuus voittaa, toisella jaksolla JIPPO-hyökkäykseen vaihdettu Terrence Smith näkee.

Viime kaudella edustusjoukkueen runkomiehistöön toden teolla murtautunut tuulennopea hyökkääjä Terrence Smith on ollut kevättalven aikana jälleen näkyvästi esillä ja viimeistellyt pre-seasonin tähäastisissa otteluissa neljä maalia, joista kolme syntyi hattutempussa KuPS Akatemian verkkoon. Ykkösliigacupissa taskurakettimme tilastoihin jäi ulosajo KTP-ottelussa.

JIPPOn harjoituskausi lähenee siis loppuaan. Joukkue pelasi tammi-helmikuun aikana kotihallissaan viisi harjoitusottelua, joista se voitti kaikki murskaavalla maalierolla 21-3. Helmi-maaliskuussa joukkue pelasi neljä tasaista lohkovaiheen ottelua Ykkösliigacupia, jossa se jäi niukasti välierien ulkopuolelle, vaikka tappioita kertyi vain yksi. Vierastasapeli ykkösmiehistöllään pelannutta Veikkausliigajoukkuetta vastaan osoitti, että joensuulaiset alkavat olla varsin valmiita reilun kahden viikon päästä starttaavaan Ykkösliigakauteen.

– Hyviä pelejä ollaan pelattu harjoituskauden aikana. Se vähän harmittaa, kuinka aikaisin cup päättyi, mutta koen kyllä, että jokainen jätkä on jo valmiina tosipeleihin, Smith kertoo.

 

Vastassa nuorentunut lappeenrantalaisnippu

 

Perjantain ottelu on JIPPOlle toinen kohtaaminen PEPOn kanssa kuluvalla harjoituskaudella. Joukkueet mittelivät toisiaan vastaan Joensuu Hope Areenalla joulukuussa, kun kauteen 2024 valmistautuminen oli vasta alussa. Tuolloin kotijoukkue vei pelitapahtumia mielin määrin, mutta maalinteko oli hankalaa. Nuori JIPPO-laituri Atte Nuutinen rikkoi kuparisen viitisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppumista, mutta lisäajalla PEPO sai kuin varkain rangaistuspotkun, josta nuori PEPO-hyökkääjä Savva Rots iski taululle loppulukemat 1-1.

Aiempina kausina ulkomaalaisvahvistuksistaan tunnettu PEPO on nyt nuori ja paikalliseen osaamiseen luottava joukkue, jossa kokemusta edustavat ex-JIPPO-maalivahti Jirko Sorsa, laitapuolustaja Arttu Kotanen, keskikenttäpelaaja Alex Oikkonen sekä seuraikoni Markus Koistinen. Lilapaitojen uusista pelaajista merkittävää pelillistä panosta voidaan odottaa NJS:lle viime kaudella 12 maalia iskeneeltä hyökkääjältä Miro Salmiselta sekä ghanalaistoppari Derick Afeson Boatengiltä.

PEPO on seurana tiedottanut talven ja kevään harjoitusotteluistaan, tekemistään pelaajasopimuksista ja muistakin asioista vain harvakseltaan, joten joukkueen tilanne ja iskukyky ensi viikolla starttaavan Kakkosen kauden alla on pienoinen kysymysmerkki. Tammikuussa Tero Niemisen valmentama lappeenrantalaisjoukkue hävisi vieraissa MP:lle niukasti 1-0 ja helmi-maaliskuussa se voitti täksi kaudeksi Kakkoseen palanneen MyPan niin kotona (2-1) kuin vieraissakin (0-2). Perjantain JIPPO-ottelu lienee sille kenraaliharjoitus.

Viime kaudella Kakkosen ottelussa Lappeenrannassa hattutempun PEPOn verkkoon viimeistellyt Terrence Smith arvelee, että perjantain koitos tulee olemaan roolijaon osalta melko käänteinen viime lauantain AC Oulu -otteluun nähden.

– Voisi luulla, että roolit tulevat olemaan toisinpäin PEPOa vastaan, että meillä on enemmän pallonhallintaa ja PEPO prässää sitten enemmän. Jos pelaamme omien arvojemme mukaisesti, eiköhän me tulos saada sieltä sitten, “Tiko” uskoo.

 

 

 

 

PEPO – JIPPO perjantaina 29.3. klo 13.00 Lappeenrannassa

 

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen