fbpx

JIPPOn kausi jatkuu lauantaina toisella peräkkäisellä reissuottelulla, kun joukkue matkustaa Pallokerho Keski-Uusimaan vieraaksi Keravalle. Klo 16.00 Kalevan urheilupuiston tekonurmella käynnistyvästä ottelusta ei poikkeuksellisesti ole luvassa livestriimiä.

Kahdella voitolla Kakkosen kauden avannut JIPPO jäi viime lauantaina 0-0-tasapeliin FC Futuran vieraana Porvoossa. Ottelun ensimmäinen jakso oli varsin tasainen, mutta toisen jakson edetessä joensuulaiset ottivat hallinnan selvemmin itselleen. JIPPO sai Terrence SmithYoshiaki Kikuchi -kaksikon johdolla luotua riittävästi maalipaikkoja, mutta ruuti oli valitettavan märkää.

– Futura oli odotetunlainen vastustaja. Heillä oli mukana muutama lainapelaaja KäPasta, mutta se ei juuri tehnyt eroa. He saivat joitain maalipaikkoja ensimmäisellä jaksolla meidän puolustuslinjamme virheistä, mutta kokonaisuudessaan puolustimme hyvin. Emme olleet kuitenkaan parhaimmillamme, ja siksi jäimme tasapeliin. Meidän täytyy olla aggressiivisempia vastustajan boksissa. Olemme työstäneet sitä tällä viikolla, ja parannamme varmasti seuraavaan otteluun, JIPPO-toppari Victor Matheus lupaa.

Kahden voiton ja tasapelin myötä JIPPO on seitsemällä pisteellään Kakkosen A-lohkossa kolmen kierroksen jälkeen puhtaalla pelillä sarjaa johtavaa HJK Klubi 04:ää kaksi pistettä perässä. Viime viikonloppuna PEPOlle hävinnyt PK-35 kiilasi maalierolla JIPPOn ohi pelattuaan jo tämän viikon torstaina neljännen ottelunsa, jossa se nappasi voiton juuri Futurasta.

Viime kauden päätteeksi lohkon parhaaksi puolustajaksi äänestetty Victor Matheus palasi Joensuuhun epäonniselta Andorran-reissultaan vajaat kaksi kuukautta sitten. Koko vuoden ensimmäiset ottelunsa JIPPOn harjoituskauden lopussa huhtikuussa pelanneen brassin otteissa ei pelituntuman vähäisyydestä ole näkynyt häivähdystäkään, vaan huippukuntoinen toppari on päälliköinyt puolustuksessa kauden ensimmäisissä otteluissa vähintään yhtä korkealla tasolla kuin viime syksynäkin. Huippuvire on seurausta kovasta työstä.

– Jalkapallo on elämäni, ja kuten sanoin sopimukseni julkaisun yhteydessä, aion antaa tällä kaudella kaikkeni JIPPOlle. Olen tehnyt näiden viikkojen aikana ylimääräisiä harjoituksia ja todella keskittynyt ruokavaliooni, kehooni ja mieleeni, että voisin pitää lupaukseni siitä, että tekisin kaikkeni kentällä ja sen ulkopuolella. JIPPOn lisäksi koko kaupunki ansaitsee sen minulta, enkä hyväksy itseltäni vähempää kuin täydellisyyttä ja hikoilua sen eteen, Victor paaluttaa.

 

Vastassa uudistunut PKKU

 

Edellisinä kausina täpärästi Kolmoseen putoamiselta välttynyt Pallokerho Keski-Uusimaa yllätti viime kaudella kaikki, pysyen kärkikastin vauhdissa pitkälle kesään asti. Lopulta liigalegenda Rami Hakanpään jo kaudesta 2016 alkaen luotsaaman nuoren joukkueen paukut loppuivat, ja se valahti jatkopelien ulkopuolelle sijoittuen lopulta kuudenneksi.

Useampi PKKU:n viimekautisista avainpelaajista on jättänyt Keravan taakseen, mutta joukkue sai haalittua täksi kaudeksi myös laadukkaita vahvistuksia. PKKU:n kirkkain tähti on 23-vuotias keskikenttäpelaaja Teemu Jäntti, joka palasi kauden alkaessa yllättäen kasvattajaseuraansa pelattuaan viiden edellisen kauden aikana liki 80 liigaottelua FC Lahden ja Tampereen Ilveksen paidassa. Laatupelaaja on myös laitahyökkääjä Noah Kaijasilta, joka jäi viime kaudella PK-35:n Ykkösen joukkueessa vähälle vastuulle. Uusista pelaajista mainittakoon vielä HJK:n organisaatiosta lainattu 18-vuotias hyökkääjälupaus Yllson Lika, joka on vaikea pidettävä puolustukselle kuin puolustukselle.

Uusien vahvistusten lisäksi PKKU:n avainpelaajia ovat puolustajat Jaakko Rantanen ja Roni Mäkilä, laitahyökkääjä Oscar Dahlfors sekä keskikentän Eero Korpela ja Samuel Tiainen. Viime kaudella joukkueen kapteenina toimineen Robin Källmanin lähdettyä Ykkösen JäPS:iin on nuorella Eliel Liimataisella isot saappaat täytettävänään joukkueen uutena ykkösmaalivahtina.

 

Toni Tahvanainen ja Miro Turunen osuivat viime kaudella PKKU:n verkkoon. (kuva: Mikko Kalavainen)

 

PKKU avasi kautensa huhtikuun lopussa 1-1-kotitasapelillä PPJ:tä vastaan. Pisteet olivat jo matkaamassa Helsinkiin, mutta PKKU:ta koko aikuisikänsä edustanut 27-vuotias keskikenttäpelaaja Akseli Haapalainen viimeisteli rangaistuspotkusta tasoituksen 90. minuutilla.

Toisella kierroksella PKKU kohtasi kotikentällään FC Futuran. Viime kaudella seitsemän maalia joukkueelle iskenyt laitahyökkääjä Oscar Dahlfors puski kulmapotkusta keravalaiset johtoon, mutta Futura tuli tasoihin ja ohi taukovihellyksen molemmin puolin syntyneillä maaleilla. Teemu Jäntti laukoi vajaan tunnin kohdalla vapaapotkusta PKKU:lle 2-2-tasoituksen, ja ottelu näytti jo päättyvän tasapeliin. Toppari Ardiol Musa vei PKKU:n kuitenkin lisäajalla 3-2-johtoon, ja vaihtopelaaja Jermu Virtanen kaunisteli keravalaisten voittolukemia vielä 4-2:een.

PKKU pelasi viime lauantaina kauden ensimmäisen vierasottelunsa, kun se kohtasi Vantaalla Tikkurilan Palloseuran. Keravalaiset johtivat ensimmäisen jakson jälkeen 0-2 Noah Kaijasillan ja toisen juoksuvoimaisen laitapelaajan Tegra Mukunan maaleilla, ja Kaijasilta lisäsi heti toisen jakson alussa toisella maalillaan PKKU:n johtoa 0-3:een. Se ei kuitenkaan riittänyt, sillä sarjanousija TiPS takoi toisen jakson edetessä kolme maalia, ja PKKU:n varmalta näyttänyt voitto suli 3-3-tasapeliksi.

PKKU on sarjataulukossa yhden voiton ja kahden tasapelin myötä neljäntenä kaksi pistettä JIPPOa perässä.

– PKKU oli viime kaudella vaikea vastustaja meille, sillä se parkkeerasi bussin, josta oli vaikeaa päästä läpi. Etenkin, koska vahvuutemme viime kaudella oli transitiopelaaminen. Odotan tasokasta ottelua, mutta kuten olen sanonut ennenkin, jos pystymme pelaamaan parhaalla tasollamme, meidän ei tarvitse välittää vastustajasta tai sen pelaajista. Keskitymme omaan tekemiseemme, ja teemme läpi tämän viikon kovasti töitä, että lauantain ottelusta tulisi meille helpompi, Victor Matheus kertoo.

 

Keskinäiset ovat olleet tuloksellisesti tasaisia

 

JIPPOn ja PKKU:n viime kauden kohtaamisissa kumpikin joukkue voitti oman kotiottelunsa. Kesäkuun puolivälin jälkeinen kotiottelu JIPPOa vastaan huipensi PKKU:n loistavan alkukauden, sillä se oli keravalaisille neljäs peräkkäinen voitto. Kotijoukkue meni jo viiden minuutin pelin jälkeen johtoon, kun Sebastian Kamaran matala laukaus kimposi Victor Matheuksen jalasta JIPPO-kassari Pyry Piiraisen selän taakse. JIPPO otti tämän jälkeen ohjat, mutta PKKU puolusti uhrautuvasti ja blokkasi laukauksen toisensa perään. Näin alkuhetkien maali jäi ottelun ainoaksi.

Joensuussa joukkueet kohtasivat syyskuussa, jolloin JIPPO oli karannut sarjataulukossa jo kauaksi keravalaisten edelle. Maalittoman avausjakson jälkeen Miro Turunen vei kauden viidennellätoista maalillaan JIPPOn johtoon 54. minuutilla, ja kymmenisen minuuttia myöhemmin Toni Tahvanainen ampui paluupallosta taululle 2-0-lukemat PKKU-maalivahdin torjuttua Turusen rangaistuspotkun eteensä. Kahdeksan minuuttia ennen täyttä aikaa PKKU iski puskista kavennusmaalin JIPPOn triplavaihdon jälkeen, mutta keravalaisten loppukiri jäi siihen.

Joukkueet ovat kohdanneet vain kaksi kertaa ennen viime kautta, ja molemmat noista kohtaamisista Kakkosen A-lohkossa kaudella 2018 päättyivät tasatuloksiin. PKKU:n kotiottelu pelattiin alkukaudesta, ja se päättyi 1-1 Robbie Azodon vietyä keravalaiset johtoon ottelun alussa ja Miko Mäkirinteen tasoitettua toisella jaksolla. JIPPOn kotiottelu heinäkuussa alkoi myös keravalaisten komennossa, sillä Hedi Khayat vei PKKU:n 0-1-johtoon. Mäkirinne tasoitti taas, ja Jere Kähkönen käänsi lukemat JIPPOlle 2-1. Voitto kuitenkin mureni kymmenen minuuttia ennen loppua, kun PKKU sai rangaistuspotkun Tuomas Kettusen lopulta ulosajoon johtaneesta rikkeestä, ja Milo Jung löi taululle 2-2.

Sauli Kettunen ja Miika Vainikainen ovat ainoat joensuulaisten nykyjoukkueen pelaajat, jotka kohtasivat PKKU:n JIPPO-paidassa kaudella 2018. PKKU:n kauden 2018 joukkueesta on jäljellä enää päävalmentaja Hakanpää.

 

 

 

 

 

PKKU – JIPPO lauantaina 20.5. klo 16.00 Kalevan urheilupuistossa, Keravalla

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen