fbpx

Huomenna se viimein alkaa, Ykkösliiga vuosimallia 2024! JIPPO matkustaa avauskierroksella kauas Saloon asti, jossa se kohtaa Salon Palloilijat. Salon urheilupuiston tekonurmella pelattava ottelu vihelletään käyntiin klo 16.00, ja sitä voi seurata kotikatsomoista Ruudun kautta.

JIPPO pelasi kenraaliharjoituksensa jo toissa viikolla, jolloin se nujersi Kakkoseen valmistautuneen PEPOn vieraskentällä 2-4 kokoonpanoon palanneen Anton Eerolan maalattua kahdesti ja Atte Nuutisen ja Veeti Piiparisen kerran. Kaikkiaan punapaidat pelasivat harjoituskaudella Ykkösliigacup mukaan lukien yksitoista ottelua, joista joukkue voitti kuusi, pelasi neljä tasan ja hävisi yhden maalierolla 33-12. Harjoituskauden paras maalintekijä oli Aake Yletyinen viidellä maalillaan, ja neljään maaliin ylsivät Yoshiaki Kikuchi, Jyri Kiuru sekä Terrence Smith. Neljän maalinsa lisäksi kaksi maalisyöttöä kevättalven otteluissa kerännyt Kikuchi on tyytyväinen harjoituskauden antiin.

– Mielestäni pre-season meni meiltä hyvin. Vaikka kokoonpanoamme heikensivät monet loukkaantumiset, pystyimme silti saavuttamaan hyviä tuloksia. Mikä tärkeintä, harjoittelimme todella kovaa ja selviydyimme siitä hyvin, Yoshi kertoo.

Nyt harjoituskausi jää taakse ja tosipelit koittavat ryminällä. JIPPOlla on sarja-avauksen jälkeen edessä kaksi kahden ottelun viikkoa, ja kaiken kaikkiaan joukkue pelaa viisi seuraavaa ottelua (mukaan lukien ensiviikkoinen FC Hakan kohtaaminen Suomen Cupissa) vain kuudentoista päivän sisällä. Yoshi korostaa joukkueen yhtenäisyyden ja periksiantamattoman asenteen merkitystä härkäviikkojen aikana.

– Edessä on kovat ajat. Noin monen ottelun aikana ehtii varmasti sattua ja tapahtua, eivätkä kaikki pelaajat ole jokaisessa ottelussa käytettävissä. On tärkeää, että kentälle nimettävät yksitoista pelaajaa sekä vaihtopenkki antavat sataprosenttisen panoksensa jokaisessa ottelussa. Uskon, että olemme kaikki tärkeitä palasia joukkueessamme ja pystymme selviytymään haasteista yhdessä.

JIPPO lähtee otteluruuhkaa kohti hieman parantuneessa terveystilanteessa, eli varmoja poissaolijoita ei ole enää montaa. Yoshi uskoo, että lauantain ottelusta viime kaudella seitsemänneksi Ykkösessä sijoittunutta SalPaa vastaan tulee tiukka koitos, jossa kaksinkamppailuja paremmalla prosentilla voittava joukkue on vahvoilla.

– SalPa ei ole minulle entuudestaan tuttu joukkue. Luotan kuitenkin siihen, että jos pystymme toistuvasti voittamaan yksittäisiä kaksinkamppailuja, hyvät tulokset seuraavat ja saamme loistavan alun kauteen.

 

Ottelua isännöi täysin uusi vastustaja

 

Vuonna 1956 perustettu Salon Palloilijat on JIPPOlle vastustajana täysin uusi tuttavuus. Syksyllä 2001, jolloin JIPPO perustettiin, ex-matkapuhelinkaupungin ylpeys putosi Kakkoseen, jossa se pelasi yhtäjaksoisesti syksyn 2022 sarjanousuun asti. Joensuun ja Salon melko vastakkaisista sijainneista kartalla johtuen JIPPO ja SalPa ovat Kakkosessa olleet aina eri lohkoissa. SalPa pelasi viime kauden Ykkösessä nousijan statukseen nähden vähintäänkin kelvollisesti sijoittuen kahdentoista joukkueen sarjassa seitsemänneksi, mutta antoi silti päävalmentajalleen Tero Suonperälle potkut syyskuussa kesken alemman jatkosarjan.

Tällä kaudella ”Joutsenlaumaa” valmentaa KäPasta siirtynyt espanjalainen Jordi Aluja, joka on muovannut aiemmin väkevään puolustuspeliin ja pitkiin palloihin perustunutta SalPan pelitapaa aggressiivisen pallonhallintapelin suuntaan. Harjoituskaudella prosessi on odotetustikin näyttänyt vielä hieman keskeneräiseltä, ja SalPan otteet sarjakauteen valmistavissa otteluissa ovat ailahdelleet. Se sijoittui Ykkösliigacupin A-lohkossa neljänneksi kerättyään neljä pistettä neljästä ottelusta. Maalis-huhtikuun harjoitusotteluissa SalPa pelasi kotonaan tasapelit Veikkausliiganousija EIF:n (1-1) ja PK-35:n (2-2) kanssa, mutta hävisi vieraissa Ykkösen HJK Klubi 04:lle rumasti 4-0.

SalPan kapteenina toimii erikoistilannespesialistinakin tunnettu kookas toppari Joonas Meura, jonka ohella joukkueen isokokoisen puolustuspään avainpelaajiin lukeutuvat liki kaksimetrinen nigerialaistoppari Michael John, monipuolinen ja pallovarma puolustaja Frans Grönlund sekä kenties koko sarjan meritoitunein maalivahti, 70 Veikkausliigaottelua pelannut ja TPS:n ykkösveskarina edelliset kaudet torjunut Jere Koponen. Koposen ohella SalPa hankki täksi kaudeksi TPS:stä monipuolisen ja hyökkäysvoimaisen laitapuolustajan Severi Pöysän.

Kesken viime kauden joukkueeseen liittynyt kokenut ghanalainen Thomas Agyiri ja nuori, teknisesti taitava Aleksi Jännes ovat saaneet keskikentälle täksi kaudeksi seuraa HIFK:n luottopelaajiin viime kaudella kuuluneesta Julius Järvisestä, juoksuvoimaisesta japanilaisesta Koki Miyamotosta sekä Huuhkaja-legenda Teemu Tainion pojasta, hyökkäysorientoituneesta keskikenttäpelaajasta Maximus Tainiosta. SalPan uudistuneen hyökkäyspään avainpelaajia ovat seuran omat kasvatit, räjähtävän nopea laitahyökkääjä Oskari Jakonen sekä tämän pikkuveli, maaliahne kärkimies Olli Jakonen. Jakosten ohella tehoja odotetaan kahdelta nuorelta ghanalaisvahvistukselta: FC Honka/Akatemiasta tulleelta röyhkeältä kärjeltä Baba Harunalta ja SJK:sta lainasopimuksella SalPaan liittyneeltä Kwame Otulta.

 

JIPPOn huhtikuun otteluohjelma

 

la 13.4. 16:00 SalPa JIPPO Salo
ti 16.4. 18:00 JIPPO FC Haka Mehtimäki, Joensuu
la 20.4. 16:00 JIPPO KTP Mehtimäki, Joensuu
ke 24.4. 18:30 MP JIPPO Mikkeli
su 28.4. 18:30 JIPPO FF Jaro Mehtimäki, Joensuu

Kaikkiin kotiotteluihin saa jo lippuja verkkokaupastamme!

 

 

 

SalPa – JIPPO lauantaina 13.4. klo 16.00 Salon urheilupuiston tekonurmella

Ottelua voi seurata kotikatsomoista suorana Ruudun selostetusta lähetyksestä. Suora linkki otteluun: https://www.ruutu.fi/stream/4521111

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen