JIPPO kohtasi lauantaina lounasaikaan pelatussa harjoitusottelussa MP:n Mikkelin jalkapallohallissa. Ykkösen kauteen valmistautuva MP oli ottelussa JIPPOa parempi lukemin 3-1, vaikka keltapaidat johtivatkin tauolla ottelua Terrence Smithin tekemällä maalilla. Isäntäjoukkue iski kolmesti toisella jaksolla erikoistilanteista, joten JIPPO joutui kärsimään talvikauden ensimmäisen tappion.

Avauskokoonpano: Piirainen; Malinen – Kela – Viitaniemi – Tykkyläinen; Partanen – Watanabe (testipelaaja) – Saarenkunnas – Yletyinen; Vainikainen – Smith

Lisäksi JIPPOlta kentälle pääsivät Eemil Tanninen, Sauli Kettunen, Veeti Piiparinen ja Niko Niemeläinen.

1. Puoliaika

Avausjakson alku mentiin kentällä MP:n hallinnassa. JIPPOlla oli vaikeuksia saada omaa pallollista peliään pyörimään, ja MP piti enemmän pelivälinettä hallussaan. JIPPO-maali säilyi kuitenkin puhtaana. Esimerkiksi aivan rangaistusalueen rajalta tulleen matalan vapaapotkun Pyry Piirainen poimi hyppysiinsä varmasti. Muutama minuutti tämän jälkeen Piirainen torjui MP:n lähentelyn oikealta laidalta kulmapotkuksi. Jakson puolen välin tienoilla JIPPO alkoi saamaan pelin juonesta kiinni, ja pääsi rakentelemaan hyökkäyksiä. Vaarallisia maalipaikkoja ei tosin montaa tullut, mutta niistä keltaiset rankaisivatkin käytännössä 100% teholla. 26. minuutin kohdalla Eetu Viitaniemi laittoi pitkän keskityksen kohti Smithiä, joka pudotti pallon Miika Vainikaiselle. Pallo vasempaan laitaan, josta lopulta Nuutti Tykkyläinen laittoi lonkan korkuisen keskityksen maalille, jossa Tico oli ohjaamassa pallon taidokkaasti maaliin. Loppu puoliaika mentiin JIPPO-merkkisesti, mutta kunnon maalipaikat lisämaaleihin olivat vähissä.

2. Puoliaika

Toinen puoliaika oli joensuulaisittain vaikea. MP survoi tasoituksen kulmapotkusta vain parin pelin minuutin jälkeen. Tästä meni vajaat kymmenen minuuttia ja mikkeliläiset saivat parikin kulmapotkua perätysten, joista jälkimmäisestä tuli ottelun voittomaali. JIPPOn maalipaikat olivat kortilla myös toisella jaksolla. Paras laukaus noin vartti ennen loppua meni yli maalin lähietäisyydeltä. Muutamaa minuuttia ennen loppua MP sai vielä rangaistuspotkun ja tästä kosmeettisen 3-1 maalin.

Nyt JIPPO vetäytyy harjoituspelien osalta parin viikon tauolle. Sarjakauteen valmistautuminen jatkuu ottelulla LehPaa vastaan sunnuntaina 2.4. Hope Areenalla.

Seuraava harjoitusottelu: JIPPO-LehPa  I  su 2.4. klo 12:15  I  Hope Areena

Hieman reilun kuukauden kuluttua alkavaan Kakkosen kauteen pääset parhaiten mukaan ostamalla kausikortin verkkokaupastamme! Älä myöskään unohda uutta vapaa-ajan vaatemallistoamme.

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen