fbpx

JIPPO päätti harjoituskautensa komeaan voittoon FC Vaajakosken vieraana Jyväskylän Comets’ Parkilla pelatussa ottelussa lauantaina. Maaleista vastasivat keltapaitojen osalta Victor de Paula, Tico Smith, Toni Tahvanainen sekä heti debyyttiottelussaan Yoshiaki Kikuchi.

Avaus: Piirainen; Viitaniemi – de Paula – Kela – Tykkyläinen; Watanabe (testipelaaja) (38′ Kettunen) – Saarenkunnas (62′ Vainikainen) – Kikuchi; Yletyinen (62′ Tanninen) – Smith (46′ Tahvanainen) – Niemeläinen

Penkki: Oikarinen, Lehkonen Juurinen, Partanen

1. Puoliaika

Ensimmäinen jakso oli tasaista ja ajoittain vauhdikastakin kamppailua, jossa molemmat joukkueet hyödynsivät maalipaikkansa melko hyvällä prosentilla. Isännät pääsivät heti avausminuutilla laittamaan vaarallisen keskityksen JIPPOn maalin eteen, mutta hyökkääjä ei saanut tähän jalkaansa väliin. Tämän jälkeen ei vaarallisia tilanteita JIPPOn maalilla nähty pitkään aikaan, kun keltaiset ottivat pelin hallinnan itselleen. 20. minuutilla vasemmalta tulleen kulmapotkun jälkeen pallo ajautui oikeaan laitaan Nuutti Tykkyläiselle, jonka keskitys löysi rangaistusalueelta Santeri Saarenkunnaksen pään. Sane jatkoi pallon päällään de Paulalle, joka puski JIPPOn johtoon. Muutamaa minuuttia myöhemmin Niko Niemeläinen katkaisi FCV:n puolustajan syötön keskialueella ja laittoi Ticon läpiajoon. Varma viimeistely oikeaan alakulmaan, 0-2. Sama mies oli tehdä vielä myöhemmin läpiajosta toisen, mutta maalivahti venytti näppinsä eteen kovan laukauksen tielle. FCV sai kavennusmaalin jakson viimeisestä tilanteesta, kun pallo jäi vapaapotkun jälkeen pyörimään JIPPOn rangaistusalueelle.

2. Puoliaika

JIPPO aloitti maalinteon toisella jaksolla jo parin minuutin jälkeen, kun kentälle vaihdettu Toni Tahvanainen ehti FCV:n puolustajan tiputukseen ensimmäisenä ja juoksi läpiajoon ja maalintekoon. Peli eteni tämän jälkeen FCV:n hallinnassa ja se sai luotua maalipaikkoja, joskaan ei pystynyt niitä menestyksekkäästi hyödyntämään. JIPPOkin sai tilaisuuden päivän neljänteen maalin 59. minuutilla, kun pallo vietiin pilkulle FCV:n puolustajan kaadettua Aake Yletyisen rangaistusalueella. Tällä kertaa FCV:n maalivahti kuitenkin torjui Yoshiaki Kikuchin vasemmalle suuntautuneen yrityksen. FCV sai kavennusmaalinsa noin kymmenen minuuttia ennen loppua, kun erikoistilanteen jälkeen rangaistusalueelle laitettu keskitys jatkettiin maaliin. Muutaman minuutin päästä tästä Kikuchi asettui laukomaan vapaapotkua noin 17 metristä. Laukaus upposi komeasti maalin vasempaan reunaan ja näin ollen sinetöi JIPPOn 2-4 voiton.

Harjoituskaudella JIPPO pelasi seitsemän ottelua, joista se voitti viisi, hävisi yhden ja pelasi yhden tasapelin. Maaliero oli 17-8. Ensi lauantaina aletaan pelamaan pisteistä, kun Kakkonen vihdoin alkaa! JIPPO avaa kauden Klaukkalassa NJS:aa vastaan kello 17:00 alkavassa ottelussa. Ensimmäinen Kakkosen kotipeli on vuorossa PEPO:a vastaan lauantaina 6.5., mutta vielä sitä ennen isännöidään Veikkausliigassa pelaavaa FC Lahtea Suomen Cupin kolmannella kierroksella. Tuon ottelun ajankohta tarkentuu myöhemmin.

Seuraava ottelu: NJS-JIPPO  I  22.4. klo 17:00  I  Klaukkala

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen