Kotiotteluiden osalta JIPPOn viimeinen harjoitusottelu pelattiin palmusunnuntaina Joensuun Hope Areenalla. Vastaan asettui Kolmosen kauteen valmistautuva yhteistyöseura LehPa. JIPPO voitti ottelun odotetusti selkein 4-0 lukemin. Maaleista vastasivat Santeri Saarenkunnas kahteen kertaan, Eetu Viitaniemi sekä rangaistuspotkusta Sauli Kettunen.

Avaus: Piirainen; Viitaniemi – de Paula – Kela – Tykkyläinen; Saarenkunnas – Watanabe (testipelaaja); Tanninen – Niemeläinen – Yletyinen; Tahvanainen

Vaihdosta kentälle tulivat toisella jaksolla maalivahti Erkka Oikarinen, Jens Harju, Miika Vainikainen, Sami Aho, Sauli Kettunen, Veeti Piiparinen, Joona Malinen, Atte Nuutinen ja Jere Juurinen.

1. Puoliaika

Vaikka kolme ottelun neljästä maalistä nähtiinkin viimeisen vartin sisällä, otti JIPPO pelivälineen hallinnan heti alkumetreillä eikä luovuttanut sitä vastustajalleen kuin hetkittäin. LehPa puolusti tiiviisti omaa maaliaan, mutta muutamia maalipaikkoja JIPPO onnistui luomaan ottelun alusta alkaen. Aake Yletyisen matala alakulmaan suuntautunut laukaus meni seitsemän minuutin kohdalla kulmapotkuksi maalivahdin torjunnasta, samoin Niko Niemeläisen vapaapotku noin 25 metristä vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin. Puolen tunnin kohdalla mainion ottelun pelannut Viitaniemi löysi rangaistusalueelta Saarenkunnaksen, joka viimeisteli ottelun avausmaalin. LehPallakin oli omat paikkansa, mutta Klaus Nevalaisen viimeistely-yritykset noin kymmenen minuutin kohdalla sekä juuri ennen taukoa menivät ohi ja yli maalin.

2. Puoliaika

JIPPO jatkoi toisella jaksolla siitä mihin ensimmäisellä jaksolla jäi: se piti palloa ja väsytti tiiviisti puolustanutta LehPaa, joka puolestaan kyttäsi vastaiskupaikkoja. Saarenkunnas oli tehdä jo jakson alussa päivän toisen täysosumansa, mutta Sane ei aivan saanut tarpeeksi voimaa puskuunsa. Keskityksen tähänkin tarjoili Vinski Viitaniemi. Seuraavaa maalia saatiin odotella 75. minuutille asti, kun LehPa varjeli omaa maaliaan siihen saakka varsin sisukkaasti. Nuutti Tykkyläisen korkea nappikeskitys vasemmalta laidalta löysi takatolpalta Viitaniemen, joka liukui pallon maaliin. Ottelun kaksi viimeistä maalia nähtiin viimeisen kympin aikana. Ensin Sauli Kettunen laukoi Viitaniemen hankkiman rangaistuspotkun varmasti vasempaan alakulmaan ja paria minuuttia myöhemmin JIPPO sahasi LehPan puolustusmuodon osiin. Saarenkunnaksella oli helppo työ viimeistellä Kettusen syötöstä ottelun loppulukemat 4-0:aan. Tauolla JIPPO-maalille vaihdettu Erkka Oikarinen sai olla varsin rauhassa toisen jakson ajan jouduttuaan venymään tosissaan vain kertaalleen pallon eteen jakson loppupuolella.

Ottelu oli siis JIPPOn viimeinen kotiottelu ennen lauantaina 6.5. pelattavaa kotiavausta. Seuraava ottelu on lauantaina 15.4., kun kenraaliharjoituksessa ennen Kakkosen kautta vastaan asettuu vieraskentällä FC Vaajakoski. Tästä viikko ja Kakkonen pyörähtää vauhtiin JIPPOn osalta Nurmijärvellä NJS:aa vastaan.

Mikäli kausikortti on vielä jostain syystä ostamatta, on siis hyvää aikaa käydä ostoksilla verkkokaupassamme!

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen