JIPPOn ja PEPOn välinen talven toinen harjoitusottelu pelattiin lauantaina Imatralla. Joensuulaiset veivät nimiinsä kauden ensimmäisen kohtaamisen, mutta tällä kertaa pelattiin tasapeli 3-3 lukemin. JIPPOn jalkojen ollessa vielä bussissa PEPO livahti ottelun ensimmäisellä vartilla 2-0 johtoon, mutta punaiset kirivät johdon kiinni ja menivät ohikin vielä ennen taukoa. Isäntien lopun tasoituksen myötä ottelu päättyi 3-3. Ottelussa pelattiin kaksi 40 minuutin jaksoa.

Avauskokoonpano: Oikarinen; Viitaniemi – Kela – Saarenkunnas – Tykkyläinen; Partanen – Watanabe (testipelaaja) – Kettunen – Smith; Tahvanainen – Yletyinen

Lisäksi JIPPOlta kentälle pääsivät Veeti Piiparinen, Miika Vainikainen ja testissä olleet Mohammed Bakkar ja Endrit Rrustemi.

1. Puoliaika

Ottelun alku oli JIPPOlle vaikea, sillä isännät määräsivät pelin tahdin ensimmäisten 15 minuutin aikana ja tuossa ajassa ehti tulla pari maaliakin. Ensimmäinen tuli vasemmalta laidalta tulleen matalan keskityksen päädyttyä rangaistusalueella olleelle PEPO-pelaajalle ja toinen vastustamattomasti suoraan vapaapotkusta. Pikkuhiljaa näiden maalien jälkeen vieraat alkoivat saamaan otetta pelistä ja ensimmäisen puoliajan jälkimmäinen puolisko mentiinkin JIPPO-hallinnassa. Punaisilta Toni Tahvanainen aloitti takaa-ajon, kun Aake Yletyinen pääsi palloon keskialueella ja syötti Tahviksen läpiajoon tarkalla syötöllä PEPO-pelaajien välistä. Tasoitusmaalin reilun puolen tunnin pelin jälkeen viimeisteli puolestaan Yletyinen rangaistusalueelta. Terrence Smith teki tähän maaliin vasemmalta laidalta komean esityön. Hienoa katseltavaa oli myöskin vieraiden johtomaali ennen taukoa. Smith nosti pallon lähes puolesta kentästä ohi maaliltaan ulos tulleen ex-JIPPO-veskari Jirko Sorsan. Tico meinasi iskeä vielä toistamiseen juuri ennen taukovihellystä, muttei aivan ylettynyt palloon maalin edessä.

2. Puoliaika

Jälkimmäinen jakso ottelusta oli tapahtumiltaan huomattavasti edeltäjäänsä vaatimattomampi. Jakso oli tasaista vääntöä, jossa molemmilla oli omat hallintajaksonsa, mutta radikaaleja maalipaikkoja ei montaa nähty. JIPPO puolusti sinnikkäästi johtoaan viimeminuuteille asti, mutta lopussa PEPO pääsi iskemään illan kolmannen maalinsa. Lilat saivat parikin kulmapotkua perätysten, joista toisen jälkitilanteesta pallo kimposi hieman onnekkaastikin JIPPO-maaliin viitisen minuuttia ennen loppua.

Seuraava harjoitusottelu on edessä ensi viikonloppuna. Silloin pelataan taas vieraissa, kun JIPPOn bussi matkaa lauantaina päämajakaupunkiin eli Mikkeliin Ykkösen kauteen valmistautuvan MP:n vieraaksi. Ottelu alkaa jo kello 12:15.

Seuraava kotiharjoitusottelu: JIPPO-LehPa  I  su 2.4. klo 12:15  I  Hope Areena

Hieman reilun kuukauden kuluttua alkavaan Kakkosen kauteen pääset parhaiten mukaan ostamalla kausikortin verkkokaupastamme! Älä myöskään unohda uutta vapaa-ajan vaatemallistoamme.

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen