JIPPO jatkoi harjoitusotteluitaan perjantaina iltapäivällä, kun viime kaudella Kakkosen C-lohkossa neljänneksi tullut KuPS Akatemia vieraili Joensuussa. Viime sunnuntain tapaan JIPPO piti langat käsissään käytännössä koko ottelun ajan ja latoi taululle loppulukemat 7-0 (5-0). Maalinteossa onnistuivat Terrence Smith kolmesti, Aake YletyinenYoshiaki KikuchiAtte Nuutinen ja toistaiseksi ilman sopimusta oleva Eeli Kinnunen.

Avaus: Piirainen; Forss – Haataja – Kohonen (ei sop.) – Tykkyläinen; Junnosuke – Kinnunen (ei sop.) – Kikuchi; Kiuru (ei sop.) – Yletyinen – Smith

Vaihdot: 50′ Kiuru, Forss, Kinnunen <–> Ohashi (ei sop), Tanninen, M. Vainikainen (ei sop.)

72′ Kikuchi <–> Saarenkunnas (ei sop.)

76′ Smith, Yletyinen <–> Nuutinen, Piiparinen (ei sop.)

85′ Haataja, Junnosuke <–> Erguner, Laitila (ei sop.)

1. jakso

Vierailijat loivat ottelun alussa paremmat maalipaikat ja olivat aavistuksen isäntiä terävämpänä ensiminuuteilla. Pyry Piirainen torjui kuitenkin maalilla vieraiden puolittaisen läpiajon kulmaksi kuuden minuutin jälkeen. Toinen vähän vastaavanlainen tilanne vasemmalta laidalta meni reilusti yli maalin 20 minuuttia myöhemmin. JIPPO loi ensimmäisen vartin potentiaalisimmat maalipaikat vasemmalta laidalta, mutta Jyri Kiurun laukaus kohosi maalin yli ja toinen laukaus hetkeä aiemmin osui pelaajamuuriin.

Jos jakson ensimmäinen puolisko mentiin tasaisissa merkeissä, oli jälkimmäinen puolisko isäntien ilotulitusta. 22. minuutilla JIPPO katkaisi vieraiden hyökkäyksen ja iski nopeasti vastaan. Pallo keskiympyrässä Smithin jalasta vapauttavalla syötöllä Aake Yletyiselle, joka nosti pallon yli maalivahdin, 1-0. 26. minuutilla KuPSin pelaaja kokeili Piiraisen hereillä oloa, ja hereillähän mies oli. Pallo pelattiin tämän jälkeen näppärästi vieraiden prässin ohi ja Smithille täyteen vauhtiin vasemmalla laidalla. Maalivahti torjui Tikon laukauksen tämän rintaan, josta pallo kimposi maaliin, 2-0. Hetkeä myöhemmin Yoshin 20 metristä antama vapaapotku löysi Niklas Haatajan takatolpalta, pallo maaliin mutta Haataja oli ehtinyt paitsion puolelle. 34. minuutilla Eeli Kinnunen katkaisi vieraiden maalivahdin pelin avauksen. Keskitys saman miehen jalasta lähes päätyrajalta löysi rangaistusalueelta Kikuchin, joka laukoi pallon maaliin, 3-0. Tästä ei mennyt kuin muutama minuutti, kun punaiset riistivät pelivälineen jälleen keskialueella vieraiden rakennellessa hyökkäystä. Pallo Yletyisen jalasta Tikolle, joka viimeisteli päivän toisen osumansa, vaikka maalivahti jalkaa väliin saikin – 4-0. Jakson viimeinen osuma nähtiin 40. minuutilla. Lassi Forss löysi syötöllään hyvän pystyliikkeen tehneen Kinnusen, joka viimeisteli varmasti, 5-0.

Vielä aivan jakson lopussa luotiin maaliodottamaa molempien maalien edustoilla, mutta vieraiden yritys hyvästä paikasta kohosi metrin yli maalin ja isäntien maalipaikan maalivahti sai torjuttua kulmaksi.

2. jakso

Toinen jakso alkoi myös KuPSin luodessa parikin kohtalaista maalipaikkaa Piiraisen maalille. Tämän jälkeen pelin virtaus alkoi isossa kuvassa hiljalleen siirtyä isännille. Tällä kertaa JIPPO tuntui saavan useista vaihdoista lisävirtaa. Etenkin vajaan tunnin kohdalla kentälle tulleet testimies Yusei Ohashi ja Eemil Tanninen löysivät toisensa useaan otteeseen oikealla laidalla.

65. minuutilla Tanninen havaitsi Ohashin oikealla laidalla, joka puolestaan laittoi nappisyötön maalin eteen, mistä Tiko täppäsi pelivälineen kuudennen kerran maaliin. Hetkeä tätä aiemmin Ohashi-Tanninen -duo tarjoili pallon maalin eteen Yletyiselle, mutta tähän keltapaitainen puolustaja ehti juuri ja juuri väliin. Maalista kului noin viitisen minuuttia, kun Tannista kopsautettiin sääreen rangaistusalueella rikkeen arvoisesti. Nuorukainen itse asteli laukomaan rangaistuspotkua, jonka KuPSin maalivahti kuitenkin torjui. Viitisen minuuttia ennen loppua JIPPO rakensi tilanteen toiselle jaksolle tyypilliseen tapaan oikealta laidalta vaihdosta kentälle tulleiden pelaajien toimesta. Santeri Saarenkunnas löysi oikealta laidalta vaihdosta kentälle tulleen Veeti Piiparisen, jonka matala keskitys tavoitti rangaistusalueelta Atte Nuutisen. Tämä ei huippumaalipaikastaan erehtynyt ja pallo vielä kertaalleen KuPS-maaliin.

– Pelin alku oli hiukan hakemista, mutta peli myös kehittyi läpi ottelun, ja se on positiivinen asia ottaen huomioon myös ottelussa tehdyt yhdeksän vaihtoa. Lukuisista vaihdoista huolimatta pelaamisemme selkäranka säilyi ja pystyimme myös pitämään läpi ottelun hyvää intensiteettiä ja oikeanlaista aggressiivisuutta. Ilo oli nähdä, kuinka harjoituskentällä ja palavereissa läpi käydyt asiat siirtyvät yhä paremmin kentälle. Kuitenkin täytyy muistaa, että työ on vasta alussa, ja mm. Ykkösliigacupin kautta saamme tärkeää informaatiota siitä, mitkä osa-alueet kaipaavat mahdollisesti yhä suurempaa huomiota, päävalmentaja Mikko Hallikainen iloitsi joukkueen otteista.

– Samalla on todettava, että jokainen peli on paikka kehittää pelaamistamme. Meillä on myös hyvä kilpailutilanne, ja tuloksellisesti olemme olleet tämän vuoden puolella vahvoja. Voiton tavoittelu ja voittaminen itsessään on iso arvo aina jatkoa ajatellen, puhutaanpa sitten seuraavasta treeniviikosta tai seuraavasta pelistä. Seuraava haaste (Ykkösliigacupin avausottelu KTP:tä vastaan) on jälleen uusi ja oletetusti myös huomattavasti kovempi, mutta me lähestytään sitä kuten muitakin, nöyrästi ja kovan työnteon kautta!, Hallikainen päättää.

JIPPO jatkaa kauteen valmistavia pelejään siis Ykkösliigacupin avausottelussaan 3.2. KTP:n vieraana. Samassa lohkossa pelaavat myös MP, JäPS ja PK-35, joista kaksi viimeistä JIPPO kohtaa kotonaan maaliskuun alkupuoliskolla perättäisinä sunnuntaina. Seuraavan kotiottelunsa JIPPO pelaa lauantaina 10.2., kun harjoitusvastustajaksi Hope Areenalle saapuu Ykköseen valmistautuva JJK. Ensi viikollakin riittää kuitenkin jännitettävää, sillä Ykkösliigan ensi kauden otteluohjelma julkaistaan torstaina 25.1. kello 13:00!

Seuraava ottelu: KTP – JIPPO  I  lauantaina 3.2. 14:00  I  Arto Tolsa Areena, Kotka

Seuraava kotiottelu: JIPPO – JJK  I  lauantaina 10.2. 18:15  I  Joensuu Hope Areena

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen