fbpx

Karjalan futisherruudesta pelattiin ensimmäisen kerran tämän vuoden osalta sunnuntai-iltana Joensuun Hope Areenalla, johon JIPPO sai treenipeliin vieraakseen Ykkösestä viime kauden päätteeksi takaisin Kakkoseen tippuneen PEPO:n. Kaksi aiempaa tämän kauden harjoituspeliään voittanut JIPPO jatkoi samalla sapluunalla; oma pää puhtaana ja vastustajan verkkoon vähintään yksi maali. Tällä kertaa maalista vastasi rangaistuspotkusta Niko Niemeläinen. Ottelussa pelattiin kaksi 40 minuutin jaksoa.

Avauskokoonpano: Piirainen; Tykkyläinen – Kela – Harju (63′ Malinen) – Viitaniemi; Yletyinen – Saarenkunnas (50′ Tanninen) – Kettunen – Niemeläinen; Piiparinen (41′ Partanen) – Vainikainen (41′ Smith)

Vaihtopenkki: Erkka Oikarinen, Jere Juurinen, Eeli Kinnunen, Niklas Sottinen, Atte Nuutinen

1. Puoliaika

Ensimmäinen puoliaika eteni pitkään isäntien hallitessa palloa, mutta vaarallisia maalipaikkoja ei avausminuuttien aikana juurikaan nähty. Vartin pelin jälkeen Aake Yletyinen ja Niemeläinen junailivat vasemmalta laidalta pallon rangaistusalueelle Veeti Piipariselle maalipaikkaan, mutta tämä ei aivan saanut tökättyä palloa jatkotilanteestakaan ohi ex-JIPPO-kassari Jirko Sorsan. Reilu kymmenisen minuuttia myöhemmin Niemeläinen pelasi Piiparisen vauhtiin samalla laidalla. Pipe haastoi PEPO-puolustajan ja pääsi tästä ohi rangaistusalueella. Puolustaja joutui kuitenkin rikkomaan Piiparista, joten pallo vietiin yhteentoista metriin. Niko Niemeläinen asettui laukomaan pilkkua, joka meni Sorsan jalkojen kautta maaliin. Lilat saivat luotua hyvän maalipaikan heti seuraavasta hyökkäyksestä, mutta laukaus rangaistusalueelta meni vasemmalta ohi maalin. Loppujakson ajan JIPPOn hyökkäysten rakentelu oli haastavampaa ja PEPO hallitsi pelivälinettä, mutta eivät vieraatkaan vaarallisille maalipaikoille päässeet.

2. Puoliaika

Toinen jakso oli myös tasainen. Heti jakson alkuun Yletyinen pääsi kokeilemaan laukomalla noin 18 metristä Nuutti Tykkyläisen puolenvaihdon jälkeen -laukaus kuitenkin ohi. PEPOn vaarallisin maalipaikka tuli 52′ minuutin kohdalla, mutta hyökkääjän laukaus keskisektorista meni hieman yli maalin. JIPPOn johdon lisääminen sitä vastoin oli lähellä pariinkin otteeseen. Ensin Tykkyläinen laukoi 20 metristä vapaapotkusta pallon 5 senttiä ohi maalin oikealta. Vartti tästä ja vaihdosta kentälle tullut superjunnu Eemil Tanninen laittoi matalan keskityksen vasemmalta laidalta kohti boksissa päivystänyttä Yletyistä. Tyhjä maali häämötti jo edessä, mutta Aake ei aivan osunut palloon. Viimeisten minuuttien aikana JIPPO sai vielä useammankin kulmapotkun, mutta näistä ei radikaalia vaaraa syntynyt PEPO-maalille.

Päävalmentaja Mikko Hallikainen kommentoi ottelua seuraavasti:

“Voitosta jäi tietenkin hyvä fiilis. Mielestäni tänään Hope Areenalla nähtiin suhteellisen hyvätasoinen kamppailu ajankohta huomioiden. Kuitenkin päällimmäisenä mielessä on pelaajien loistava sitoutuminen meidän tapaan pelata, sekä työmoraali mikä vaaditaan siihen, että pystymme toteuttamaan omaa peliämme.” 

Hallikainen jatkaa peraten ensimmäisten harjoitusotteluiden antia: “Tavoite kehittää peli peliltä omaa pelaamistamme ja saada yhteisiä myönteisiä kokemuksia toteutui mielestäni näiden kolmen pelatun pelin kautta. Pystyimme analysoimaan ja oppimaan jokaisesta pelistä, niin varmasti myös tämänpäiväisestä. Jatkuva oppiminen kuvaa hyvin matkaa, mikä on tähän saakka yhdessä kuljettu ja sillä tiellä meidän pitää pyrkiä myös koko ajan pysymään. Pitää muistaa, että matka on vasta aluillaan. Toivottavasti positiiviset kokemukset antavat kuitenkin pientä lisäboostia arkeen, sillä rankka treeenijakso on käynnissä ja rankka maaliskuukin on odotettavissa.” 

Sovittuna on tällä hetkellä kaksi harjoitusottelua, joista molemmat ovat reissupelejä. Ensiksi kohdataan uudestaan PEPO ja tästä tasan viikon päästä Ykkösen kauteen valmistautuva MP. Näiden lisäksi harjoituspelejä tullaan pelaamaan maalis-huhtikuun aikana ainakin kolmisen kappaletta. Niiden tarkemmista ajankohdista ja vastustajista tiedotellaan myöhemmin lisää.

Seuraava harjoitusottelu: PEPO-JIPPO  I  la 11.3. klo 17:30  I  Imatra  I

22.4. alkavan Kakkosen kauden sykkeeseen pääset kätevimmin mukaan ostamalla kausikortin verkkokaupastamme!

 

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen