fbpx

Maailman pisin pre-season jatkui JIPPOn osalta Ykkösliigacupin avausottelulla Veikkausliigasta viime kauden päätteeksi ulos pullahtaneen KTP:n vieraana Kotkassa. Kaksijakoisen ottelun päätteeksi JIPPO avasi Ykkösliigacupin pistetilinsä, kun pisteet jaettiin Arto Tolsa Areenalla 1-1-tasapelillä. JIPPOn maalin teki avausjaksolla Yoshiaki Kikuchi.

Avaus: Piirainen; Ohashi (ei sop.) – Haataja – Matheus (63′ Viitaniemi) – Tykkyläinen; Junnosuke – Kikuchi – Forss (63 ‘Saarenkunnas); Smith – Yletyinen (72’ Tanninen) – Kiuru (ei sop.)

Penkki: Vainikainen (mv), Aho, Nuutinen

1. puoliaika

JIPPOn ilme ottelun avausjaksolla on taisteleva ja nälkäinen. Viiden minuutin pelin jälkeen Lassi Forss katkaisee KTP:n puolustajan syötön tämän yrittäessä puhkoa JIPPOn prässiä. Forss löytää Aake Yletyisen, joka pääsee kokeilemaan maalintekoa terävällä laukauksella kuudentoista alueen sisäpuolelta. Maalivahti Sam Jammeh torjuu kuitenkin etunurkkaan suuntautuneen laukauksen. Tästä ei mene kuin pari minuuttia, kun Yoshiaki Kikuchi löytää vasemmalta laidalta Terrence Smithin ja vapauttaa Tikon läpiajoon. Vastaantullut Jammeh saa kuitenkin torjuttua Smithin matalan laukauksen.

Pallonhallinta alkaa siirtyä hiljalleen isännille, vaikka mitään kovin vaarallista se ei saa aikaiseksi Pyry Piiraisen maalille. Ajoittain isännät ovat solmussa JIPPOn prässin kanssa. 11 minuutin pelin jälkeen 30 metristä lähtenyt eurogoal-kokeilu ja kymmenisen minuuttia myöhemmin oikealta laidalta tullut laukaus lähietäisyydeltä menevät molemmat ohi maalin. 25. minuutilla JIPPO puhkoo KTP-prässin parilla syötöllä. Junnosuke Watanabe ja testipelaaja Yusei Ohashi kuskaavat pallon ylös KTP-alueelle oikeaa laitaa pitkin ja heistä jälkimmäinen keskittää pallon KTP-boksiin. Pallo ajautuu Yletyiselle, joka nostaa lähes päätyrajalta pallon maalin eteen, jossa Yoshiaki Kikuchilla on helppo työ pukata pallo maaliin lähietäisyydeltä.

Avausjakson loppu mennään KTP:n hallitessa palloa. Isännät saavat parhaat aihionsa oikean laidan kautta, mutta näitä ovat vuorollaan blokkaamassa niin Niklas Haataja, Victor Matheus kuin Pyry Piirainenkin. Vieraiden loppujakson potentiaalisin tilanne tulee Yoshille 40 minuutin pelin jälkeen, mutta 20 metristä lähtenyt laukaus suuntautuu liiaksi kohti Jammehia. Tauolle JIPPOn 0-1-johdossa.

2. puoliaika

Toisella puoliajalla pelitapahtumia hallitsee isäntäjoukkue. JIPPOn pakan ollessa ylhäällä 49. minuutin kohdalla raitapaidat hyökkäävät terävällä vastaiskulla oikealta. Matala laukaus menee kuitenkin JIPPOn onneksi hieman ohi maalin. Tämän jälkeen KTP:lla on useampikin vaaranpaikka, mutta JIPPO-maali varjeltuu. Vierailla on omat hetkensä toisella jaksolla, mutta valitettavan usein viimeinen terävyys jää puuttumaan hyökkäyksistä.

KTP lisää painetta jakson edetessä Piiraisen maalille, mutta kotkalaislähtöinen veräjänvartija nollaa useammankin KTP-yrityksen komeilla torjunnoilla. Myös 74. minuutilla lähtenyt yritys aivan boksin rajalta leijailee yli maalin.

85. minuutilla isännät saavat rangaistuspotkun, kun erotuomari Matti Roth näkee JIPPO-pelaajan rikkoneen juuri ja juuri rangaistusalueen sisäpuolella. Joni Mäkelä astelee laukomaan pilkkua, ja tasoittaa pelin Piiraisen aavistaessa väärään suuntaan. Lopussa saadaan sähköä muutenkin intensiiviseen otteluun, kun Tiko ajetaan kentältä kahden keltaisen kortin myötä. Kovin kauaa JIPPOn ei kuitenkaan tarvitse vajaalla taistella, sillä pelikello näyttää 89 minuuttia, kun Smithille näytetään punaista.

JIPPOn parhaat tilanteet toisella jaksolla tulevatkin sillä aikakaudella, kun se pelaa vajaalla. Yusei Ohashin keskitys osuu KTP-puolustajaa käteen ja JIPPO saa vapaapotkun sivulta aivan rangaistusalueen reunalta. Tämän ja hetkeä myöhemmin, kauempaa tulleen vapaapotkun isäntien puolustus kuitenkin selvittää. Isäntien maali on todella lähellä vielä ottelun viimeisestä vastahyökkäyksestä, mutta Piirainen ottaa vielä yhden huipputorjunnan matalaan, takakulmaan suuntautuneeseen laukaukseen. Näin ollen pisteet jaetaan Kotkan iltapäivässä lukemin 1-1.

– Kaksijakoinen peli ja fiilis jäi. Ensimmäinen puoliaika oli meidän ja toinen kotijoukkueen. Voiton lipeäminen käsistä viime hetkillä on tietenkin suuri harmitus. Mutta kaikki tekijät huomioiden kuitenkin piste vaikeasta vieraspelistä. Tyytyväisiä ei olla, koska voitto oli tavoite, mutta tuloksen taakse katsoen tästä on hyvä jatkaa. Saimme hyvän mittarin tähän väliin, infoa yksilöistä sekä joukkuetasolla, missä mennään näin helmikuun alussa. Ja se info on tärkeää, kun mietimme mille osa-alueille mahdollisesti painotamme harjoittelua niin yksilö- kuin joukkuetasolla. Pyritään ensi viikolla olemaan taas piirun verran parempia jokapäiväisessä työssämme ja lauantain JJK-pelissä, päävalmentaja Mikko Hallikainen purki lauantain ottelun antia.

Ykkösliigacup jatkuu JIPPOn osalta 24.2. vierasottelulla MP:a vastaan. Seuraava ottelu on kuitenkin edessä ensi viikon lauantaina perinteisemmän harjoitusottelun muodossa, kun Joensuun Hope Areenalle saapuu vieraaksi ensi kaudella Ykkösessä pelaava JJK. Ottelu alkaa kello 18:15, tervetuloa paikalle!

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen