fbpx

Tammikuisena sunnuntaipäivänä Joensuu Hope Areenalla nähtiin maalirikas harjoitusottelu, kun JIPPO sai harjoitteluvastustajakseen ensi kaudella Ykköstä pelaavan FC Vaajakosken. Isännät karkasivat nopeasti ottelussa jo 3-0 johtoon, eivätkä vieraat toipuneet tästä siinä määrin, että ottelun voittajasta olisi ollut enää epäselvyyttä. JIPPOn sopimuksellisista pelaajista Oskar Pihlaja onnistui maalinteossa avausjaksolla. Loput kuusi maalia menivät vielä ilman sopimusta ensi kaudelle oleville pelaajille. Jyri Kiuru teki kolme, Veeti Piiparinen kaksi ja Aake Yletyinen yhden maalin.

Avaus: Piirainen; Forss – Haataja – Huhtamäki (ei sop.) – Kohonen (ei sop.); Junnosuke – Saarenkunnas (ei sop.) – Aho; Pihlaja – Yletyinen (ei sop.) – Kiuru (ei sop.)

Vaihdot:

46′ Aho, Kiuru (ei sop.) <–> Liukkonen (ei sop.), Tanninen

50′ Pihlaja <–> Smith

59′ Forss <–> Nuutinen

65′ Saarenkunnas (ei sop.), Junnosuke, Yletyinen (ei sop.) <–>  M. Vainikainen (ei sop.), Piiparinen (ei sop.), Kinnunen (ei sop.)

74′ Haataja <–> Erguner

1. jakso

Ottelun alku mentiin tasaisissa merkeissä. Vieraat saivat ensimmäisen potentiaalisen maalipaikan reilun viiden minuutin jälkeen, kun hyökkääjä Gent Kovaqi irtautui JIPPO-puolustajilta. Pyry Piirainen esti kuitenkin vaaratilanteen syntymisen hyvin ajoitetulla vastaantulollaan.

JIPPO aloitti päivän maalikimaransa ennen kymmenen minuutin täyttymistä. Lassi Forss havaitsi Aake Yletyisen tekevän liikkeen puolustuslinjan taakse. Forssin nappisyöttö löysi Yletyisen, joka ohitti vastaantulleen maalivahdin ja laukoi pallon maaliin. Tästä ei mennyt kuin minuutti, kun Santeri Saarenkunnas katkaisi FCV:n pelinrakentelun keskialueella. Pallo Yletyiselle, joka vapautti hienolla nostolla Jyri Kiurun maalintekoon, 2-0. Tästä meni kuutisen minuuttia, kun sama mies oli jälleen maalinteossa. FCV:n maalivahti tuli reilusti palloa vastaan maaliltaan. Kiuru ehti kuitenkin pallon ensin, vapautti itselleen tilaa kiertämällä maalivahdin ja FCV:n puolustajat ja laukoi pallon melko kaukaa tyhjään vierasmaaliin. Kiuru oli viimeistellä hattutemppunsa jo pari minuuttia myöhemmin, mutta tällä kertaa mies oli ennättänyt paitsion puolelle eikä maalia hyväksytty.

JIPPOn kolmannen maalin jälkeen vieraat hallitsivat palloa hienokseltaan enemmän, mutta Piirainen sai olla maalillaan melko rauhassa. JIPPO sai ottelun ensimmäisen kulmapotkunsa 25. minuutilla. Sami Ahon lähettämä pallo löysi Kiurun pään, mutta laadukkaaseen puskuun vieraiden maalivahti sai kuin saikin sormensa väliin. Viitisen minuuttia ennen taukoa Kiuru sai viimeistellä hattutemppunsa, kun Niklas Haatajan puolesta kentästä lähettämä keskitys löysi viime kaudella Kakkosta VIFK:n paidassa pelanneen laitapelaajan. Varman viimeistelyn päätteeksi lukemat 4-0:aan. Isännät iskivät vielä kerran ennen taukoa. Forss, Kiuru ja Saarenkunnas purkivat ensin vieraiden prässin. Pallo Yletyisen ja Ahon kautta laidalla kipittäneelle Kiurulle, joka löysi keskeltä Pihlajan. Tämä asetteli hetkisen palloa ja viimeisteli sitten varmasti taukolukemat 5-0:aan.

2. jakso

Ottelun tempo ja taso laski toisella jaksolla osittain lukuisten pelaajavaihtojenkin myötä. Varsinkin jakson alkupuolisko oli tempoltaan melko verkkaista ja ottelutapahtumien osalta tasaista peliä. 65. minuutilla Vaajakosken Antti Voutilainen kolautti nousunsa päätteeksi pallon tolppaan. Muutamaa minuuttia aiemmin Terrence Smith päätti nousunsa laidalta matalaan laukaukseen, jonka irtopalaan Tanninen meinasi päästä väliin. FCV:n maalivahti ehti kuitenkin ensin.

Vierasjoukkue sai päivän ensimmäisen rangaistuspotkunsa 74. minuutilla. Pallo osui aivan rangaistusalueen rajalla Miika Vainikaisen käteen ja pallo 16:n metriin. Piirainen venytti kuitenkin kätensä väliin Matias Niemelän matalaan vasempaan kulmaan suuntautuneeseen laukaukseen. Muutamaa minuuttia myöhemmin JIPPO loi painetta oikealla laidalla vieraiden päädyssä. Sekalaisen tilanteen päätteeksi pallo ajautui Veeti Piipariselle, joka laukoi pallon kimmokkeen kautta maaliin ja lukemiksi 6-0. Vieraiden Matti Liimatainen avasi hetkeä myöhemmin rangaistuspotkusta valkopaitaisten maalitilin, mutta sitten oli taas JIPPOn vuoro. Tanninen vapautti tempokuljetuksensa päätteeksi Piiparisen toistamiseen maalintekoon, 7-1. Vielä hetkeä ennen täyttä aikaa valkopaitojen Voutilainen laukoi pallon tolpan kautta maaliin ja loppulukemiksi 7-2.

JIPPO jatkaa kauteen valmistautumistaan ensi viikon perjantaina, kun harjoitusvastustajaksi Joensuun Hope Areenalle saapuu Savosta KuPS Akatemia. Ottelu alkaa klo 14:45 ja siihen on ilmainen sisäänpääsy. Kahvio ei tällä kertaa palvele, eli omat kahvit termariin!

Seuraava ottelu: JIPPO-KuPS Akatemia  I  perjantaina 19.1. klo 14:45  I  Joensuu Hope Areena

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen