Kakkosen kauteen 2023 valmistautuminen alkoi JIPPOlta pelien osalta sunnuntaina iltapäivällä täksi kaudeksi Kolmosesta sarjaporrasta ylemmäksi noussutta Kuopion Eloa vastaan. Hope Areenalla pelattu tasaväkinen ottelu päättyi isäntien 1-0 voittoon, kun Eemil Tanninen iski ensimmäisen kihauksensa JIPPOn edustuksessa.

Avaus: Piirainen; Tykkyläinen – Harju – Kela – Viitaniemi; Niemeläinen – Saarenkunnas – Kettunen – Tanninen; Partanen – Smith

Tauolla maaliin vaihdettiin Erkka Oikarinen. Toisella jaksolla kentälle pääsivät Joona Malinen, Miika Vainikainen ja Atte Nuutinen sekä sopimuksettomista pelaajista Aake Yletyinen, Veeti Piiparinen ja Jesse Åhman.

1. Puoliaika

Punapaidat tulivat hyvällä energialla ottelun alkuun vieden lähes kaikki kaksinkamppailut. Pallonhallinta meni ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana isännille ja tuona aikana syntyi myös ottelun ainoa maali. Isännät riistivät korkealla prässillä pallon vierailta näiden avatessa peliä. Peliväline Niko Niemeläisen ja Terrence Smithin kautta takatolpalle hiipineelle superlupaus Eemil Tanniselle, joka viimeisteli pallon maaliin. Vieraat pääsivät peliin mukaan pian tämän jälkeen ja kolisuttelipa Elo kertaalleen tolppaakin. Ensimmäinen jakso mentiin loppuun talven ensimmäiseksi harjoituspeliksi varsin hyvällä intensiteetillä, isäntien hallitessa pelivälinettä joskin huippumaalipaikkoja ei kovin montaa tullut.

2. Puoliaika

Tauon jälkeen mentiin melko tasaisissa merkeissä, molemmilla joukkueilla oli omat jaksonsa hallita peliä. Santeri Saarenkunnas syötti 50′ kohdalla pallon Aake Yletyiselle, jonka laukaus meni kuitenkin etukulmasta maalivahdin torjunnan kautta kulmaksi. Ensimmäisellä jaksolla punapaidat eivät kulmapotkuja saaneet, mutta toisella jaksolla näitä tulikin muutama. JIPPO-maalille vaihdettu Erkka Oikarinen sai myös esitellä torjuntataitojaan muutamaan kertaan nollaten Elon maalintekoyrityksiä muunmuassa vapaapotkusta. Joensuulaisittain toisen puoliajan paras maalipaikka tuli duolle Janne Partanen-Atte Nuutinen. Vastahyökkäyksen päättänyt laukaus meni kuitenkin yli maalin. Elo otti pelivälineen hallinnan ottelun loppua kohden itselleen, mutta JIPPO puolusti erinomaisesti eikä vieraiden tasoitus koskaan nähnyt päivänvaloa.

Päävalmentaja Mikko Hallikainen kommentoi peliä seuraavasti:

“Ajankohtaan nähden olen esitykseen ihan tyytyväinen. Joukkuetaktista harjoittelua meillä on kuitenkin takana vasta reilu viikko. Voitto ja nolla omissa on aina suorituksena hyvä! Puolustuspelaaminen oli pääosin hyvää, hyökkäyspelaamista voidaan parantaa ja tullaan parantamaan. Kuitenkin varsinkin ensimmäinen puoliaika oli energinen, työmoraali läpi ottelun oli jokaisella pelaajalla hyvä. Niiden päälle on hyvä rakentaa ja jatkaa niin sanottua yhteistä matkaa. Enismmäinen etappi on nyt ohitettu ja siitä jäi myönteinen yhteinen kokemus talteen. Nyt analysoidaan peli, otetaan hyvät asiat matkaan, jatketaan työntekoa ja mennään kohti seuraavaa etappia!”

Seuraava ottelu: Kuopion Elo-JIPPO  I  11.2. klo 19:30  I  Lippumäen ylipainehalli  I

Seuraava kotiottelu: JIPPO-PEPO  I  19.2. klo 17:15  I  Hope Areena  I

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen

Niin harjoituskauden kotiotteluihin, kuin kaikkiin Kakkosen ensi kauden kotiotteluihin pääset kätevimmin, kun ostat kausikortin verkkokaupastamme!