fbpx

Pitkääkin pidempi pre-season on viimein koluttu läpi, ja Kakkosen kausi 2022 on valmis alkamaan. KuPS Akatemia ja FC Kiffen ottivat jo varaslähdön viime viikonloppuna, mutta muiden joukkueiden osalta kausi starttaa vappuaattona.

Kolmosen kaudesta 2017 asti vuosi vuodelta sarjasijoitustaan ja tasoaan niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin hiljalleen nostanut JIPPO kohtasi viime syksynä pitkästä aikaa urheilullisen takaiskun, kun kauan odotettu paluu Ykköseen jäi yhden kauden mittaiseksi. Samalla yksi aikakausi tuli päätökseen, kun kolme edellistä kautta JIPPO-laivaa luotsannut Jussi Leppälahti päätti palata Etelä-Suomeen.

Uudeksi päävalmentajaksi 1+2-vuotisella sopimuksella kiinnitettiin 34-vuotias helsinkiläislähtöinen Sami Okkonen, joka kiersi pitkän pelaajauransa aikana läpi eri helsinkiläisseuroja Ykkösessä ja Kakkosessa, mutta tunnettiin erityisesti HIFK:n kulttihyökkääjänä. Pelaajauransa lopulla Okkonen lähti opiskelemaan Jyväskylään, ja aloitti valmennusuransa FC Vaajakosken organisaatiossa. Mies ehti toimia kaksi kautta FCV:n edustusjoukkueen päävalmentajana Kakkosen C-lohkossa ja samalla koko seuran valmennuspäällikkönä ennen siirtymistään Joensuuhun.

– JIPPO oli yhteydessä minuun seuran valmentajarekryprosessin alettua, osoitin mielenkiintoni ja sain kutsun haastatteluun. Lopulta molempien osapuolten intressit vaikuttivat samanlaisilta, mikä johti lopulta sopimuksen syntyyn. Olen kiitollinen tästä mahdollisuudesta, minkä seura minulle antoi. Olen vakuuttunut siitä, että seura on isossa kuvassa oikealla tiellä ja Jussi Leppälahden upealla työllä edustusjoukkueeseen luomat pohjat viimeisen kolmen vuoden aikana antavat erinomaisen alustan kehittää ja viedä toimintaa eteenpäin, Okkonen kommentoi syksyllä tuoreeltaan sopimuksen julkaisun yhteydessä.

Ykkösestä putoamisen myötä pitkään suhteellisen samalla rungolla varustettu joukkue hajosi, kun monet pidempään joukkuetta edustaneet ja toisaalta myös Ykköstä varten joukkueeseen hankitut pelaajat siirtyivät valmennusryhmänkin hajottua uusiin haasteisiin, ja myös työt ja opiskelut vetivät pelaajia eri puolille Suomea.

Ykköseen noussut PEPO nappasi maalivahti Jirko Sorsan sekä JIPPOn viime kauden kapteenin Topi Pasin. MP vei toppari Samuli Höltän sekä Joona Hiltusen. Jere Hiltunen seurasi Jussi Leppälahtea KTP:hen, ja neljäs Ykkösen joukkue PK-35 värväsi Tommi Tainion sekä Nuutti Tykkyläisen. Keskikentän Jordi Lahnalakso sekä JIPPO-ikoni Teemu Hallikainen laittoivat nappikset naulaan, Risto Kahelin suuntasi Etelä-Suomeen ja amerikkalainen Wilterlynd Inalien kotimaahansa. Vielä kun puolustajaveljekset Jussi ja Tuomo Tolonen lähtivät johtaviksi pelaajiksi LehPaan ja lupaava maalivahti Nuutti Kaikkonen teki liigasopimuksen AC Oulun kanssa, jäi seurajohdolle ja uudelle päävalmentajalle pähkäiltävää joukkueen kasaamisen suhteen.

 

Päävalmentaja Sami Okkonen (kuva: Mikko Kalavainen)

 

Ykköstä pelanneesta joukkueesta JIPPOon jäivät pitkän linjan punapaidat, kokeneet puolustajat Timo Tahvanainen ja Jens Harju sekä keskikentän Sauli Kettunen, nopeajalkainen laitapelaaja Jere Juurinen, keskikentän armoton työmyyrä Santeri Saarenkunnas, monipuolinen Niko Niemeläinen, lopullista läpimurtoaan joukkueen avainpelaajaksi tekevä hyökkääjä Miro Turunen sekä lähinnä farmijoukkue LehPan puolella Kolmosessa korkoa kasvanut hyökkääjä Aake Yletyinen.

JIPPO paikkasi huvennutta pelaajarunkoaan nostamalla LehPasta edustusjoukkueen mukaan Yletyisen kanssa Kolmosessa hyvää jälkeä tehneet hyökkääjät Aleksi Nissisen ja Terrence Smithin sekä maalivahti Erkka Oikarisen, ja B-junioreiden SM-sarjassa mainiosti pelanneesta joukkueesta puolustajat Topi Kelan, Eetu Viitaniemen ja Niko Hukan, keskikenttäpelaaja Niklas Sottisen, hyökkääjä Veeti Piiparisen sekä maalivahti Remu Koikkalaisen. Lisäksi joukkueeseen värvättiin kaksi mieluisaa paluumuuttajaa: viime kauden isossa roolissa MiPK:n keskikentällä Kakkosta pelannut Miika Vainikainen sekä viime vuosina yliopisto-opinnot etusijalle asettanut kokenut hyökkääjä Toni Tahvanainen, joka takoi viime kaudella opiskelujensa ohella maaleja Kolmosen FC Blackbirdissa.

Kokonaan uusia pelaajia joukkueeseen hankittiin kourallinen. Ykkösmaalivahdin saappaisiin hyppäsi KTP:n kakkosvahtina viime kaudet Veikkausliigassa ja Ykkösessä toiminut 22-vuotias Pyry Piirainen, ja toppariosastolle leveyttä tuo kasvattajaseurassaan PK-37:ssä kapteenina viime kausina toiminut ja opiskelujen perässä Joensuuhun muuttanut 23-vuotias Jesse Åhman. Keskikentälle JIPPO sai Okkoselle valmiiksi tutun miehen, kun lupaava ja taitava 19-vuotias JJK-kasvatti Lari Liukkonen saapui FCV:stä. Joukkueen toistaiseksi ainoa ulkomaalaispelaaja on Maltalla viimeksi pelannut nopea ja taitava 22-vuotias japanilaislaituri Ryohei Fujimura, joka tulee varmasti aiheuttamaan päänvaivaa vastapuolen puolustajille.

– Olen tyytyväinen siihen, millaisen joukkueen olemme saaneet jalkeille. Joukkueessa on eri pelipaikoille hyvin monipuolisesti erityyppisiä pelaajia, mikä mahdollistaa roolitusten osalta monia asioita. Itse joukkueen rakentaminen lähti hieman toivottua hitaammin liikenteeseen, kun liikenne poispäin joukkueesta oli odotettuakin suurempaa. Toisaalta nykyinen tilanne avaa mahdollisuuden paikallisille nuorille lupauksille ottaa isoa roolia miesten peleissä, mikäli he paikkansa ansaitsevat. Tämä on tulevaisuuden kannalta erinomainen asia, päävalmentaja Okkonen huomauttaa.

 

Haasteellinen harjoituskausi

 

Ensimmäiset uuden päävalmentajan vetämät joukkueharjoitukset järjestettiin marras-joulukuussa, jolloin Okkonen pääsi katsastamaan Ykköstä pelanneita pelaajia, jotka kauden päätyttyä jäivät Joensuuhun, sekä farmijoukkue LehPan ja JIPPOn B-juniorijoukkueen parhaimmistoa. Harjoitusjakson päätteeksi joukkue kohtasi Rantakylän Liikuntahallissa KuPS Akatemian, joka käänsi ottelun lopussa 1-2-voitokseen kotijoukkueen pelillisestä hallinnasta huolimatta.

Joukkueharjoitukset jatkuivat joulutauon jälkeen, mutta loppuivat lyhyeen. JIPPO oli ehtinyt vetää Rantakylässä vain pari harjoitusta, kun heikentyneen pandemiatilanteen vuoksi kiristetyt koronarajoitukset estivät joukkueharjoitukset sisätiloissa. Koska Joensuussa ei ole talviaikana käytössä olevaa ulkokenttää, ei joukkue päässyt treenaamaan pallon kanssa liki kuukauteen, ja harjoitukset olivat käytännössä juoksemista ulkona pakkasessa. Tammikuun loppupuolella joukkue kävi kuitenkin pelaamassa harjoitusottelun Reippaan vieraana Lahdessa, jossa paikallinen aluehallintovirasto tulkitsi rajoituksia toisella tavalla, ja salli hallissa harjoittelun. Kylmiltään vedetty harjoitus yhtä tulevan kauden pääkilpailijaa vastaan päättyi 3-1-tappioon.

JIPPO sai palata hallitreeneihin tammi-helmikuun taitteessa, mutta epäonni jatkui. Koronakaranteenit rikkoivat harjoitusaikatauluja, ja sairastelut sekä loukkaantumiset pakottivat seuran perumaan FCV:tä vastaan sovitun harjoitusottelun viime hetkillä. Helmikuun puolivälin jälkeen joukkue pääsi kuin pääsikin pelaamaan kotiottelun PEPOa vastaan. Haastavista lähtökohdista huolimatta joukkue pystyi haastamaan Ykköseen kabinetin kautta nousseen lappeenrantalaisjoukkueen tasapäisellä esityksellä, mutta PEPO naarasi silti 0-1-voiton viitisen minuuttia ennen päätösvihellystä syntyneellä maalilla.

 

Tuttu näky harjoituskaudella: Miro Turunen ja maalijuhlat (kuva: Mikko Kalavainen)

 

Maaliskuun alkuun sovittu vierasottelu Kajaanin Hakaa vastaan jouduttiin jälleen perumaan, kun JIPPO painiskeli sairastelujen ja loukkaantumissuman kanssa. Kuun loppuun mennessä ongelmat alkoivat kuitenkin helpottaa, ja JIPPO sai pelattua peräkkäisille viikonlopuille sopimansa harjoitusottelut LehPaa ja KajHaa vastaan. Kumpikin peräkkäisistä otteluista eteni suhteellisen samalla kaavalla: tahmeahkon alun jälkeen JIPPO karkasi helppoon voittoon, ja Miro Turunen onnistui maalinteossa kahdesti. Loppulukemat 3-1 ja 3-0. Vielä ennen pääsiäispyhiä JIPPOn piti kohdata vieraissa JJK, mutta ottelu peruuntui viime hetkillä, tällä kertaa Jyväskylän ulkokentistä pelikelvottomia tehneen takatalven vuoksi.

JIPPO aloitti kilpailullisen kautensa pääsiäisen jälkeen Suomen Cupin kolmannen kierroksen ottelulla Nelosessa pelaavaa rääkkyläläistä Niemisen Urheilijoita vastaan. Koska Rääkkylän kentät olivat vielä talviteloilla, ottelu pelattiin neutraalilla kentällä Ylämyllyllä. NiemU taisteli urhoollisesti ensimmäisen jakson ajan, ja tauolle mentiin JIPPOn johtaessa vain yhdellä maalilla. Toisella jaksolla kyläjoukkueen puhti loppui, ja joensuulaiset kaasuttelivat 0-4-voitolla neloskierrokselle, jolla joukkue kohtaa Rantakylässä JJK:n.

Viikkoa ennen sarjakauden alkamista JIPPO matkusti Jyväskylään, jossa joukkue kohtasi kevään viimeisessä harjoitusottelussaan FCV:n. Vaajakoskelaiset ovat tavanneet laittaa hyvin kampoihin JIPPOlle viime vuosien keskinäisissä otteluissa, mutta nyt paremmasta ei ollut epäselvyyttä. JIPPO lasketteli kenraaliharjoituksessaan 0-4-voittoon Miro Turusen hattutempun myötä.

Maalis-huhtikuun sarjakauteen valmistavissa otteluissa JIPPO sai hyökkäyspäässä reippaasti onnistumisia Turusen lisäksi esimerkiksi Niko Niemeläisen ja Toni Tahvanaisen toimesta, ja Aleksi Nissisen valitettava loukkaantuminen avasi entistä enemmän vastuuta myös Terrence Smithille. Puolustuspäässä nuoret Topi Kela ja Eetu Viitaniemi osoittivat valmiutensa miesten peleihin, kun Jens Harju ja Jesse Åhman olivat poissa. Kaiken kaikkiaan harjoituskausi koetteli joensuulaisia monella tapaa, ja joukkueelta kysyttiin tosissaan periksiantamatonta JIPPO-asennetta. Sami Okkonen on tyytyväinen pelaajiensa suhtautumiseen vaikeissa tilanteissa.

– Pre-season on sisältänyt lähes kaikki mahdolliset haasteet, mitä mieleen voi juolahtaa. Lopulta ne ovat olleet pääasiassa meistä riippumattomista syistä johtuvia, ja olen äärimmäisen tyytyväinen pelaajiston tapaan reagoida näihin haasteisiin. Asioihin, joihin emme voi itse vaikuttaa, on turha hukata yhtään ylimääräistä energiaa, ja fokuksen säilyminen tärkeimmässä on ollut hienoa huomata, Okkonen kehuu joukkuettaan.

 

Lähtökohdat Kakkosen A-lohkoon

 

Kun JIPPO edellisen kerran putosi Ykkösestä, kului joukkueella seuraavat kuusi kautta alemmilla sarjatasoilla ennen lyhyeksi jäänyttä paluuta takaisin. Suurempaa painetta nousuun ei JIPPOlla ole nytkään, etenkään joukkueen totaalisen uudistumisen myötä. On silti selvää, että joukkue hamuaa sarjassa kärkisijoille.

– Lähdemme voittamaan jokaista ottelua. Sarjan voittaminen tulee olemaan äärimmäisen haastavaa, koska lohkossa on monta materiaaliltaan laajempaa ja kokeneempaa joukkuetta. Kun kyse on kuitenkin kilpaurheilusta, on mistään muusta turha lähteä pelaamaan kuin voitosta. Olen ollut todella mielissäni siitä asenteesta ja työnteon kulttuurista, joilla pelaajamme ovat talven läpi painaneet. Uskon, että tämä periksiantamattomuus antaa meille myös kesällä mahdollisuudet mihin vain, Okkonen suitsuttaa.

A-lohkosta nousi viime syksynä kaksi joukkuetta, kun sarjan voittaneen JäPS:n lisäksi toiseksi sijoittunut PEPO sai Ykkösen sarjapaikan täydennysmenettelyn kautta. Nousijoiden lisäksi lohkosta poistui pahnanpohjimmaisiksi sijoittuneet MiPK ja MyPa. Poistuneiden tilalle tuli Ykkösestä JIPPO sekä Kolmosesta nousseet FC Futura, FC LaPa ja PPJ.

– Talvikauden perusteella voimasuhteista on hyvin vaikea lähteä tekemään varsinaista analyysiä. Varmaa on vain se, että lohkosta tulee todella tasainen ja ristiinpelaamista tapahtuu paljon. Suorituskykynsä tasaisimpana läpi kauden pitävä joukkue on syksyllä erittäin vahvoilla. Jos veikata pitää, vankimmin kärkisijoista JIPPOn kanssa kamppailevat Atlantis FC, Lahden Reipas, FC Kiffen sekä KuPS Akatemia. Lisäksi PPJ voi olla todella vaikea vastustaja aina silloin, kun he saavat parhaan miehistönsä jalkeille, Okkonen tuumii.

Kakkosen A-lohkossa pelataan muiden lohkojen tapaan runkosarja, jossa joukkueet kohtaavat toisensa kaksi kertaa. Runkosarjan jälkeen lohkon neljä parasta pelaavat vielä yksinkertaisen Kakkosen nousukarsintasarjan (3 peliä). Nousukarsintasarja pelataan jatkumona runkosarjalle, jolloin runkosarjassa saadut pisteet ja maalit seuraavat mukana sellaisenaan nousukarsintasarjaan ilman muutoksia. Runkosarjassa sijoille 1. ja 2. sijoittuneet joukkueet saavat kaksi kotiottelua nousukarsintasarjaan, ja sijoille 3. ja 4. sijoittuneet joukkueet yhden kotiottelun. Lohkon voittaja nousee suoraan Ykköseen kaudelle 2023. Lohkosta putoaa Kolmoseen sijoille 11. ja 12. sijoittuneet joukkueet.

 

Esittelyssä muut joukkueet

 

Atlantis FC, Helsinki


Perustettu: 1995
Sijoitus viime kaudella: 3.
Kotikenttä: Pukinmäen urheilupuisto
Päävalmentaja: Tommi Ekmark
Kapteeni: Mohammed Bekhedda

Gösta Sundqvistin perustaman Johanneksen Dynamon perintöä jatkava pohjoishelsinkiläisseura piipahti vuosituhannen alussa Veikkausliigassa ja voitti Suomen Cupin. Menestystä seurasi konkurssi, jota seuranneiden kahdenkymmenen vuoden aikana seuran edustusjoukkue pelasi parhaimmillaan Ykkösessä vuosina 2005–2009. Kaudella 2020 joukkue sijoittui sarjanousijana Kakkosen A-lohkossa viidenneksi, ja viime kaudella sijoitus oli kolmas Ykköseen nousseiden JäPS:n ja PEPOn jälkeen.

Atlantista toista kauttaan valmentava Tommi Ekmark tuli monille joensuulaisillekin tutuksi Mikkelin Pallo-Kissojen luottotopparina ennen valmennusuraansa. Päävalmentajan identtinen veli, niin ikään MiPK:stä pelaajana tuttu Miika Ekmark toimii apuna veljensä valmennustiimissä. Monikulttuurisessa helsinkiläisjoukkueessa pelaakin useiden ulkomaalaispelaajien lisäksi liuta ex-mikkeliläisiä niin MiPK:n kuin MP:nkin viime kausien joukkueista.

Joukkueen ykkösmaalivahti on MP:stä tuttu kamerunilainen Sammy Ndjock, joka käväisi kaudella 2020 pelaamassa myös muutaman Veikkausliigaottelun RoPS:n riveissä. Puolustuslinjan potentiaalisia avainpelaajia ovat uusi toppari Eero Karjalainen sekä viime kaudella ison roolin joukkueessa ottanut Santeri Suutari, entisiä MiPK-pelaajia molemmat. Ex-mikkeliläisistä isoa roolia tavoittelee varmasti myös laitapelaaja Antti Voutilainen.

Atlantiksen keskikentän luottomiehiä ovat viidennen kautensa joukkueessa aloittava algerialainen kapteeni Mohammed Bekhedda sekä kamerunilainen Léonard Chijioke Ibekwe. Hyökkäävissä rooleissa tärkeitä miehiä ovat olleet kaksi kertaa (2017 ja 2020) joukkueen vuoden pelaajaksi valittu norsunluurannikkolainen Konan Kouakou, brassikärki Jean De Lima sekä monipuolinen jyväskyläläistaustainen Aram Hazansada, joka kirjasi nuorempana tililleen muutaman Veikkausliigaottelun JJK:ssa pelatessaan. Atlantis-hyökkäystä viime kaudesta vahvistavat kaksi vikkeläjalkaista laitahyökkääjää, Ilves-Kissoista tullut Mauro Severino sekä PK-35:ssä Ykköstä viime kaudella pelannut Charles Katashira.

Atlantis eteni Suomen Cupissa neljännelle kierrokselle voittamalla kolmannen kierroksen ottelussa paikallisvastustaja HPS:n niukimmalla mahdollisella tavalla eli rangaistuspotkukilpailun kautta. Ottelu Kolmosen joukkueen vieraana eteni rankkareihin 2–2-tilanteessa. Neljännellä kierroksella Atlantis kohtaa farmijoukkueensa Atlantis FC/Akatemian, joka pelaa Kolmosessa.

JIPPO – Atlantis FC su 15.5. klo 17.00
Atlantis FC – JIPPO la 30.7. klo 17.00

 

Lahden Reipas


Perustettu: 1891 (Viipurin Reipas)
Sijoitus viime kaudella: 4.
Kotikenttä: Lahden kisapuisto
Päävalmentaja: Tommi Kautonen
Kapteeni: Mikko Tuomi

Perinteitä pursuavan ja aikoinaan kolme Suomen mestaruutta voittaneen Reippaan tarina miesten edustusjalkapalloilun saralla päättyi vuonna 1996 fuusioon, jonka seurauksena syntyi FC Lahti. Reipas teki kuitenkin paluun miesten sarjoihin kaudeksi 2012, jolloin se sai Salpausselän Reippaan paikan Kolmosesta. Syksyllä 2018 joukkue saavutti nousun Kakkoseen, jossa se on pelannut kolme edellistä kautta. Kaudella 2020 joukkue sijoittui Kakkosen A-lohkossa kahdeksanneksi, ja viime kaudella sijoitus oli jo neljäs.

Komealla pelaajaurallaan kaikkiaan 377 pääsarjaottelua ja yhdeksän A-maaottelua pelannut Tommi Kautonen valmentaa Reippaan edustusjoukkuetta nyt toista kauttaan. Valmennusuransa aikana ”Auge” on ehtinyt luotsata Veikkausliigassa FC KooTeePeetä, FC Lahtea sekä SJK:ta ja lisäksi alle 21-vuotiaiden maajoukkuetta ennen siirtymistään kasvattajaseuransa päävalmentajaksi.

Reipas on Veikkausliigassa pelaavan FC Lahden farmijoukkue, joten sen riveissä tullaan kauden aikana näkemään myös liigajoukkueen sopimuspelaajia. Reipas kiinnitti muutama viikko ennen kauden alkua maalinsa suulle Lauri Inkeroisen lainasopimuksella Kakkosen B-lohkon HJS:stä, mutta tolppien välissä nähtäneen välillä myös joku FC Lahden nuorista maalivahdeista. Yhteistyö toimii myös toiseen suuntaan, sillä kevättalven Liigacupissa FC Lahden paidassa pelasi myös Reippaan sopimuspelaajia, kuten puolustaja Ville Jokela. Reipas menetti viime kauden jälkeen pitkäaikaisen luottopuolustajansa Jussi Hauhian, mutta vahvistui FC Vaajakosken ykköstopparina viime kaudet toimineella Masa Malenilla, jolle lienee tarjolla iso rooli Janne Hahlin johtamassa puolustuksessa. FC Lahdessa liigaakin pelannut nuori laitapuolustaja Lassi Forss on Kakkosessa kova tekijä.

Keskikentälle kapteeni Mikko Tuomen seuraksi Reipas sai kaksi laadukasta vahvistusta, kun joukkue värväsi Valkeakosken Hakassa ja viimeksi EIF:ssä Ykköstä pelanneen Joona Tapanin, ja nuorempana muutaman liigaottelun FC Lahdessa pelannut Onuray Köse palasi kotikulmilleen Turkin kolmosliigan Darica Genclerbirligistä. Kuusi maalia viime kaudella tehnyt Miska Verkko sai laituriosastolle seuraa Atlantiksesta saapuneesta paluumuuttajasta Tim Martisesta, 67 Ykkösen ottelua pelanneesta väkkärästä Gullit Zolamesosta sekä nuoresta Lirinis Hazirista. Joukkueen ykköskärki on viime kaudella kuusi maalia tehnyt Tomi Kult.

Reipas pelasi harjoituskauden aikana vakuuttavia otteluita ja saavutti hyviä tuloksia. Suomen Cupin kolmannella kierroksella joukkue otti komean 0–3-vierasvoiton FC Vaajakoskesta ja eteni neljännelle kierrokselle, jossa vastaan asettuu emoseura FC Lahti.

JIPPO – Reipas la 11.6. klo 15.00
Reipas – JIPPO la 27.8. klo 15.00

 

Peli-Karhut, Kotka


Perustettu: 1945 (Kymin Palloilijat)
Sijoitus viime kaudella: 5.
Kotikenttä: Arto Tolsa Areena
Päävalmentaja: Niko Ikävalko
Kapteeni: Juuso Laitinen

Entisessä Kymin kunnassa alkujaan perustetun, Karhulan erottua omaksi kauppalakseen Peli-Karhuiksi uudelleen nimetyn ja sittemmin kuntaliitoksen myötä kotkalaistuneen seuran edustusjoukkue pelasi parhaimmillaan maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla 1950–1970-luvuilla. Ykkösessä pelaavan KTP:n farmijoukkueena tätä nykyä toimiva PeKa nousi pitkän alasarjoissa vaelluksen jälkeen Kakkoseen viime kaudeksi, ja sijoittui A-lohkossa komeasti viidenneksi KTP:n entisen kulttipelaajan Samuli Niemisen luotsaamana.

Nyt PeKaa valmentaa samanaikaisesti KTP:n pelaajakoordinaattorina toimiva ex-nuorisomaajoukkuehyökkääjä Niko Ikävalko. Joukkue on kokenut viime kaudesta pahoja menetyksiä, sillä useampi sen avauskokoonpanon pelaajista, kuten veljekset Jimi ja Joonatan Lassila, vaihtoi sarjaporrasta alemmas HaPK:n paitaan, ja lähtijöiden joukossa olivat myös ykkösmaalivahti Ville Särkkä, keskikentän avainpelaaja Oskari Kekkonen sekä joukkueen kapteenina toiminut laitapuolustaja Mikko Ryhänen.

Harvoja uusia pelaajia joukkueessa on Kolmoseen pudonneessa MyPassa viime kaudella Kakkosta pelanneet keskikenttäpelaajat Jari Hassel ja nuori Joakim Joutjärvi, sekä KTP:n junioreista tulleet hyökkääjä Aapo Hyppönen ja keskikenttäpelaaja Samuel Takala, joten PeKassa luotettaneen KTP:ltä irtoavan pelaaja-apuja farmiyhteistyön mahdollistamana. PeKan tukipilareina jatkavat Veikkausliigassa ja Viron sekä Ruotsin kentilläkin pelannut kokenut toppari Juuso Laitinen, joukkueen sisäisessä äänestyksessä vuoden pelaajaksi viime syksynä valittu keskikenttäpelaaja Juho Raivela sekä KTP:ssä muutaman liigaottelunkin pelannut nuori toppari Juuso Anttila.

Suomen Cup starttasi PeKan osalta voitokkaasti, kun joukkue voitti kolmannen kierroksen ottelussa kotonaan Kajaanin Hakan 4–3. Neljännellä kierroksella joukkue saa vastaansa emoseuransa KTP:n.

JIPPO – PeKa la 2.7. klo 15.00
PeKa – JIPPO la 24.9.

 

FC Kiffen, Helsinki


Perustettu: 1908 (KIF)
Sijoitus viime kaudella: 6.
Kotikenttä: Töölön pallokenttä
Päävalmentaja: Marko Tukiainen
Kapteeni: Severi Murto

Helsingin Kruununhaasta lähtöjään oleva KIF ehti voittaa ennen Suomen itsenäistymistä kolme mestaruutta, ja pidemmän tauon jälkeen 1955 vielä neljännen. Kiffen-muotoon virallisen nimensä vaihtanut seura ei kuitenkaan ole saavuttanut suuria mainetekoja enää pudottuaan pääsarjatasolta kauden 1978 päätteeksi. Viime vuosina Töölöön asemoituneen seuran edustusjoukkue on pelannut nyt Kakkosessa yhtäjaksoisesti kaudesta 2015 asti, taistellen yleensä sarjapaikastaan loppuun asti. Kolmanteen kauteensa aiemmin NJS:ää valmentaneen Marko Tukiaisen johdolla lähtevä Kiffen on nostanut parin viime vuoden aikana profiiliaan niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin, ja viime kaudella se sijoittui Kakkosen A-lohkossa kuudenneksi.

Kiffenin puolustuspään kulmakiviä ovat pitkään joukkueessa pelanneet puolustajaveljekset Pyry ja Antti Korhonen sekä maalivahti Niko Tervonen. Puolustus on vahvistunut viime kaudesta JäPS:stä siirtyneellä, pitkistä rajaheitoistaan tunnetulla topparilla Valtteri Karlssonilla sekä EPS:stä palanneella, lähes sata Kakkosen ottelua pelanneella laitapuolustajalla Jere Pulkkisella. Kokemusta ja laatua löytyy myös Kiffenin keskikentältä, jossa kapteeni Severi Murron ja 17 liigaottelua pelanneen ex-nuorisomaajoukkuepelaajan Riku Heinosen lisäksi peliajasta taistelevat kovaa taklaava argentiinalainen Misael Rearte sekä fyysinen joukkuepelaaja Rasmus Ruismäki. Unohtaa ei sovi loukkaantumisista viime kaudella kärsinyttä, liigakokemustakin omaavaa Bob Diasonamaa.

Hyökkäyksen isoin nimi on 11 maalia viime kaudella viimeistellyt senegalilaiskärki Cheikh Toure. Jonkinasteisesta ongelmapelaajan maineestakin urallaan kärsineen ja montaa helsinkiläisjoukkuetta edustaneen ”Cicon” yhden kauden maaliennätys on vuodelta 2017, jolloin mies iski Kiffenille 16 osumaa. Touren ohella Kiffenin hyökkäyspään avainpelaajiin on parin viime kauden ajan kuulunut tuulennopea sierraleonelainen laitahyökkääjä Tejan Deen. FCV:tä aiemmin edustanut Valtteri Lohi siirtyi Kiffeniin viime vuodeksi, mutta loukkaantuminen pilasi kauden. Kevättalven harjoitusotteluissa JJK-kasvatti on kuitenkin näyttänyt taistelevansa isosta roolista joukkueen hyökkäyksessä, johon on tyrkyllä myös vahvasti harjoituskaudella esiintynyt Atlantis-taustainen Daniel Åkerlund sekä JäPS:stä tullut Eetu Kolu, joka teki kaudella 2019 TPV:lle Ykkösessä kahdeksan maalia.

Kiffen sai Suomen Cupin kolmannella kierroksella vastaansa tuttuakin tutumman vastustajan, Käpylän Pallon. Paikallistaisto eteni 1–1-lukemissa rangaistuspotkukilpailuun saakka, jossa Kiffen oli parempi ja eteni siten neljännelle kierrokselle. Neljännellä kierroksella Kiffen pelaa vieraissa Kolmosen FC Espoota vastaan.

FC Kiffen – JIPPO su 5.6. klo 17.00
JIPPO – FC Kiffen la 20.8. klo 17.00

 

Käpylän Pallo, Helsinki


Perustettu: 1956
Sijoitus viime kaudella: 7.
Kotikenttä: KäPa Campus
Päävalmentaja: Jordi Aluja

Suomen merkittävimpiin junioriseuroihin vuosikymmenien ajan lukeutuneen KäPan aikuisten edustusjoukkue ei koskaan ole erityisemmin niittänyt mainetta, ja sen kovin saavutus on yksi kausi Ykkösessä (2008). Joukkue nousi viime kaudeksi Kakkoseen voitettuaan oman Kolmosen lohkonsa 2020, ja saavutti päävalmentajansa Ossi Virran johdolla sarjanousijalle aivan mallikkaan keskikastin sijoituksen. Virran siirryttyä Teemu Tainion apuvalmentajaksi Valkeakosken Hakaan, uudeksi päävalmentajaksi nimettiin Olli Orvasto, joka jätti kuitenkin tehtävänsä jo talvella henkilökohtaisten syiden vuoksi. Lopulta joukkuetta luotsaamaan päätyi alun perin fysiikkavalmentajaksi rekrytoitu espanjalainen Jordi Aluja, jonka apuna toimii kokenut Pasi Pihamaa.

KäPan B-juniorit voittivat viime syksynä kolmannen Suomen mestaruutensa kuuteen viime vuoteen, ja aikuisten edustusjoukkueessa viliseekin jälleen tällä kaudella nuoria lahjakkuuksia. Heistä mainittakoon U18-maajoukkueessa viime kauden jälkeen esiintyneet maalivahti Luka Nokelainen, keskikenttäpelaajat Marius Söderbäck ja Iiro Kärsämä sekä laituri Onni Viljamaa. Lisäksi joukkueeseen kuuluu maineikkaan jalkapalloperheen nuorin vesa, keskikenttäpelaaja Toivo Valakari, sekä U17-maajoukkueessa pelaava keskikenttäpelaaja Joonas Kekarainen.

Joukkueen paras maalintekijä viime kaudella oli yhdeksällä maalillaan 19-vuotias kärkimies Brian Mansaray, ja hyökkäyspään avainpelaajiin kuuluu myös aiemmin Gnistanissa Ykköstä pelannut 20-vuotias laitahyökkääjä Matias Ambasciano. Tärkeitä lenkkejä joukkueelleen ovat myös 20-vuotias keskikenttäpelaaja Casper Lönnqvist sekä FC Kiffenistä kasvattajaseuraansa palannut 21-vuotias toppari Ilmari Lappalainen.

Kokemusta KäPan alakerrassa edustavat FC Viikingeissä ja Gnistanissa Ykköstä pelannut toppari Jani Kaukomaa, joka on 27-vuotiaana joukkueen vanhin pelaaja, FC Jazzissa ja MuSassa Ykköstä pelannut toppari Ronald Karlsson sekä Gnistanissa Ykköstä pelannut laitapuolustaja Joonas Salmi. Ylemmältä kenttäpuoliskolta harvoihin hieman kokeneempiin nimiin lukeutuu keskikenttäpelaaja Patrik Ahonen, jolta löytyy Ykkösen kokemusta FC Viikingeistä sekä Valkeakosken Hakasta.

KäPan taival Suomen Cupissa jäi yhden ottelun mittaiseksi, kun joukkue hävisi kolmannen kierroksen paikallistaiston FC Kiffeniä vastaan rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

KäPa – JIPPO la 9.7. klo 18.00
JIPPO – KäPa la/su 1.10./2.10.

 

Nurmijärven Jalkapalloseura


Perustettu: 2004
Sijoitus viime kaudella: 8.
Kotikenttä: Klaukkalan urheilualue
Päävalmentaja: Teemu Savukoski
Kapteeni: Jonathan Ndongala

Nurmijärven Natevan ja FC Nurmijärven fuusiona 18 vuotta sitten syntyneen NJS:n miesten edustusjoukkue oli pitkään statukseltaan Kolmosen joukkue, vaikka piipahti välillä sarjaporrasta ylempänä. Syksyn 2017 sarjanousun jälkeen se on kuitenkin vakiinnuttanut paikkansa Kakkosessa. Se on sijoittunut A-lohkossa neljän kauden aikana vuorovuosin kahdeksanneksi ja yhdeksänneksi, varmistaen säilymisensä aina hieman ennen kauden päätöstä.

Neljättä kautta Teemu Savukosken valmennuksessa pelaava joukkue on kokenut viime kaudesta paljon muutoksia, kun moni avainpelaaja siirtyi syksyn jälkeen uusiin haasteisiin. NJS menetti pitkäaikaisen ykkösmaalivahtinsa ja kapteeninsa Otso Knuuttilan Ykkösen PK-35:een, mutta seura paikkasi lähtöä lainaamalla HIFK:sta brassivahti Ramilson Almeidan. Toinen merkittävä menetys oli joukkueen viime kausien parhaan maalintekijän Miro Salmisen paluu liigaympyröihin Valkeakosken Hakaan, josta hän oli lainalla kasvattajaseurassaan viime kauden.

Johtavan maalintekijän rooliin on nyt vahvimmin tyrkyllä viime kaudella Gnistanissa vähälle vastuulle jäänyt, muutaman liigaottelun Hakassa pelannut kärkimies Akseli Lehtojuuri, joka siirtyi NJS:ään viikko ennen kauden alkua. Lehtojuuren ohella joukkueen tärkeimpiin pelaajiin hyökkäyspäässä kuuluu nuori laitahyökkääjä Janar Georg, joka nousi viime kaudella NJS:n kantaviin voimiin. Joukkueen keskikentällä jatkaa 23-vuotias seuran oma kasvatti Matti Kaipio, joka teki viime kaudella läpimurron ja valittiin pelaajaäänestyksellä joukkueen vuoden pelaajaksi. Puolustuksen johtohahmo on kapteeninnauhan Knuuttilalta perinyt toppari Jonathan Ndongala.

NJS:llä on Ykkösessä pelaavan Gnistanin kanssa yhteistyösopimus, joka mahdollistaa nuorten pelaajien siirtymisen edestakaisin joukkueiden välillä.

NJS pelasi Suomen Cupin kolmannen kierroksen ottelunsa kotonaan täksi kaudeksi Ykköseen noussutta JäPS:iä vastaan. Sarjatasojen ero näkyi jo ensimmäisellä jaksolla, jonka aikana vierasjoukkue latoi taululle 0–3-lukemat. NJS:n kavennusmaali toisen jakson alussa jäi laihaksi lohduksi, ja JäPS eteni jatkoon 1–4-voitolla.

JIPPO – NJS to 23.6. klo 18.00
NJS – JIPPO la 10.9.

 

Kuopion Palloseura Akatemia


Perustettu: 1923 (KuPS)
Sijoitus viime kaudella: 9. (SC KuFu-98)
Kotikenttä: Väre Areena
Päävalmentaja: Issa Thiaw

Kuopiossa 1990-luvun lopulla perustettu SC KuFu-98 saavutti syksyllä 2015 nousun Kakkoseen, ja solmi pian sen jälkeen farmisopimuksen kaupungin valtaseuran KuPS:n kanssa. Farmiyhteistyö tiivistyi vuosi vuodelta, emoseuran ottaessa KuFun toiminnan täysin haltuunsa peliasun värien vaihtoa myöten. Lopulta viime kauden jälkeen tiedotettiin, että KuFu-nimikin jää historiaan, ja joukkueen sarjapaikka Kakkosen A-lohkossa siirtyy nimen KuPS Akatemia alle.

Akatemiaa luotsaa pelaajana Ilvestä ja KuPSia edustanut senegalilainen Issa Thiaw, joka siirtyi valmennushommiin jouduttuaan lopettamaan pelaajauransa kevättalvella 2020 polvivamman vuoksi. Nuoren joukkueen kokoonpano muodostuu KuPS:n vanhimpien juniori-ikäluokkien parhaimmistosta sekä Veikkausliigajoukkueessa vähemmälle vastuulle jäävistä pelaajista.

Viimeisinä kausina KuFun kokoonpanossa oli usein vajausta, kun joukkueen ottelut osuivat päällekkäin KuPS:n edustusjoukkueen sekä A- ja B-juniorien otteluiden kanssa. Tälle kaudelle KuPS toivoi Akatemian otteluja arkipäiville, ja saikin tahtonsa otteluohjelmaan läpi useiden kierrosten osalta. Tämä mahdollistanee Akatemialle entistä paremmin myös liiga-avut.

Akatemian pelaajarunko muodostuu pitkälti KuPS:n viime kauden A-junioreista, joiden lisäksi mukana on esimerkiksi aiemmin KuFun ohella PK-37:ssä Kakkosta pelannut JIPPO-kasvatti Veeti Lehtimäki, Reippaan junioreista tullut puolustaja Tobias Karkulowski, Kolmosta AC BARCAssa pelannut keskikenttäpelaaja Miro Siltavuori sekä nuoret hyökkääjät Niklas Orjala ja Okko Nenonen, joista ensin mainittu nousi jo viime kaudella KuFun avauskokoonpanoon.

KuPS:n edustusjoukkueen sopimuspelaajia nähdään säännöllisesti joukkueen kokoonpanossa. Useimmiten mukana lienevät ainakin poikamaajoukkueiden vakiokasvoihin lukeutuvat puolustajat Tony Miettinen ja Samuli Miettinen sekä vasta 16-vuotias keskikentän huippulupaus Otto Ruoppi.

KuPS Akatemia ei osallistunut tämän vuoden Suomen Cupiin.

KuPS Akatemia – JIPPO ma 9.5. klo 19.00
JIPPO – KuPS Akatemia ke 13.7. klo 18.00

 

Pallokerho Keski-Uusimaa, Kerava


Perustettu: 2005
Sijoitus viime kaudella: 10.
Kotikenttä: Kalevan urheilupuisto
Päävalmentaja: Rami Hakanpää
Kapteeni: Robin Källman

Keski-Uudenmaan alueen seuroista fuusioidun PKKU:n edustusjoukkue on sahannut historiansa aikana Kolmosen ja Kakkosen väliä, ja aloittaa nyt kolmannen peräkkäisen kautensa Kakkosessa. Kahden viime kauden päätteeksi joukkue on sijoittunut sarjassa viimeisen säilyjän paikalle. Viime syksynä nousu säilyjän paikalle tapahtui sarjan viimeisellä kierroksella maalieron turvin.

PKKU:ta valmentaa jo seitsemättä kauttaan pelaajaurallaan yli kolmesataa Veikkausliigaottelua ja viisi A-maajoukkueottelua historiatilastoihin kirjannut porilaislähtöinen Rami Hakanpää. ”Rambo” luotsaa nuorta ryhmää, jossa 23-vuotias HJK-taustainen ykkösmaalivahti ja joukkueen kapteeni Robin Källman, vuodesta 2014 PKKU:n edustusjoukkueessa pelannut 26-vuotias keskikenttäpelaaja Akseli Haapalainen sekä jo vuodesta 2009 joukkuetta edustanut 29-vuotias toppari Joonas Puljujärvi ovat ainoat viime vuosituhannen puolella syntyneet pelaajat. Kokeneempien pelaajien ohella PKKU:n puolustuspään ja keskikentän viime kauden runkomiehistä jatkavat topparit Roni Mäkilä ja Tuomas Kovanen, laitapuolustaja Viljami Suihkonen sekä keskikenttäpelaaja Ossi Jaakkola.

Hyökkäyspäässä keravalaisjoukkueen tehot ovat nuorten lupausten varassa. Toukokuussa 18 vuotta täyttävä Hugo Toivonen oli kahdeksalla osumallaan joukkueen paras maalintekijä viime kaudella, ja pääsi vahvojen esitysten myötä käymään Italian Serie B:ssä pelaavan Parman testileirillä. 19-vuotias laitahyökkääjä Sebastian Kamara on ollut PKKU:n avainpelaajia jo kolmen kauden ajan, ja isoa roolia PKKU:n hyökkäyksessä tavoittelee myös toinen poikamaajoukkuepelaaja Toivosen ohella, vasta 16-vuotias Kingsley Kwasi Kwaw.

PKKU kohtasi Suomen Cupin kolmannella kierroksella Kolmosessa pelaavan Jyväskylän seudun Palloseuran vieraissa. JPS pysyi vieraiden hallinnasta huolimatta mukana pelissä ensimmäisen jakson ajan, mutta tauon jälkeen PKKU meni menojaan ja voitti 0–4 (0–1). Neljännellä kierroksella PKKU kohtaa vieraissa Kolmosessa pelaavan HaPK:n.

PKKU – JIPPO la 18.6. klo 17.00
JIPPO – PKKU la 3.9. klo 17.00

 

FC Lappeenrannan Pallo


Perustettu: 2002
Nousi Kakkoseen voitettuaan Kolmosen lohkonsa
Kotikenttä: Kimpisen urheilukeskus
Päävalmentaja: Jukka Karhu
Kapteeni: Sampo Mentula

Vuonna 1945 perustetun, parhaimmillaan maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelanneen ja seurafuusion myötä 1990-luvun alussa jalkapallokartalta kadonneen Lappeenrannan Pallon perinnettä jatkava FC LaPa on tehnyt viime vuosina rakettimaisen nousun miesten sarjajärjestelmässä. Seuran edustusjoukkue pelasi vielä kaudella 2016 alueellisessa Kutosessa. Muutaman sarjanousun jälkeen se sijoittui Kolmosessa ensimmäisellä yrittämällään kaudella 2020 keskikastiin, mutta jo viime syksynä se kiilasi monen yllätykseksi ennakkosuosikki Kultsu FC:n ohi sarjan voittoon ja saavutti nousun Kakkoseen täksi kaudeksi.

Iki-lapalainen Jukka Karhu on valmentanut joukkuetta jo Vitosen kaudesta 2017 asti. Pelaajista puolustajat Janne Riikonen ja Vilho Kohonen, keskikenttäpelaaja Niklas Karhu ja hyökkääjä Antti Nurmi ovat olleet mukana peräti Kutosesta asti. Muutamalta muultakin otteluita LaPa-paidasta löytyy Vitosesta tai Nelosesta saakka, kuten joukkueen kapteenina toimivalta keskikenttäpelaajalta Sampo Mentulalta ja ykkösmaalivahti Niko Pienmunnelta.

LaPan joukkue koostuu lähinnä Kakkosta alemmissa sarjoissa pelanneista pelaajista. Poikkeus sääntöön on Kultsusta tullut nigerialaishyökkääjä Samson Akoh Abah, joka pelasi joutsenolaisten riveissä yhdeksän Kakkosen ottelua kaudella 2020 tehden neljä maalia. Abahin lisäksi LaPan hyökkäyspäässä urotekoja tarvitaan toiselta nigerialaishyökkääjältä, joukkueen vuoden pelaajaksi viime syksynä valitulta Alex Odehilta sekä Kolmosessa maaleja liukuhihnalta takoneelta Erkka Partaselta.

LaPa ei pelannut kevään aikana ainuttakaan harjoitusottelua, vaan ainoa joukkuetta sarjakauteen valmistanut ottelu oli Suomen Cupin kolmannen kierroksen koitos HaPK:n vieraana. Ottelu sarjaporrasta alempana pelaavaa joukkuetta vastaan ei sujunut toivotusti, sillä lappeenrantalaisten Cup-juna suistui raiteiltaan 3–1-tappion myötä.

JIPPO – FC LaPa su 29.5. klo 17.00
FC LaPa – JIPPO la 13.8. klo 17.00

 

FC Futura, Porvoo


Perustettu: 1992
Nousi Kakkoseen voitettuaan Kolmosen lohkonsa ja kaadettuaan nousukarsinnassa Toukolan Teräksen Helsingistä
Kotikenttä: Porvoon keskusnurmi
Päävalmentaja: Roberto Nuccio
Kapteeni: Anton Britschgi

JIPPOn kanssa samassa Kakkosen lohkossa kaudella 2015 pelannut Porvoon ylpeys putosi Kolmoseen kaudeksi 2017. Futura oli Kolmosen lohkoissaan kärkikastissa joka vuosi, ja viimein viime syksynä kausi päättyi ykkössijaan ja sarjanousuun. Joukkuetta kolme viime kautta valmentanut Johan Lönnqvist väistyi voitokkaan kauden jälkeen, ja tilalle saapui joukkuetta viimeksi 2015 valmentanut italialainen Roberto Nuccio.

Futura on saanut värvättyä sarjanousun jälkeen laadukkaita vahvistuksia, joihin lukeutuvat useassa eri joukkueessa Kakkosta ja Ykköstäkin pelannut senegalilaistoppari Cherif Ndiaye sekä FC Interissä Veikkausliigaakin pelannut guinealaishyökkääjä Demba Camara, joista kumpainenkin saapui Porvooseen FC Kiffenistä. Futuran haaviin on tarttunut myös PKKU:n viime kausien avainpelaaja, kookas toppari-hyökkääjä Richard Tiberi, KäPassa viime kaudella pelannut keskikenttäpelaaja Benjamin Thurling ja Gnistanissa Ykköstä pelannut laitahyökkääjä Saloum Faal.

Vahvistuksista huolimatta joukkueen tärkein pelaaja on jo pitkään kapteeninnauhaa kantanut 33-vuotias hyökkääjä Anton Britschgi, joka on edustanut Futuraa jo toistakymmentä kautta. Joukkueen pitkäaikaisia luottomiehiä ovat myös laitapuolustaja Nico Eerola sekä keskikenttäpelaaja Henri Pulkkinen.

Futuran tilastot tämän vuoden Suomen Cupista jäivät kauniisti sanottuna kehnoiksi, sillä joukkue putosi hävittyään kolmannen kierroksen ottelunsa kotonaan Jussi Leppälahden valmentamaa KTP:tä vastaan 0–6.

FC Futura – JIPPO la 21.5. klo 17.00
JIPPO – FC Futura la 6.8. klo 17.00

 

Pallo-Pojat Juniorit, Helsinki


Perustettu: 1995
Nousi Kakkoseen voitettuaan Kolmosen lohkonsa ja kaadettuaan nousukarsinnassa Rauman Pallo-Iirot
Kotikenttä: Jätkäsaaren liikuntapuisto
Päävalmentaja: Mikko Hyppönen
Kapteeni: Samuel Sjölund

PPJ syntyi, kun vuonna 1935 perustetun helsinkiläisseuran Pallo-Poikien junioritoiminta irtautui 1990-luvulla omaksi seurakseen. Etelä-Suomen ulkopuolella seura lienee monille tuntematon, mutta se on vahvan juniorityönsä myötä pelipassien määrässä mitattuna Suomen kolmanneksi suurin jalkapalloseura. Sen miesten edustusjoukkue on kuitenkin pysynyt alasarjoissa, ja vielä kaudella 2020 PPJ pelasikin Nelosessa. Se ylsi kuitenkin sarjanousun jälkeen upeaan suoritukseen voittamalla heti seuraavalla kaudella Kolmosen lohkonsa ja etenemällä nousukarsintojen kautta Kakkoseen joukkuetta vuosikaudet valmentaneen Mikko Hyppösen johdolla.

Vaikka seuran nimestäkin löytyy sana ”juniorit”, on PPJ:n edustusjoukkue tunnettu viime kausien aikana lähinnä ikämiesiässä olevista pelaajista. Joukkueen kapteeniksi valittiin 19-vuotias seuran oma kasvatti Samuel Sjölund, mutta varakapteeneiden joukosta löytyy yli kolmesataa liigaottelua FC Lahdessa, KuPS:ssa ja HJK:ssa pelannut 35-vuotias toppari Pyry Kärkkäinen, yli kaksisataa liigaottelua JJK:ssa ja FC Lahdessa pelannut 35-vuotias keskikenttäpelaaja Tommi Kari, HIFK:ssa liigaa pelannut, mutta erityisesti Gnistanin kulttihyökkääjänä tunnettu 36-vuotias Tuomas Mustonen, 36-vuotias keskikenttäpelaaja Eduardo Rodriguez sekä 38-vuotias maalivahti Jaakko Wainikainen.

Kapteenistoon kuuluvien ikämiesten lisäksi PPJ:ssä pelaa muiden muassa 155 liigaottelua FC Lahdessa, HJK:ssa ja HIFK:ssa pelannut 35-vuotias keskikenttäpelaaja Ville Taulo sekä jyväskyläläislähtöinen 32-vuotias 72 liigaottelun toppari Antto Tapaninen. Kevään aikana joukkueeseen on liittynyt muutaman juniori-ikäisen pelaajan lisäksi toppari Touko Laakkonen KäPasta, laitahyökkääjä Toni Järvinen FCV:stä sekä viime kauden jälkeen Helsinkiin muuttanut pitkän linjan JIPPO-hyökkääjä Risto Kahelin.

PPJ kohtasi Suomen Cupin kolmannella kierroksella kotonaan Kakkosen B-lohkon VJS:n. Ottelu eteni varsinaisen peliajan päättymiseen saakka maalittomana. Seuranneessa rangaistuspotkukilpailussa vantaalaiset vetivät pidemmän korren maalein 2–4, joten PPJ:n cup-taival katkesi lyhyeen.

PPJ – JIPPO la 30.4. klo 15.00
JIPPO – PPJ su 18.9. klo 15.00

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen