fbpx

Pihlajalinna ja Jippo ry ovat sopineet 1+1-vuotisen yhteistyösopimuksen. Yhteistyösopimuksessa Pihlajalinna tarjoaa käyttöön joukkueelle kattavat yleis-ja erikoislääkäripalvelut, laboratoriodiagnostiikan sekä kuvantamistutkimukset (röntgen, ultraääni ja magneettikuvaus) sekä kliinisfysiologiset tutkimukset.

Lisäksi Pihlajalinnalta löytyy niin ravitsemusasiantuntijan kuin urheilufysioterapeutinkin palvelut.

Pihlajalinnan urheiluklinikalta erikoisosaamista

Joensuun Pihlajalinna Iten lääkärikeskuksessa ja sairaalassa toimii yli 100 yleis-ja erikoislääkäriä. Pihlajalinnasta yhteistyösopimusta kommentoi urheiluklinikan vastuuhenkilö Jonna Lehtomaa.

– Pihlajalinna Itellä on ilo jatkaa Jipon kanssa perinteikästä yhteistyötä. Seura on aidosti kiinnostunut kehittämään yhteistyötä meidän toiveet huomioiden sekä sopimuksen mukaiset asiat ovat aina toteutuneet. Molemmat osapuolet ovat olleet tyytyväisiä yhteistyöhön, Lehtomaa kommentoi.

Joensuun toimipisteellä on myös täyden palvelun urheiluklinikka, jossa eri alojen osaajista koostuva ammattilaistiimi kattaa koko hoitoketjun ennaltaehkäisystä kuntoutukseen ja korjaaviin operaatioihin ja erikoisosaamista löytyy urheilijoille. Pihlajalinna järjestää vuosittain koulutuksen, jonka sisältö käsittelee urheiluun liittyviä tyyppivammoja ja-vaivoja, sekä niiden ennaltaehkäisyä.

– Pihlajalinnan urheiluklinikka tarjoaa urheilijoille monipuoliset palvelut ja nopean hoitoon pääsyn. Pihlajalinna Iteltä löytyvät kaikki urheilijan tarvitsemat palvelut, kuten laboratoriotutkimukset, kuvantamispalvelut sekä sairaalan toimenpiteet ja leikkaukset. Meillä työskentelee ortopedian ja traumatologian erikoislääkäreitä, fysiatreja sekä liikuntalääketieteen asiantuntijoita, Lehtomaa kuvailee.

– Pihlajalinna Itestä on nimetty Jipolle omalääkärit, jotka tuntevat lajin ja sille tyypillisten vammojen hoidon. Omalääkärin vastaanoton kautta urheilija pääsee nopeasti tutkimuksiin, hoitoon, mahdolliseen leikkaukseen ja kuntoutukseen. Lisäksi urheiluseuralla on käytössään urheiluklinikan vastuuhenkilö yhteyshenkilönä, joka neuvoo ja opastaa puhelimitse sekä varaa tarvittaessa ajan omalääkärille tai tutkimuksiin, Lehtomaa jatkaa.

Yhteistyösopimus tärkeä asia laadukkaan palvelun takia

Yhteistyökumppanuus Pihlajalinnan kanssa on tärkeää seuralle laadukkaan hoidon takaamiseksi. Jipossa yhteistyötä jatketaan mielellään.

– Mielellään jatketaan yhteistyötä ja syvennetään sitä vielä entisestään. Pieniä tarkennuksia tehtiin nyt toimintaan ja uskon että tulevalla kaudella asiat toimii vielä entistä paremmin. On meille tärkeää, että loukkaantumisen sattuessa meillä on ammattitaitoinen organisaatio taustalla hoitamassa loukkaantumiset yms. Myös Pihlajalinnan arvot ovat hyvin yhteneväisiä meidän toiminnan kanssa, joten oli helppo jatkaa yhteistyötä ja kehittää sitä entisestään, Jippo ry:n toiminnanjohtaja Timo Tahvanainen kuvailee.

Vaikka tietenkin tavoitteena on, että loukkaantumisilta vältyttäisiin, niin tilanteissa, jossa hoitoa tarvitaan, on tasokas erikoisosaaminen tärkeä asia.

– Jokaiselle seuralle on tärkeää että taustalla on toimiva yhteistyö lääkäriasemien kanssa, jotta valitettavat loukkaantumiset pystytään hoitamaan ammattitaitoisesti nopealla aikataululla, Tahvanainen jatkaa.

Artikkelin tekstintuotanto: Bisnesajattelua