JIPPO:n bussi suuntasi kiireisen avausviikon päätteeksi kohti Suomen eteläkärkeä ja Raaseporia, jossa vastassa odotti paikallinen EIF. 90 minuutin jälkeen digitaalit näyttivät joensuulaisittain karuja lukemia: 3-0 eikä pistesaaliseen kertynyt näin ollen tällä kertaa lisäystä.

Ottelun avausjaksolla isännät veivät pallonhallinnan nimiinsä, mutta pallo pyöri enimmäkseen keltapaitojen muodon ulkopuolella. JIPPO-maalivahti Jirko Sorsalle ei hommia juurikaan kertynyt, kun tiivis paketti puolustussuuntaan ei vuotanut. Siitäkin huolimatta EIF poistui tauolle johtoasemassa. Puolen tunnin kohdalla Oliver Petterssonin matala laukaus noin 20 metristä muutti suuntaa rangaistusalueella juosseen Juuso Liukkosen jalasta. Toiseen suuntaan liikkeen tehnyt Sorsa oli voimaton, kun pallo painui maalin oikeaan alakulmaan. Myös Xhevdet Gela pääsi kokeilemaan maalintekoa jakson lopussa vapaapotkusta, mutta laukaus meni reilusti yli maalin. JIPPO:n paras paikka tuli Tommi Tainion heitettyä keskityksen oikealta laidalta rangaistusalueelle Nuutti Tykkyläistä kohti, mutta EIF:n puolustaja ehti juuri ja juuri siivoamaan pallon yli päätyrajan.

Toinen jakso toi tullessaan enemmän maalipaikkoja molempiin päihin. Vihreäpaitainen kotijoukkue tuli toiselle jaksolle hyvällä jalalla, ja sai luotua painetta JIPPO:n alueella avausminuuttien aikana. Gela pääsi jälleen kokeilemaan vapaapotkusta, mutta kohdillaan olleesta JIPPO-muurista kimmoten pallo painui yli päätyrajan. Hetki tämän jälkeen Jordi Lahnalakso pääsi laukomaan boksin rajalta, mutta alakulmaa kohti suuntautunut matala laukaus jäi turhan vaisuksi. 52 minuutilla isäntien Andre Österholmille avautui rangaistusalueella hyvä paikka lisätä johtoa, mutta Sorsa venyi komeaan jalkatorjuntaan. Johdon lisäys onnistui kuitenkin varttia myöhemmin, kun Liukkonen iski illan toisen kulmapotkusta. Tämän jälkeen JIPPO aktivoi hyökkäyspeliään ja alkoi saamaan tilanteita Mehdi El Moutacimin vartioimalle maalille. Mm. Jere Hiltunen pääsi laukomaan terävästi 20 metristä ja Miro Turunen sekä Wilterlynd Inalien kokeilemaan maalintekoa lähietäisyydeltä. Nämä yritykset menivät kuitenkin joko ohi maalin tai pysähtyivät El Moutacimiin. Vieraat lisäsivät johtoaan vielä lisäajalla Jakob Gottbergin toimesta, jonka jälkeen ottelun erotuomari Lina Lehtovaara vihelsi ottelun päättyneeksi.

”Ottelusta jäi kaksijakoinen fiilis. Tulosta täytyy kunnioittaa ja hävittiin 3-0, mutta tuntui että oltiin hyvin pelissä mukana ja mahdollisuudet olisi ollut tänään pisteisiinkin.

Rankka viikko on ollut. Nyt on kausi saatu käyntiin ja huomattu, mikä on vaatimustaso. Aina kun ollaan omalla hyvällä tasolla, pystytään kamppailemaan pisteistä tässäkin sarjassa, mutta ei ole yhtään varaa olla hetkeäkään off-tilassa kentällä”, kapteeni Topi Pasi kommentoi illan ottelua ja ensimmäistä otteluviikkoa.

JIPPO:n kausi jatkuu kiireisen avausviikon jälkeen lauantaina 22.5, jolloin Mehtimäen tekonurmelle vieraaksi saapuu Klubi 04. Ottelu alkaa 17.00 ja sitä voi katsella suorana Ruutu +:n kautta. Ottelun yleisöjärjestelyistä tiedotetaan myöhemmin lisää.

Avaus: Sorsa; Tahvanainen – Hölttä – Pasi (C); Tykkyläinen (76’ Hallikainen) – Kettunen (61’ Turunen) – Lahnalakso (71’ Juurinen) – Tainio; Jo. Hiltunen (71’ Niemeläinen) – Je. Hiltunen; Inalien

Penkki: Kaikkonen (MV), Harju, J. Tolonen

Varoitukset: Hölttä (88’), Sorsa (90+4’)