fbpx

JIPPO on kiinnittänyt kauden 2024 joukkueeseensa keskikenttäpelaaja Sami Ahon, 18. LehPa-taustainen nuorukainen nousi JIPPOn B-junioreista edustusjoukkueeseen vuosi sitten, mutta keräsi viime kaudella peliminuutteja lainasopimuksilla LehPassa ja NiemU:ssa.

– Jatkaminen JIPPOssa on erittäin hieno mahdollisuus. Sarjatason koveneminen tuo paljon kilpailullisuutta ja kokemuksia. ⁠Tavoitteenani on kehittää omaa peliäni rutkasti, auttaa joukkuetta mahdollisimman paljon sekä pelata ehjä kausi, Aho kertoo.

Aho pelasi viime keväänä kaksi Kolmosen ottelua JIPPOn pitkäaikaisen farmijoukkueen LehPan paidassa, mutta kärsi sen jälkeen loukkaantumisesta. Loppukaudesta hän palasi pelikentille siirryttyään lainasopimuksella LehPan kanssa samassa Kolmosen lohkossa pelanneen NiemU:n riveihin. Kesällä kuuden ottelun tappioputkessa rypenyt NiemU voitti kolme kuudesta Ahon pelaamasta ottelusta. Aho oli jokaisessa näistä otteluista avauskokoonpanossa ja kirjautti yhtä vaille kaikissa täydet minuutit.

– Lainapesti NiemU:ssa tarjosi kauden loppuun hyvää pelituntumaa loukkaantumisen jälkeen. Hyvä määrä peliaikaa antoi arvokkaita kokemuksia miesten peleistä, Aho toteaa.

Tulevaksi kaudeksi Aho tavoittelee jalansijaa JIPPOn edustusjoukkueessa. Hän oli avauskokoonpanossa joulukuisessa harjoitusottelussa PEPOa vastaan esittäen lupaavia otteita, ja päävalmentaja Mikko Hallikaisen puheiden mukaan debyytti virallisissa otteluissa ei ole kaukana.

– Samin viime kausi ei ollut odotetunlainen loukkaantumisen vuoksi, mutta onneksi hän pääsi lopulta pelaamaan miesten pelejä sekä LehPassa että NiemU:ssa. Sopeutuminen miesten peleihin sujui mutkitta, ja hän pystyi heti auttamaan joukkuettaan jossa pelasi.

– Sami osoitti viime kauden loppupuolella harjoituksissa niitä asioita, joita häneltä henkilökohtaisesti odotin, ja mitä pidemmälle viime kausi meni, niin sen parempaa tekeminen päivittäin oli. Sama tahti on jatkunut nyt talvella, ja oli selvää, että haluamme jatkaa hänen kanssaan. Sami on tekninen, taisteleva ja väsymättömän työmoraalin omaava keskikenttäpelaaja, joka pystyy pelaamaan keskikentällä useammassa roolissa hyvän syöttövalikoimansa tukemana. Mikäli päivittäinen työnteko jatkuu laadukkaana, on vain ajan kysymys, että näemme myös Samin debyytin JIPPO-paidassa virallisessa ottelussa, Hallikainen kertoo.

Samin edustusjoukkuedebyyttiä odotellessa suosittelemme ostamaan kausikortin verkkokaupastamme!

 

Sopimustilanne 2024

 

Päävalmentaja: Mikko Hallikainen

Pelaajat (21): Sami Aho, Anton Eerola, Erol Erguner, Lassi Forss, Niklas Haataja, Matias Juurikainen, Topi Kela, Yoshiaki Kikuchi, Joona Malinen, Niko Niemeläinen, Atte Nuutinen, Erkka Oikarinen (mv), Janne Partanen, Oskar Pihlaja, Pyry Piirainen (mv), Terrence Smith, Eemil Tanninen, Nuutti Tykkyläinen, Verneri Vainikainen (mv), Junnosuke Watanabe, Eetu Viitaniemi

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen