fbpx

JIPPO on kiinnittänyt tulevan kauden miehistöönsä tärkeän palasen, kun usean viime kauden luottomies Santeri Saarenkunnas (28) kirjoitti nimensä kauden 2023 kattavaan jatkosopimukseen, ja tuo siten edelleen arvokasta kokemusta sekä taistelutahtoa nuoreen joukkueeseen.

– Jatkopäätöstä ei tarvinnut miettiä pitkään, tämä on ihan luonnollinen jatkumo. Nautin jalkapallon harrastamisesta, ja se on tosi hyvää vastapainoa työelämälle. Ja kun minulla on täällä Joensuussa vakituinen työsopimus, niin miksipä sitä ei jatkaisi jalkapalloakin. Mukava nähdä, että valmennustiimi näkee minussa vielä potentiaalia. ja että minulle on käyttöä joukkueessa. Mukavilla mielin ollaan.

Tuleva kausi on aikoinaan Kuopiosta Joensuuhun fysioterapeutin opintojen vuoksi muuttaneelle ToU:n kasvatille jo viides JIPPO-paidassa, ja nyt entinen opiskelija onkin joukkueen pitkäaikaisimpia jäseniä ja kokeneimpia pelaajia. Saarenkunnas on pelannut JIPPOssa jo 63 ottelua Kakkosessa sekä 17 Ykkösessä. Hän ei kuitenkaan myönnä kantavansa erityisempää vastuuta toimimisesta esimerkkinä nuoremmille pelaajille.

– Ihan kaikilta osin minusta ei kannata ottaa mallia, mitä teen kentällä tai muutenkaan. Siinä pystyn varmaan näyttämään esimerkkiä, miten työn ja harrastuksen voi tosi hyvin yhdistää, ja että vaikka käy töissä, niin pystyy elämään mahdollisimman urheilijamaista elämää resurssien puitteissa, ja pystyy myös kehittymään vuosi vuodelta pelaajana. Koen, että vaikka olen ollut kaksi viime vuotta aktiivisemmin työelämässä, niin olen joka vuosi kehittynyt jalkapalloilijana.

Saarenkunnas tunnetaan ennen kaikkea keskikentän työmyyränä, joka jaksaa juosta väsymättä ympäri kenttää täydet 90 minuuttia. Miehen pelillinen rooli on kuitenkin vaihdellut eri kausina ja otteluiden sisälläkin. Kaudella 2019 Saarenkunnas viimeisteli keskikentällä ja laidallakin pelaten Kakkosen A-lohkossa 7 maalia ollen JIPPOn paras maalintekijä runkosarjassa. Toisaalta viime kaudella miehelle tuli tutuksi myös laitapuolustajan paikka, vaikka enemmistö kaudesta hänellä menikin keskikentän keskellä. Tulevalle kaudelle Saarenkunnas ei odota suurempaa muutosta pelilliseen rooliinsa, vaikka päävalmentajaksi vaihtui Mikko Hallikainen.

– Varmaan se enempi tai vähempi menee siinä keskikentän akselilla, ja sitten tarvittaessa taas paikkaillaan muilla paikoilla. Ensimmäisten harkkapelien perusteella pelaan tänä vuonna pikkuisen alempana kuin viime vuonna, mutta saa nähdä, mitä Mikko ja muut valmennustiimistä minulle keksivät. Istutetaanko minut keskikentän keskelle, laitapakiksi vai vaihtopenkin jatkoksi, en mää sitä tiedä, sen aika ja kesä näyttää. Maalivahtia minusta ei tehdä, se on ainakin aivan varma, Saarenkunnas letkauttaa.

– Santerin jatko joukkueessa oli erittäin toivottu asia. Santeri kuuluu joukkueen kokeneempaan kaartiin, ja tulee olemaan tärkeä palanen tulevan kauden keskikenttäpelaamista. Loistava urheilija, joka edustaa arvojamme ja toimii esimerkkinä nuorimmille. Pelillisten ansioiden lisäksi persoonana mitä mahtavin. Ja kun Santerista puhutaan, niin ei voi jättää mainitsematta poikkeuksellista fysiikkaa. Ei ole metrejä mitä Santeri ei jaksaisi juosta!, päävalmentaja Mikko Hallikainen hehkuttaa.

 

Sopimustilanne 2023

 

Päävalmentaja: Mikko Hallikainen

Pelaajat (19): Sami Aho, Jens Harju, Jere Juurinen, Topi Kela, Eeli Kinnunen, Joona Malinen, Niko Niemeläinen, Atte Nuutinen, Erkka Oikarinen (mv), Janne Partanen, Pyry Piirainen (mv), Santeri Saarenkunnas, Terrence Smith, Niklas Sottinen, Eemil Tanninen, Nuutti Tykkyläinen, Miika Vainikainen, Eetu Viitaniemi, Aake Yletyinen


Koe koko kausi ostamalla kausikortti – klikkaa tästä.

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen