fbpx

JIPPO on kiinnittänyt miehistöönsä kaudelle 2024 tutun nimen, kun keskikentän juoksukone Santeri Saarenkunnas kirjoitti nimensä sopimuspaperiin. Alkava kausi on 29-vuotiaalle savolaislähtöiselle keskikenttäpelaajalle jo kuudes punapaidassa.

– On kunnia edustaa JIPPOa Ykkösliigassa. Saa olla harvojen valittujen joukossa, ensimmäisiä JIPPOlaisia, jotka pääsevät pelaamaan Ykkösliigaa. Ei mulla sen suurempia odotuksia ole. Lähdetään siitä liikkeelle, että seuraava syöttö laitetaan omille. Siitä on hyvä lähteä rakentamaan, ja katsotaan, mihin asti se vie. Tehdään tästä vuodesta joukkueena hyvä, ja treenataan viime vuoteen verrattuna napsun verran kilpailuhenkisemmin ja kovemmin, ja sitten sarjapeleissä riistetään ja raastetaan jokaista pistettä kohden. Katsotaan marraskuisessa räntäsateessa, mihin se on riittänyt. Eipä sitä muuta oikein voi vaatia. Siinä varmaan tämän kauden resepti, Saarenkunnas tuumii.

– Odotan erittäin kutkuttavan innokkailla ja jänskättelevillä fiiliksillä Ykkösliigacupin alkua. Cupissa pääsee näkemään, mitä olemme saaneet aikaan treenatessamme tässä pimeinä talviaikoina Rantakylän hallissa, ja millä mallilla joukkuetaktinen ja henkilökohtainen osaamisemme on muihin Ykkösliigajoukkueisiin nähden tällä hetkellä. Jos Kotkassa on ensi viikon lauantaina samanlainen keli kuin vuosi sitten KTP:n Liigacupin ottelussa, niin päästään varmaan lumihommiin kesken pelin. Sen voin vakuuttaa, että joukkueemme on Ykkösliigan paras joukkue tekemään lumitöitä. Se on ihan treeniohjelmassa, lumitöiden teko Rantakylässä.

Saarenkunnas pelasi viime kaudella 19 Kakkosen ottelua, joissa hän teki kaksi komeaa puskumaalia Mehtimäellä. Ykkösliigan nousukarsinnoissa hän pääsi vaihdosta kentälle molemmissa jatko-otteluun venyneissä koitoksissa, eli OLS:ia vastaan käydyssä välierässä sekä PK-35:ttä vastaan käydyn kaksiosaisen finaalin toisessa osaottelussa. Saarenkunnas on yksi nykyjoukkueen harvoista pelaajista, joka pelasi JIPPO-paidassa jo putoamiseen päättyneellä Ykkösen kaudella 2021, joten uuden sarjatason vaativuus ei tule miehelle yllätyksenä.

– On sanomattakin selvää, että vaatimustaso nousee rutkasti viime vuoteen verrattuna, kun vastaan asettuu ammattilaisorganisaatioita ja ammatikseen pelaavia henkilöitä. Yhtenä hyvänä puolena, mitä tämä sarjauudistus toi mukanaan, jos numeroniilona haluaa katsoa prosentuaalisia osuuksia, niin tässä uudessa järjestelmässä todennäköisyydet pysyä sarjassa ovat paremmat kuin viime vuoden Ykkösessä. Ykkösliigassa vain yksi tippuu suoraan, kun viime vuonna tippui kolme. Mutta pelit sen näyttää, että mikä on sitten se suunta.

Tällä viikolla Eerikkilässä Palloliiton UEFA A -koulutuksen aloittanut päävalmentaja Mikko Hallikainen kommentoi sopimusta seuraavasti:

– Santerin jatko joukkueessa oli erittäin toivottu asia, kuten viime vuonnakin. Hän on urheilija isolla U:lla, joka kantaa vastuuta kentällä ja kentän ulkopuolella. Pelaaja, joka pitää huolta, että joukkueen arvoista pidetään kiinni. Pelaaja, joka laittaa aina itsensä likoon, ja josta tietää aina mitä saa, ja sellainen on ensiarvoisen tärkeää!

 

“Joensuu on pyörävarkaiden kaupunki”

 

Santeri Saarenkunnas tunnetaan tarkkaan JIPPOa seuraavien keskuudessa myös mieleenpainuvista MyDay-tarinoistaan männävuosina seuran Instagramissa. Tarinoihin sisältyi mm. polkupyöräesittely. Mediatiimiä mietitytti, mitä Shimanon jarruille kuuluu nykyään.

– Valitettavasti noista Shimanon jarruista on annettava suru-uutinen. Kyseinen pyörä, jossa nämä jarrut olivat, pöllittiin jo aikakausia sitten. Löysin sen nuutuneena ja rikottuna tuolta metsän varrelta. Vinkkinä henkilöille, jotka aikovat Joensuuhun muuttaa, että Joensuu on pyörävarkaiden kaupunki. Itse olen seitsemisen vuotta täällä asunut, ja multa on varastettu viitisen pyörää. Se on aika kova prosentuaalinen osuus, että kuinka monesti multa vuoteen varastetaan pyörä. Se on harmillista tämmöinen. Mutta nyt on uusi mummokonkeli ratsuna. Hyvin se vie eteenpäin, mutta siinä jarrut eivät ole yhtä timanttisessa kunnossa kuin tässä aikaisemmassa pyörässä, josta tein sen pyörävideoesittelyn. Harmillista, mutta se on elämän kulkua.

 

Sopimustilanne 2024

 

Päävalmentaja: Mikko Hallikainen
Valmentajat: Jalmari Sivonen, Timo Ronkainen

Pelaajat (23): Sami Aho, Anton Eerola, Erol Erguner, Lassi Forss, Niklas Haataja, Matias Juurikainen, Topi Kela, Yoshiaki Kikuchi, Joona Malinen, Niko Niemeläinen, Atte Nuutinen, Erkka Oikarinen (mv), Janne Partanen, Oskar Pihlaja, Pyry Piirainen (mv), Santeri Saarenkunnas, Terrence Smith, Eemil Tanninen, Nuutti Tykkyläinen, Verneri Vainikainen (mv), Junnosuke Watanabe, Eetu Viitaniemi, Aake Yletyinen

 

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen