fbpx

Timo Tahvanainen

Timo “Tinke” Tahvanainen

JIPPO-kaudet: 2007–2010, 2018–2022

Sarjaotteluita: 201

Maaleja: 15

 

Timo Tahvanainen pelasi JIPPOssa yhdeksän kautta, joista viiden viimeisen kauden ajan hän toimi samaan aikaan myös seuran toiminnanjohtajan pestissä.

Outokumpulaislähtöinen Tahvanainen sai ensikosketuksensa joensuulaiseen jalkapalloon 14-vuotiaana pelatessaan toisen JIPPOn edeltäjäseuran Ratanoiden junioreissa. Tahvanainen palasi KuPS:n organisaatiossa viettämiensä lukiovuosien jälkeen Joensuuhun ja pelasi JIPPOn edustusjoukkueessa kaudet 2007–2010 nousten vuosien aikana Ykkösen eliittiin pelaten pääasiassa laitalinkkinä tai kymppipaikalla. Kehitys johdatti miehen Joensuusta isompiin ympyröihin, ja kausien 2011–2017 aikana Tahvanainen pelasi kaikkiaan toistasataa liigaottelua FF Jarossa ja SJK:ssa, jossa miehen pelipaikaksi vakiintui vasen laitapuolustaja.

Tahvanainen palasi Veikkausliigassa kaiken voitettuaan kaudeksi 2018 kaksoisroolin houkuttelemana Kakkoseen nousseeseen JIPPOon, jota hän oli auttanut tietyissä kentän ulkopuolisissa asioissa jo liigavuosiensa aikana. Hän paiski viiden kauden ajan hommia niin peli- ja harjoituskentillä kuin toimistollakin. JIPPO piipahti yhdellä kaudella Ykkösessä, ja sijoittui kaikkina muina kausina Kakkosen kärkikastiin. Viimeiseksi jääneellä kaudellaan 2022 Tahvanainen toimi maalin päähän Ykköseen noususta jääneen joukkueen kapteenina.