JIPPO onnistui katkaisemaan kolmen ottelun tappioputkensa lauantai-alkuillan paahteessa porilaista MuSaa vastaan. Avausjaksolla Joona Hiltusen maalilla hankittu johtoasema menetettiin, mutta toisaalta tappiokaan ei ollut kaukana porilaisten lopun painostuksen takia. Lopulta pisteet jaettiin sopuisasti 1-1 tuloksella.

Ensimmäinen jakso oli punapaidoilta hyvää tekemistä, eikä vieraat päässeet kunnolla uhkaamaan JIPPO-maalia. Isännillä sen sijaan oli muutamakin paikka maalintekoon. Reilun vartin pelin jälkeen Nuutti Tykkyläinen haistoi läpiajomahdollisuuden ja pelasi pallon itselleen eteenpäin. Baana häämötti jo maalille avoinna, mutta vieraiden Rudi Dieter repi Tykkyläisen nurin. Tuloksena keltainen Dieterille. Wilterlynd Inalien pääsi 27 minuutilla leikkaamaan vasemmalta keskelle, tulinen laukaus meni vain hieman ohi maalin. Kymmenisen minuuttia myöhemmin pallo päätyi MuSa-puolustajan päästä Joona Hiltuselle, joka kirmasi vasemmalta laidalta maalintekoon. Kliininen sijoitus etualakulmaan ja Joonalle kauden toinen täysosuma. Tässä tilanteessa lähdettiin tauon viettoon.

Porilaiset tekivät tauolla kolme vaihtoa, ja toisella jaksolla osat vaihtuivat pelin hallinnan suhteen. Isännät joutuivat vetäytymään blokkiin ja vieraat kontrolloivat peliä lähes tulkoon koko jakson ajan. Tasoitusmaali syntyi vastahyökkäyksestä 52 minuutilla, kun oikealta lähtenyt keskitys löysi vaihdosta sisään tulleen Matias Koskisen pään. JIPPO:lla oli yksi maalipaikka toisella jaksolla. Jere Hiltunen dribblasi 81min itsensä vetopaikkaan rangaistusalueella, mutta laukaus osui harmillisesti tolppaan. Aivan lisäajan lopulla Jirko Sorsan antama avaus epäonnistui ja päätyi matalana MuSa-pelaajalle. Tästä vieraille avautui loistotilaisuus maalintekoon, mutta Topi Pasin ilmiömäinen liuku pysäytti MuSa-pelaajan laukauksen. Tämän jälkeen porilaiset saivat vielä pallon ylärimaan. JIPPO:lle oli avautua vielä paikka vastahyökkäyksestä, mutta Miro Turunen pelasi pallon hieman liian kovana itselleen eteenpäin.

”Pettymys tästä pelistä kyllä jäi päällimmäisenä, enemmänkin oli tänään otettavissa. MuSa sai toisella jaksolla enemmän otetta, kun laittoivat äijää boksiin ja saivat tehtyä sen maalin. Hyvä peli-ilme meillä on, ei siinä mitään. Toisen jakson esitystä pitää kyllä petrata ensi viikon RoPS-peliin”, maalintekijä Joona Hiltunen totesi matsin jälkeen.

Ensi viikolla pelit jatkuu siis napapiirillä RoPS:n vieraana. Ottelu alkaa lauantaina 17.00, ja se näkyy tuttuun tapaan Ruutu +-palvelun kautta.

Avaus: Sorsa; Tahvanainen – Hölttä – Pasi (C); Tykkyläinen – Lahnalakso – Je- Hiltunen – Tainio; Jo. Hiltunen (84’ Niemeläinen); Inalien (72’ Saarenkunnas) – Kahelin (52’ Turunen)

Penkki: Kaikkonen (mv), Hallikainen, Kettunen, Harju

Varoitukset: Tainio 70’, Inalien 71’, Turunen 90+3’