fbpx

JIPPO on solminut jatkosopimuksen hyökkääjä Terrence Smithin (21) kanssa. Läpimurron edustusjoukkueen avauskokoonpanoon tehneen seuran oman kasvatin sopimus kattaa kauden 2024 ja sisältää option kaudesta 2025.

– Tosi hyvät fiilikset jatkaa tässä jengissä. Jatko oli aika selvä juttu. Ensi kaudella tavoitteenani on kehittyä pelaajana ja auttaa joukkuetta.

Smith nousi edustusjoukkueeseen kaudeksi 2022, jolloin hän tuli liki jokaisessa ottelussa vaihdosta kentälle tehden yhden maalin. Viime kaudella hän oli onnistuneen harjoituskauden jälkeen avauskokoonpanon pelaaja sarjakauden alusta asti, pelaten alkuun ysipaikalla ja loppukesästä lähtien oikeana laitahyökkääjänä. Smith viimeisteli kaikki kilpailut mukaan lukien kahdeksan maalia, joihin lukeutui kauden mieleenpainuvimpiin kuulunut, ratkaisun jatko-otteluun vienyt 2-2-tasoitusmaali Ykkösliigan nousukarsintafinaalin toisessa osaottelussa.

– Kausi oli joukkueelle hyvä. Saavutimme tavoitteemme voittamalla sarjan. Toki emme saaneet sitä toista saavutusta sitten voittamalla karsintojen finaalia, mutta ei voi kuin olla ylpeä joukkueesta. Oli kyllä upea hetki siinä tasoitusmaalissa, kun näki katsomon räjähtävän. Harmitti sitä myötä vielä enemmän, että emme saaneet siitä voittoa, Smith muistelee.

Räjähtävän nopeuden omaava ja pienikokoisuudestaan huolimatta kaksinkamppailuihin sata lasissa menevä hyökkääjä osoitti isoa potentiaaliaan jo edellisellä kaudella, vaikkei tulosta silloin vielä mainittavasti tullut. Viime kaudella ketsuppipullo aukesi, mutta päävalmentaja Mikko Hallikainen näkee Smithissä vielä paljon käyttämätöntä potentiaalia aiempaa korkeammillekin sarjatasoille.

– Tico lunasti viime kaudella niitä odotuksia, joita minulla häntä kohtaan oli. Pre-seasonilla joukkueen paras maalintekijä, vaikka pieni lihasvamma vähän valmistautumista haittasi. Sarjassa puolestaan yhteensä kahdeksan maalia, joten voitaneen sanoa, että jo aikaisemmalla kaudella näkyneet hyvät asiat pelaamisessa saatiin myös realisoitua tulostaululle, mikä hyökkäyspään pelaajan kohdalla on tärkeää. Hienoa, että yhteistyö jatkuu myös ensi kaudella, Hallikainen tuumii.

– Tico kehittyi kauden aikana kovan työn ansiosta ja ansaitsi vastuunsa, ja vaikka maalihanat olivat etenkin alkukaudesta tiukassa, niin pelaamisessa oli todella paljon hyviä asioita ja hän oli jokaisessa pelaamassaan pelissä yksi vaarallisimmista pelaajistamme. Tällä hetkellä näen, että luontaisin rooli Ticolle on pelata laidassa, mutta hän pystyy pelaamaan myös keskushyökkääjänä. Tärkeintä, että rooli tukee ja korostaa hänen vahvuuksiaan. Nuori pelaaja, jolla on mielestäni vielä paljon käyttämätöntä potentiaalia, ja monia asioita voidaan edelleen kehittää. Mielenkiinnolla odotan, millainen kehityskaari ensi kaudella saadaan aikaan. Vahvuudet ovat jo sellaiset, että niillä pystyy aiheuttamaan harmaita hiuksia vastustajille myös ylemmillä sarjatasoilla.

Voit lukea lisää Smithin taustoista ja ajatuksista syyskuussa julkaisemastamme henkilökuvasta: Maaliseppä – henkilökuvassa Terrence Smith

 

Sopimustilanne 2024

 

Päävalmentaja: Mikko Hallikainen

Pelaajat (16): Anton Eerola, Erol Erguner, Niklas Haataja, Matias Juurikainen, Topi Kela, Joona Malinen, Atte Nuutinen, Erkka Oikarinen (mv), Janne Partanen, Oskar Pihlaja, Pyry Piirainen (mv), Terrence Smith, Eemil Tanninen, Nuutti Tykkyläinen, Verneri Vainikainen (mv), Eetu Viitaniemi

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen