fbpx

JIPPOn hyökkäyskalusto vahvistuu tärkeällä jatkajalla, kun Toni Tahvanainen (31) on kirjoittanut nimensä kauden 2023 kattavaan sopimuspaperiin. Talven opiskelukaupungissaan Jyväskylässä viettänyt ilomantsilainen palaa kevään aikana joukkueen harjoitusvahvuuteen, ja aloittaa kaikkiaan jo kahdeksannen kautensa JIPPO-paidassa. Jatko ei ollut Tahvanaiselle itsestäänselvyys, vaan hän pohti asiaa tosissaan.

– Mietin syksyllä pelaajaurani päättämistä. Se olisi ollut mahdollista, jos olisimme voittaneet sen kirkkaimman palkinnon ja nousseet Ykköseen. Se jäi todella pienestä kiinni, ja minulla kesti kauan päästä siitä yli. Mietin sen jälkeen jatkoa ja seurailin JIPPOn tilannetta. Kuulin pelaajilta paljon sitä, kuinka treeneissä on ollut hyvä meininki pre-seasonin aikana, ja treenit ovat olleet hyviä. Nautin viime kaudesta, ja kausi oli minulle tosi hyvä kaikilla muilla tavoin, paitsi ettei nousua tullut. Paljon tuttuja äijiä jäi joukkueeseen, mikä ehdottomasti helpotti päätöstäni. Tunsin viime kauden perusteella, että minulla on vielä annettavaa joukkueelle. Opiskeluni ovat ihan loppusuoralla, ja olisin ollut sen jälkeen muutenkin tulossa tänne päin, kun täällä on perhe ja läheiset. Löytyi vielä haluja pelata, ja kun pystyin auttamaan joukkuetta viime kaudellakin, en näe syytä, miksen pystyisi auttamaan nytkin, Tahvanainen kertoo jatkopäätökseensä johtaneesta prosessista.

Kun Tahvanainen palasi vuosi sitten JIPPO-paitaan parin vuoden tauon jälkeen, kertoi hän liikuntatieteiden opintojensa olleen elämänsä ykkösprioriteetti vuodesta 2018 asti, ja että jalkapalloura on siitä asti kulkenut opiskelujen ehdoilla. Viime kaudenkin aikana Tahvanaisella oli velvollisuuksia Jyväskylässä, mutta nyt maali alkaa häämöttää.

– Opiskelujani Jyväskylässä on jäljellä enää sellaiset puolitoista kuukautta, ja huhtikuussa minun olisi tarkoitus valmistua liikuntatieteiden maisteriksi. Pystyn siihen asti treenaamaan JJK:n kanssa, ja saan sitä kautta hyviä treenejä alle siihen asti, kunnes pääsen pysyvämmin JIPPOn mukaan. Pystyn valmistumiseni myötä sitoutumaan ja harjoittelemaan tulevalla kaudella paremmin kuin viime vuonna.

Tahvanainen oli viime kaudella 15 maalia paukuttaneen Miro Turusen jälkeen joukkueen paras maalintekijä. Konkari latoi Kakkosen A-lohkon runkosarjan aikana yhdeksän maalia ja viimeisteli nousukarsintasarjassa vielä kauden kymmenentensä, jolla JIPPO otti riemukkaan viime sekuntien voiton Lahden Reippaasta sateisella Mehtimäellä. Päävalmentaja Mikko Hallikainen on tyytyväinen Tahvanaisen jatkoon joukkueessa.

– Toni Tahvanaisen jatko on meille iso juttu. “Tahvis” tuo mukanaan meille tärkeää kokemusta, mutta ennen kaikkea nostaa joukkueemme suorituskykyä. Taitoa, vaatimustasoa sekä maaleja. Lähdetään siitä, että viime kauden maalimäärästä parannetaan! Tiesin, että mies on huolehtinut kunnostaan, mutta täytyy myöntää, että odotukseni ylittyivät positiivisesti ensimmäisten harjoitusten jälkeen. Kentän lisäksi antia saadaan myös pukukopin puolelle, mikä on huikea asia nuorelle joukkueellemme.

 

“Olemme juoksuvoimainen joukkue, ja taistelemme viimeiseen asti”

 

Tahvanainen ei ollut mukana talven harjoitusotteluissa, ja on päässyt vasta joukkueharjoitusten makuun. Hän on käynyt kuitenkin keskusteluja päävalmentaja Hallikaisen kanssa vuoden alusta asti ja päässyt jo paaluttamaan tavoitteita tulevalle kaudelle joukkueen kesken.

– Olen tähän mennessä päässyt harjoittelemaan vasta pari harjoitusta joukkueen kanssa. Olemme toki olleet vuoden alusta asti Mikon kanssa yhteydessä ja keskustelleet. Olen kysellyt Mikolta, millainen meininki joukkueessa on, ja mitä ajatuksia hänellä on valmentajana tuosta hommasta. Meillä oli viime lauantaina joukkueen kesken tiimipäivä, jossa kävimme läpi tavoitteita ja joukkueen arvoja, ja juttelimme tulevasta kaudesta aika paljon. Siitä jäi hyvä fiilis. Pelaajat tulevat varmasti antamaan sata prosenttia itsestään, sitoudumme tähän toimintaan ja olemme niin ammattimaisia kuin pystymme näillä resursseilla olemaan, Tahvanainen lupaa.

Jos pelaajat antavat kaikkensa, täytyy myös valmennuksen vastata huutoon.

– Ainut asia, mitä pelaajat vaativat valmentajalta, on se, että valmentaja on kunnianhimoinen, päämäärätietoinen ja näyttää sen, mitä haluaa. Meillä on ollut hyviä koutseja, Sami Okkonen ja Jussi Leppälahti, joiden alaisuudessa olen itsekin päässyt pelaamaan. Molemmat olivat todella intohimoisia ja eteenpäin pyrkiviä valmentajia, ja molemmat valmentavatkin nyt korkeammilla sarjatasoilla. Mikko on nyt hyvän haasteen edessä. Kun valmentaja tulee seuran sisältä, pitää hänen ottaa se seuraava steppi, kun kyseessä on kaupungin ykkösseura, jonka tavoitteet ovat korkealla. Koko valmennustiimin ja kaikkien JIPPOssa toimivien henkilöiden pitää asennoitua sen vaatimalla tavalla, koska pelaajat antavat varmasti itsestään kaiken, Tahvanainen kertoo.

Harjoituskauden alun perusteella valmennus ja pelaajat ovat samalla sivulla. Hallikainen kertoi tammikuussa, että JIPPO tulee olemaan alkavalla kaudella juoksuvoimainen, aktiivinen ja periksiantamaton sekä mukautumiskykyinen kollektiivi, joka pelaa monipuolista ja viihdyttävää futista isolla sydämellä. Samaa odottaa Tahvanainen, jonka lauseissa toistuu Hallikaisen tapaan JIPPOlle tuttuja arvoja.

– Olen odottavaisin mielin tulevasta kaudesta. Odotan, että joukkueemme on ainakin todella hyvässä kunnossa. Olemme juoksuvoimainen joukkue, ja taistelemme viimeiseen asti. Periksiantamattomuus on yksi pääteemoistamme tulevalle kaudelle.

Periksiantamatonta jalkapalloa pääset katsomaan sujuvimmin, kun käyt tilaamassa kausikortin alkavalle kaudelle JIPPOn verkkokaupasta! Kaupassa on tarjolla myös uunituore vaatemallistomme, jonka löydät “Vapaa-ajan tuotteet” -välilehden alta.

 

Sopimustilanne 2023

 

Päävalmentaja: Mikko Hallikainen
Maalivahtivalmentaja: Jarkko Ojaniemi

Pelaajat (22): Sami Aho, Jens Harju, Jere Juurinen, Topi Kela, Sauli Kettunen, Eeli Kinnunen, Joona Malinen, Niko Niemeläinen, Atte Nuutinen, Erkka Oikarinen (mv), Janne Partanen, Veeti Piiparinen, Pyry Piirainen (mv), Santeri Saarenkunnas, Terrence Smith, Niklas Sottinen, Toni Tahvanainen, Eemil Tanninen, Nuutti Tykkyläinen, Miika Vainikainen, Eetu Viitaniemi, Aake Yletyinen


Koe koko kausi ostamalla kausikortti – klikkaa tästä.

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen