fbpx

JIPPO on sopinut tärkeästä jatkosta kaudelle 2024, kun keskuspuolustaja Topi Kela (19) kirjoitti nimensä sopimuspaperiin. 14-vuotiaasta asti JIPPO-paitaa kantanut LehPa-taustainen toppari oli päättyneellä kaudella avauskokoonpanossa jokaisessa edustusjoukkueen ottelussa lukuun ottamatta pikkuvamman takia väliin jäänyttä Suomen Cupin koitosta huhtikuussa.

– Hyvä fiilis jatkosopimuksesta! JIPPOssa jatkaminen oli minulle aika selkeä valinta, enkä oikeastaan harkinnutkaan muita vaihtoehtoja, kolmannen kautensa JIPPOn edustusjoukkueessa aloittava Kela kertoo.

Kela oli JIPPOn P17 SM-sarjaa kausina 2020–2021 pelanneen B-juniorijoukkueen avainpelaajia, ja hän nousi kaudeksi 2022 edustusjoukkueen vahvuuteen. Kela pelasi heti tulokaskaudellaan 20 ottelua Kakkosessa tehden yhden maalin. Päättyneellä kaudella hän sai vieläkin enemmän vastuuta Victor Matheuksen vierellä, ja nopeajalkaisen topparin pelillinen kehitys oli silmiinpistävää.

– Kaudesta jäi käteen paljon positiivisia asioita. Saavutimme joukkueena nousun Ykköseen ja pelasimme kokonaisuudessaan hienon kauden. Koen, että yksilötasollakin tapahtui kehitystä kauden aikana, ja olen myös iloinen siitä, että pysyin koko kauden melko terveenä ja nautin pelaamisesta. Ensi kaudella tavoitteenani on pysyä mahdollisimman ehjänä ja jatkaa kehittymistä, niin yksilönä kuin myös joukkueena.

Päävalmentaja Mikko Hallikainen pitää Kelaa hyvänä esimerkkinä JIPPOn strategian mukaisesta kasvatustyöstä.

– On seuran strategian mukaista jalostaa oman juniorityön kasvatteja aina edustustasolle saakka, ja Topi on yksi hyvä esimerkki onnistuneesta työstä niin junioreiden kuin edustuksenkin puolella. Hän on edelleen nuori pelaaja, joka on pelannut nyt kaksi kautta Miesten Kakkosessa. Ja nyt puhutaan selkeästä avainpelaajasta menneellä kaudella. Suuri rooli ja kehittyminen etenkin pallollisessa pelaamisessa veivät Topin pelaamisen seuraavalle tasolle, mutta hänellä on potentiaalia mennä edelleen monta tasoa eteenpäin. On hienoa, että Topi näki tässä vaiheessa parhaaksi vaihtoehdoksi jatkaa kehittymistä JIPPOssa! Hieno jatkosopimus!

 

Sopimustilanne 2024

 

Päävalmentaja: Mikko Hallikainen

Pelaajat (8): Topi Kela, Joona Malinen, Atte Nuutinen, Erkka Oikarinen (mv), Janne Partanen, Pyry Piirainen (mv), Eemil Tanninen, Eetu Viitaniemi

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen