JIPPO haki pisteputkelleen jatkoa PPJ:n vieraana Helsingin Jätkäsaaressa lauantain kierroksella. Ajoittain karmeassa koiranilmassa pelattu ottelu sai joensuulaisittain säähän sopivan päätöksen. Isännät olivat keltapaitoja etevämpiä 3-1 (1-1) lukemin. JIPPOn ainokaisesta vastasi kauden neljännellä maalillaan Janne Partanen.

Avaus: Rissanen; Viitaniemi – Matheus – Kela – Tykkyläinen; Kikuchi – Watanabe – Saarenkunnas (77′ Tahvanainen); Smith (86′ Tanninen) – Eerola – Partanen (64′ Yletyinen)

Penkki: Ojaniemi, Kettunen, Vainikainen, Harju

1. Puoliaika

Ottelun alku oli tasaista, peli aaltoili suuntaan ja toiseen. Ensimmäisen kymmenminuuttisen parhaan paikan sai isäntäjoukkue, kun rangaistusalueelta lähtenyt hiljainen matala laukaus meni hiukan ohi maalin. Tätä seurasi kolme perättäistä kulmapotkua, mutta näistä ei Sami Rissasen maalille ihmeempää rytinää tullut.

Pelin virtaus alkoi suuntautua vartin pelin jälkeen kohti Jätkäsaaren satamassa olevia laivoja – toisin sanoen JIPPO otti pelivälineen hallinnan itselleen. Anton Eerolalla oli hyvä paikka Terrence Smithin vasemmalta tulleen alustuksen jälkeen, mutta laukaus rangaistusalueelta meni yli maalin. Hetki tästä ja Partanen pääsi kokeilemaan laukaustaan 25 metristä vapaapotkusta, mutta pallo meni hieman ohi maalin.

Ottelun avausmaali näki päivänvalon 25. minuutilla. Eetu Viitaniemen matala laukaus osui ensin tolppaan, josta pallo lipui lähes yli päätyviivan. Anton Eerola laittoi aivan viivan tuntumasta nappikeskityksen rangaistusalueelle Janne Partaselle, joka puski vieraat 0-1 johtoon. Viittä minuuttia myöhemmin Partanen oli jälleen aiheuttamassa päänvaivaa isäntien puolustukselle kuljetuksellaan vasemmalta laidalta, mutta PPJ-maalivahti pääsi väliin ja katkaisemaan JIPPO-laiturin etenemisen. Pallonhallinta siirtyi PPJ:lle ottelun loppua kohti, ja sen onnistui tasoittaa ottelu, kun Tommi Kari laukoi kulmapotkun suoraan maaliin. Jakson viimeisenä tilanteena PPJ sai vapaapotkun noin 30 metristä, mutta Rissanen torjui suoran yrityksen.

2. Puoliaika

Toisen puoliajan anti oli joensuulaisittain heikko. Jakson alku oli keltapaitojen pallonhallintaa, mutta maalipaikat olivat kortilla. PPJ pääsi iskemään johtomaalin syöttökombinaation päätteeksi vajaan tunnin kohdalla.

Maalin jälkeen JIPPO piti palloa hyvän tovin ja onnistui luomaan jonkun verran uhkaa PPJ:n maalille. Yoshiaki Kikuchi ja Anton Eerola pääsivät kokeilemaan maalintekoa rangaistusalueelta, mutta molempien yritykset leijuivat maalin yli. Yoshi sai myös paikan vapaapotkun muodossa noin 25 metristä, mutta tämä suora yritys kilpistyi PPJ-muuriin. Kymmenisen minuuttia ennen loppua PPJ kaunisteli vielä lukemat 3-1:een, ja näin täysi pistepotti jäi ansaitusti Helsinkiin.

Joensuulaisittain päivän ottelu oli kauden heikoin niin tuloksellisesti kuin pelillisesti. Tästä pelistä on otettava oppi matkaan ja palattava entistä terävämpänä harjoitusviikon kautta ensi viikolla Mehtimäelle, kun FC Kiffen saapuu vieraaksi lauantaina 9.9. Ottelu alkaa klo 16:00, tervetuloa!

Seuraava ottelu: JIPPO – FC Kiffen  I  klo 16:00  I  Joensuu

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen