fbpx

JIPPO palasi kotipyhättöönsä Mehtimäen tekonurmelle lauantaina iltapäivällä hävittyään viime viikonlopun ottelun vieraissa PPJ:lle. Punaiset olivat luoneet nahkansa varsin näyttävästi tuon ottelun jälkeen uudelleen, eikä antanut tällä kertaa helsinkiläisvastustajalleen pistettäkään. Täysi pistepotti jäi Joensuuhun jämäkällä 4-0 voitolla. Maalinteossa kunnostautuivat ensimmäistä kertaa JIPPO-paidassa Watanabe Junnosuke, kauden ensimmäisen maalinsa tehnyt Miika Vainikainen sekä Aake Yletyinen ja Anton Eerola. Sami Rissanen pelasi toisessa ottelussaan nollapelin.

Avaus: Rissanen; Viitaniemi – Matheus – Kela – Tykkyläinen (71′ Malinen); Kikuchi – Junnosuke – M. Vainikainen (62′ Saarenkunnas); Partanen (83′ Kettunen) – Eerola (83′ Tahvanainen) – Smith (62′ Yletyinen)

Penkki: V. Vainikainen, Harju

1. Puoliaika

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tällä kertaa tasainen ja vaaralliset maalipaikat molempiin päihin olivat kortilla. Heti ensimmäisestä hyökkäyksestä punaiset sai luotua puolittaisen tilanteen koko pelin hyvin pelanneen Eetu Viitaniemen toimesta, mutta tämän laukaus laitamurtautumisen jälkeen jäi vajaaksi. JIPPO piti pelivälinettä hallussaan, mutta tiiviisti puolustanut Kiffen ei päästänyt isäntiä maalipaikoille aivan ilmaiseksi. Terrence Smith pääsi melkein läpiajoon reilun 10 minuutin jälkeen, mutta vieraiden maalivahti ehti juuri ja juuri väliin ja katkaisemaan nuorukaisen kulun.

Kiffenin parhaat mahdollisuudet maalintekoon tulivat oikeastaan läpi ottelun erikoistilanteista ja etenkin kulmapotkuista, mutta nämä tilanteet Rissanen ja JIPPO-puolustus selvitti ilman isompia haasteita. JIPPOn paras maalipaikka ensimmäisellä jaksolla tuli Eerolalle. Yoshiaki Kikuchi löysi rangaistusalueelta Smithin, joka pudotti pallon Eerolalle. Kiffen-maalivahdin onnistui kuitenkin torjua tämä laukaus.

2. Puoliaika

Toiselle puoliajalle punaiset tulivat isännän elkein. Jos avausjakso meni hienokseltaan JIPPOlle pallonhallinnan osalta, pyöri peli lähes koko toisen jakson ajan kohti Kiffenin maalia. Isäntien onnistui hyydyttää Kiffenin vastahyökkäysyritykset kerta toisensa jälkeen. Kertaalleen Kiffen sai tosin pallon maaliin asti, mutta tämä tilanne oli selvä paitsio.

Toista jaksoa oli pelattu kymmenen minuuttia, kun alkoi rytisemään toden teolla. Ensin Milky Vainikaisen onnistui Kikuchin syötöstä tehdä kauden ensimmäinen maalinsa aivan lähietäisyydeltä. Tästä ei mennyt kuin minuutti, kun Janne Partanen veti liikkuvat taakse ja laukoi 20 metristä, tuloksena kulmapotku ja osuma ylärimaan. Kulmapotkun jälkitilanteesta Watanabe Junnosuke laukoi JIPPO-uransa ensimmäisen täysosuman. JIPPOn hurja kymmenminuuttinen päättyi Eetu Viitaniemen laidalta alustamaan ja vaihdosta kentälle tulleen Aake Yletyisen iskemään 3-0 maaliin.

Viimeinen reilu 20 minuuttia mentiin isäntien hallinnassa. Yletyisellä oli parikin tilaisuutta iskeä itselleen lisämaali, mutta tällä kertaa ei osunut. Sen sijaan Anton Eerola laukoi kymmenen minuuttia ennen loppua isäntien päivän viimeisen pitkän kuljetuksen päätteeksi Kiffen-puolustajan esteilyistä huolimatta.

Voitto oli JIPPOlle erittäin tärkeä siinäkin mielessä, kun PK-35:n onnistui kuin onnistuikin voittaa oma ottelunsa. Näin ollen tämä kaksikko jahtaa sarjaa johtavaa Klubi 04:ää tasapisteissä. Piikkipaikalle on matkaa kaksi pistettä. Seuraava ottelu on edessä viikon kuluttua, kun JIPPO matkustaa Tikkurilaan sarjajumbo TiPS:n vieraaksi.

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen